Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2012-04-07, 13:31
mausi64 napisał/a:
...mogę urwać lub uszkodzić:mrgreen: ?
To nazywa się sadyzm. W przypadku urwania kwalifikuje się jako "ciężkie uszkodzenie ciała"
KK art 156 par1 pkt 1 - do lat 10. Mała satysfakcja dla byłego właściciela. Ja jestem bardzo przywiązany do tego małego szczegółu mojej skromnej choć wielkiej osoby
mausi64 napisał/a:
Zaraz nas Admini zablokują za te bezeceństwa, ale może i wybaczą przy Święcie ???
Admini - litości przy Świętach
Pleasssssseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
TD Pedro napisał/a:
no, nie wszyscy mamy kudłate (bezecne) myśli pisząc o uszczelkach...
Anioł się znalazł. Nie mężczyzna
Ostatnio zmieniony przez ajax 2012-04-07, 13:34, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-08, 19:59
dobrze pojęty recykling - drugie życie uszczelki - reinkarnacja ze śmierletnie nudnego wieśwagena do autka prawdziwie lifestylowego
Jest ! - zamontowana od 126p , pasuje idealnie . Nomen omen zaraz po zamontowaniu tzn po 2-3 godzinach, pierwsza wyprawa DD do lasu+ piaseczek na plaży i było wyciąganie Forda Fusion, co sie ciut zakopał a potem jeszcze w lesie właśnie Fiata 126 p. A DD pomimo, że to tylko FWD bez problemu (wraz z holowanym Fordem)
PS. Jak się ogarnę to powrzucam fotki (uszczelka i jeszcze jedno rozwiązanie podpatrzone na forum)
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2012-04-10, 12:10, w całości zmieniany 4 razy
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Chyba już za późno, tylko daty postów mogą świadczyć, że pomysł wykluł się w Dacia Klub Polska.
Swoją drogą filmik instruktażowy jest ok, brak tylko zbliżeń na detal. Tu możemy to nadrobić.. ;)
Nie pamiętam ile, ale kupując uszczelkę drzwiową do malucha 1 sztuka zostaje jakieś 35-45 cm. Jeśli Mausi chce kupić na metry, to niech kupi tyle ile uszczelki do drzwi malucha. W sklepie powinni wiedzieć. Ja kupowałem na sztuki za ok 20 PLN
ale co tam koszty; byleby pasowała ( jak myślicie - będzie ????, bo jako, że nabyta na "metry", to już raczej zakup tzw. bezzwrotny, mimo, że paragon w garści; porównywałam przekrój z tą na allegro i wydaje mi się, że ten sam, lub mocno zbliżony ), bo cała reszta, czyli prestiż, nobilitacja no i mniej syfu pod maską - BEZCENNE
Hej.
W Krakowie szukałem w kilku sklepach i nie było
Dopiero chyba w piątym sklepie pani zrobiła zamówienie i odebrałem za 2 dni.
Cena za 3 m uszczelki do "malucha" (na metry nie było) = 35 PLN
Ale co tam - uszczelka już założona Czas pracy= 5 minut
Witam !
Dustera jeszcze nie mam, a czekam już 4 miesiące ale kultową uszczelkę chcę już kupić.
W żadnym pobliskim sklepie nie jest dostępna ! Czy ta będzie pasowała ?
http://allegro.pl/uszczel...2298350388.html
Wysłany: 2012-05-07, 18:21 Re: Uszczelka pod maską
jurlong napisał/a:
Witam !
W żadnym pobliskim sklepie nie jest dostępna
jadąc przez nasz piękny kraj odwiedź pierwszy lepszy prowincjonalny sklepik motoryzacyjny a znajdziesz na pewno - cena 25-35 zet
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum