Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2012-05-09, 08:03
Wszystko fajnie ale u nas Dacia na postoju się nie sprawdza szczególnie jak wozisz Polaków bo ci będą wybrzydzać jak usłyszą jaki samochód przez telefon.
Ja woziłem głównie 80% zagranicznych ludzi to nie miałem ani jednego przypadku zapytania się o samochód i mi Dacia nie przeszkadzała, ale jak dzwonił Polak to pierwsze co się pytał to jaki samochód i cena. Jak usłyszał że combivan Dacia Logan to już nie było odzewu hehe.
Noo, nie bądźmy pochopni - mnie się też zdarzyło parę razy pytać co mają dostępne, bo potrzebowałem dla 5 lub 6 pasażerów, więc raczej nie chciałbym, żeby mi przysłali nawet wypasionego mercedesa e-klasse, z pięcioma miejscami razem z tym kierowcy... <;
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-09, 17:09
Nie korzystam jakoś dużo z taksówek, ale jak już, to ze słupa wsiadam do pierwszej z brzegu, a dzwoniąc nie pytam o markę, a pani w telefonie nigdy sama z siebie jej nie podaje. Nie pytam, bo z mojego doświadczenia w 90% przypadków jest to stuletni strup ze zdewastowanym zawieszeniem i bulgoczącym na LPG silnikiem. Dacia wsród nich byłaby marką premium. :D Sądząc po ilości Loganów na taksowkach w Warszawie, ich kierowcy raczej nie skarżą się na dyskryminację.
Oczywiście, na transferach może być inaczej, nie miałem przyjemności się transferować jak dotąd.
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2012-05-12, 12:28
Takie pytanie to tylko (IMHO) w jakimś szczególnym przypadku - duża ilość osób, jakiś gabaryt do przewozu, ewentualnie ślubne bajery lub pogrzebowe wieńce. W innym przypadku nie ma znaczenia.
Chyba, że chodzi o kawałowe pytanie do taryfiarza co się zmieści w bagażniku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum