"Witam, otrzymałem w grudniu 2010 od dealera cennik akcesoriów do Dustera jaki mają wysłany z centrali..
4x2 4x4 cena części z Vat
Siatka na dno bagażnika X X 118,00 zł
Dywaniki gumowe X 198,00 zł
Podlokietnik centralny
przedni ciemnoszary X X 600,00 zł
Przednia osłona rurowa X X 970,00 zł
Tylna osłona zderzaka X X 285,00 zł
Przednia osłona zderzka X X 285,00 zł
Boczne osłony rurowe X X 1 500,00 zł
Chlapacze tylne X X 180,00 zł
Chlapacze przednie X X 180,00 zł
Nakładka na próg bagażnika X 217,00 zł
Alarm X X 1 300,00 zł
Czujnik parkowania tyłem X X 1 300,00 zł
Standardowy hak holowniczy X X 1 300,00 zł "
Czy ktoś się orientuje w sprawie cen, czy trochę staniały niektóre akcesoria, lub czy można kupić gdzieś taniej przednia osłona zderzka
No - np chlapacze, sądząc po cenniku dwa posty wcześniej...
Ale jest też możliwe, że to po prostu radosna twórczość tamtego dilera - ja podaje ceny z cennika, sprzedawcy mogą se oczywiście doliczać własne marże.
Cytat:
czy można kupić gdzieś taniej przednia osłona zderzka
Chyba tylko na jakimś allegro, używane / pokasacyjne...
W ASO i ta srebrna z pakietu Look, i ta prawdziwa aluminiowa podrożały ):
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-10-17, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
Chyba tylko na jakimś allegro, używane / pokasacyjne...
No więc - nie tylko: część rzeczy można kupić taniej (nawet uwzględniając przesyłkę) po prostu za granicą, np. http://lzparts.de/index.p...roduct&info=293 (osłona z Looka za 30€ + 20€ przesyłka / w PL w ASO 340 zł...).
Orurowanie, stopnie - fajnie, tylko, jak auto jest naprawdę na ramie. Bo w konstrukcji samonośnej wywala się 4 dziurki w blasze - i na tym to się ma trzymać?
No więc - nie, w dusterze jest to rozwiązane całkiem porządnie:
A jaka jest tego nośność? Można po tym skakać wkładając coś do boksu np.?
.
Myślę, że da się na tym stanąć, ale brak nakadek przeciwpoślizgowych w odróżnieniu od tego: http://www.daciaklub.pl/forum/download.php?id=4853 osłabia funkcjonalność tego rurowiska, i robi zeń element szpanersko-pretensjonalny. No ale w sprawach gustu...
Szczerze mówiąc, to interesowało mnie takie akcesorium z uwagi na: a) masakrowanie nakładek progowych przez dziecię moje, b) zabryzgiwanie drzwi śniegiem/błotem, c) ułatwioną manipulację ładunkiem dachowym, d) potencjalnie niższy opór aerodynamiczny.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-10-21, 22:46, w całości zmieniany 2 razy
Te orurowane wyglądają szpanersko ;) ale ich funkcja powinna być taka, że idą (te rury) na pierwszy ogień w zetknięciu z ziemią - mają ostrzegać i chronić to co wyżej pod spodem. Naprawy tegoż są już naprawdę drogie.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by na rury nałożyć (nakleić) nakładki antypoślizgowe.
Czy wie ktoś gdzie można kupić siatkę kopertową do dustera (849351921R)
W ASO za kawałek siatki życzą sobie 300 zł
na stronie jest za 114 zł jednak za jakiś kawałek siatki to trochę dużo .
ależ każda taka informacja jest cenna, za które pewnie wielu klubowiczów (ja też) są wdzięczni...
laisar napisał/a:
Inna rzecz, że zssumowanie Twoich cen daje 1296 zł - czyli pakiet jest tańszy o 146 zł, co, jak to mówią, też "piechotą nie chodzi"
- oczywiście przed napisaniem posta zsumowałem podane wartości i wyszło mi tyle samo... co Tobie...
- a napisałem, że jest to słaba promocja bo, jest to jednak pakiet łącznie z podłokietnikiem na temat którego (użyteczności w stosunku do ceny i w stosunku do innych niefirmowych) przetoczyła się już dyskusja i mnie samo zestawienie kwot wynikające z tej konfiguracji nie przekonuje...
Czy wie ktoś gdzie można kupić siatkę kopertową do dustera (849351921R)
W ASO za kawałek siatki życzą sobie 300 zł
na stronie jest za 114 zł jednak za jakiś kawałek siatki to trochę dużo .
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-05-09, 21:42
jakaś mapa, okulary, portfel, papiery - w każdym razie raczej coś lekkiego,żeby nie nabiło guza jak spadnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum