Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-11, 00:34
Oczywiscie 17:30 , mam gwarancje i nie zamierzam ani 1 zł płacić. Z resztą nie informowano mnie, ze ma byc odpłatnie. Ciekawe czy wyliczenia roboczogodzin biora pod uwage koniecznosc ustawienia zbieznosci po wymianie koncowki ?
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2012-05-11, 00:35, w całości zmieniany 1 raz
Jednak gdzie jest usuwane to "zaolejone" powietrze po przejsciu przez turbine ?
idzie potem do intercoolera i ślicznie go zakleja od środka pużniej to samo z przepustnicą,krokowcem ,nagar na wirniu od turbo . same kłopoty są z tymi oparami no ale ekologia jest teraz najważniejsza
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-05-15, 09:38, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-16, 21:50
No i zrobione, wymieniona odma, umyty od wewnatrz uklad dolotowy, cokolwiek to ma oznaczac. Naprawa gwarancyjna. Czyli mozna, da sie, potrzeba zamiast niech Pan sie nie martwi, to typowe, mozna z tym jezdzic. Za miesiac mam przeglad techniczny - na pewno zajrze w okolice turbinki czy nic nie podcieka. Plus dla RRG Puławska, ze w koncu to zrobili jak powinno byc.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2012-05-16, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
no i stało się. po 41 tyś. mam zapocenie i jedną kroplę pod turbiną w SANDERO dci 68 km. trochę szybko jak na diesla ..... zwłaszcza że żona jeździ delikatnie. Jako że DACIA ma wszystkie silniki podobne stąd pytanie .... czy TEN TYP TAK MA ??? ..... czy ja mam pecha po prostu. .Sandero jest z 2009
ps. nowe sandero wprawdzie w benzynie ale też mam z turbiną i już mam myślenice
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-04-13, 10:21, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum