Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3767 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-02, 06:34
"Na prezentacji mieliśmy okazję przetestować także turbodoładowany silnik 1,2 Tce, który będzie dostępny w polskiej ofercie importera dopiero w drugiej połowie roku." - o ssso chodzi to za bardzo nie wiem skoro wogóle Lodgy ma być dostępna od września ... może o rok 2013 ?
DrOzda, w normalnych krajach to już Lodgy trafia do salonów, ale w polsce dopiero po wakacjach bo "Euro 2012" im przeszkadza , tak czy siak silnik TCE będzie dostępny, producenci zawsze się ociągali w prowadzaniu nowych silników i przekładali to o kilka miesięcy po premierze.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2012-05-02, 09:53
Tak prawdę powiedziawszy to spodziewałem się po Lodgy raczej vana w stylu NV200 a oni przerobili po prostu MCV, zastępując tylne drzwi klapą, inne światła, zderzaki ale z wyglądu to przerobiony MCV jest, bagażnik też taki jak w MCV przy 7 osobach, kanapy, siedzenia takie same, tylne składane jak w MCV, myślałem ze będzie chociaż te 400-500 litrów bagżnika przy 7 osobach jak w NV200.
Tak po prawdzie, to nikt niczego innego nie obiecywał - NV200 to jednak średnio podchodzi pod "rodzinnego minivana", którego ikoną jest przecież scenic.
(Choć sam też bym się ucieszył z czegoś większego od Dacii...).
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-05-02, 11:37
vulcanor napisał/a:
myślałem ze będzie chociaż te 400-500 litrów bagżnika przy 7 osobach jak w NV200.
nie oczekuj autobusu po aucie na płycie MCV. Moim zdaniem ponad 800 l bagażnika przy pięciu osobach i tych gabarytach to wynik doskonały - auto jest pojemniejsze niż trzy droższy grand scenic
BTW bo już mam tego dość: gdzie kurna są te miękkie plastiki? Bo stwierdzenie, że "plastiki są twarde, ale dobrze spasowane" to już mi bokiem wychodzi!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum