kupowałem rok temu zaprawkę w Zabrzańskim ASO - przy okazji przeglądu. Sprzedawca znalazł niby odpowieni kolor. Zaprawiłem rysę, ale kolor był ciemniejszy niż oryginał. Wczoraj chciałem zaprawić kolejną rysę, ale mam wątpliwości co do poprawnie dobranego koloru.
Czy to dobrze dobrana zaprawka?
Skoro zarówno na tabliczce znamionowej, jak i na butelce zaprawki jest kod lakieru "KNM", to wygląda na to, że są sobie przeznaczone.
Natomiast fakt, że zaprawka po użyciu prezentuje się na aucie inaczej wydaje mi się dość oczywisty - inna jest technika kładzenia, więc lakier inaczej wygląda, a dodatkowo reszta powłoki na aucie jest sporo starsza, co zmieniło także jej kolor względem pierwotnego...
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-05-20, 16:57
Aby nie było śladu, trzeba lakierować cały element.
Samemu zaprawkami nigdy nie uda ci się tak odprysku zamalować aby nie było tego widać, no nałożysz zaprawki więcej nić fabryczna powłoka i kolor będzie mocniejszy oraz inaczej będzie odbijać światło - także jakbyś się nie postarał to nie dasz rady zamalować odprysku aby nie było śladu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum