podziel się wiedzą jaką masz instalację oraz jak pojemny zbiornik gazu i "parametry konsumpcyjne"...
Komputer Stag 4, wtryski Hana, zbiornik Stako 73l (ile wchodzi w rzeczywistości jeszcze nie mogę powiedzieć, bo miałem z tym małe przeboje i kilka wizyt w ASO, początkowo wchodziło ok. 51l i było to na pewno zbyt mało, aktualnie czekam aż wyjeżdżę całość do zera po "regulacji wielozaworu" cokolwiek to znaczy i zatankuję na full)
Ogólnie z instalacji jestem zadowolony. Spalanie to niestety nie jest mocna strona Dustera, na LPG wychodzi od ok. 9 (baaardzo spokojna jazda max. 80-90km/h) do 12-13l (miasto zwłaszcza krótkie trasy zimą lub też autostrada powyżej 130km/h). Ze względów ekonomicznych właśnie przekonałem się do nieprzekraczania na autostradzie bez wyraźnej potrzeby 120km/h - wówczas spalanie wychodzi ok. 10l.
Czy 73 l (przypuszczem, że brutto) to jest największy możliwy zbiornik dla Dustera 4x4? Ktoś się może orientuje?
Nie odpowiem czy 73l brutto to największy możliwy, aczkolwiek największy z jakim się spotkałem spośród przeglądu ofert montażu LPG do Dustera. Trudno mi wyobrazić sobie, by coś znacząco większego mogło wejść we wnękę po kole zapasowym. Zbiornik 73l wnękę wypełnia dość ściśle, zarówno na wysokość, jak i szerokość. Butla szersza mogła by już ocierać i klinować się o ściany wnęki, a wyższa (grubsza) spowodowała by podniesienie podłogi w bagażniku. Ewentualny zapas miejsca jest rzędu 1-2cm dla średnicy i dla wysokości.
Nie odpowiem czy 73l brutto to największy możliwy, aczkolwiek największy z jakim się spotkałem spośród przeglądu ofert montażu LPG do Dustera. Trudno mi wyobrazić sobie, by coś znacząco większego mogło wejść we wnękę po kole zapasowym. Zbiornik 73l wnękę wypełnia dość ściśle, zarówno na wysokość, jak i szerokość. Butla szersza mogła by już ocierać i klinować się o ściany wnęki, a wyższa (grubsza) spowodowała by podniesienie podłogi w bagażniku. Ewentualny zapas miejsca jest rzędu 1-2cm dla średnicy i dla wysokości.
Czy 73 l (przypuszczem, że brutto) to jest największy możliwy zbiornik dla Dustera 4x4? Ktoś się może orientuje?
w chwili wyboru oferty (u autoryzowego dealera Landi Renzo Omegas) poprosiłem o dopasowanie największego z możliwych zbiorników gazu i okazało się, że 73 l to maksymalnie co można optymalnie zamontować (oczywiście w miejsce kola zapasowego)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum