Wysłany: 2012-06-15, 10:59 Pytanie o silnik 1,5 dci - kolor oznaczenia -- "i"
Szukałem i nigdzie nie znalazłem. Czy oznaczenie 1,5 dci z "i" - koloru czerwonego, oznacza silnik o większej mocy tzn 85 KM bo mniejszy był 68 KM. Chodzi mi o silniki z rocznika 2008-2010 bo później już były jednostki 75 i 90 kM.
Żeby nie być gołosłownym w załączniku dodaje zdjęcie- troszkę mało wyraźne ale jest tam 1,5 dci z "i" czerwonym
dci.JPG DCi
Plik ściągnięto 231 raz(y) 51,87 KB
_________________ Kto się torbą urodził, walizką nie zostanie :)
Ostatnio zmieniony przez Cieplasek 2012-06-15, 12:23, w całości zmieniany 2 razy
Proszę bardzo (: - trzeba jedynie brać pod uwagę, że to działa tylko w jedną stronę: jeżeli literka jest czerwona, to silnik ma 85 KM, ale jeżeli literka jest zwyczajna, srebrna, to moc może być chyba w zasadzie dowolna, włącznie z tymi 85 KM.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-15, 16:17
A od czego zależy zupełny brak literek?
Wszystkie wersje silnikowe mają swoje oznaczenie (chyba, bo nie widziałem jeszcze 1.2 tCe), a jednak zdarzają się Dacie bez żadnych oznaczeń (w tym moja). Jest to o tyle zabawne, że mi np. zależało na tym, żeby oznaczenia nie było (bo nie ma czym się chwalić :), ale przy zamawianiu samochodu pan sprzedawca oświadczył, że absolutnie oznaczenia są zawsze i nic nie da się z tym zrobić. Po czym moja Dacia przyszła bez oznaczeń. :)
Bebe moze i nie ma sie czym chwalic ale to spojrzenie opedzanych spod swiatel wlascicieli skladakow zza miedzy-BEZCENNE!!! Zwlaszcza jak sie ma znaczek 1.4 na klapie...
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-15, 20:16
bebe napisał/a:
zależało na tym, żeby oznaczenia nie było (bo nie ma czym się chwalić :), ale przy zamawianiu samochodu pan sprzedawca oświadczył, że absolutnie oznaczenia są zawsze i nic nie da się z tym zrobić. Po czym moja Dacia przyszła bez oznaczeń. :)
Przez pewien okres nie dawali oznaczeń pytałem ale nikt z RP sensownie nie odpowiedział (może zabrakło w magazynie ).
Dla kolegi pytającego to np.Duster w dCI nie ma czerwonego " i " no i będzie problem 85 KM, 90 KM czy 110KM
Podbijam temat. Czy aktualnie Sandero/Stp w wersji diesel ma takowe oznaczenie na tylnej klapie? Proszę o odpowiedź aktualnych posiadaczy czy też osób zorientowanych w temacie (np. sprzedawców nowych samochodów).
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-08, 10:14
bebe napisał/a:
A od czego zależy zupełny brak literek?
.... przy zamawianiu samochodu pan sprzedawca oświadczył, że absolutnie oznaczenia są zawsze i nic nie da się z tym zrobić. Po czym moja Dacia przyszła bez oznaczeń. :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum