Witam.
Jako przyszły nabywca Dastera mam pytanie do Robina 7 , jaki masz wpis w dowodzie rejestracyjnym , masa własna pojazdu oraz DMC przyczepy z hamulcem i bez hamulca najazdowego.
Pozdrawiam
W dowodzie mam masa własna 1250Kg, a co do przyczep odpowiednio 1500 kg i 660 kg.
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2012-06-15, 06:42
Mnie też paruje lewy przedni przeciwgielny. Teraz będę miał przegląd to zgłoszę.
Instalację LPG założyłem 2 tyg. temu w ASO w Świętochłowicach. Stag 4 . Założyli mi bardzo fajną butlę - 73 l pojemności (czyli gazu wchodzi niecałe 60). Butla wypełnia całą wnękę na koło zapasowe i w ogóle nie wystaje - nie odgina maty.
W poprzednim autku też mi przeciwmgielne parowały. Szczerze mówiąc nigdy nic z tym nie robiłem i z czasem się przyzwyczaiłem. Ale samochód miał swoje lata ... w nowym być może by mnie to wkurzało. Ale generalnie za bardzo bym się nie przejmował
Założyli mi bardzo fajną butlę - 73 l pojemności (czyli gazu wchodzi niecałe 60)
można ustawić jeszcze precyzyjniej tak, by weszło (oczywiście bez naruszenia zasad bezpieczeństwa) 62 litry (u mnie do pustego zbiornika wchodzi 62,62 l LPG)... zawsze to dwadzieścia kilka kilometrów większy zasięg co w czasami się przydaje...
Ostatnio zmieniony przez TD Pedro 2012-06-15, 10:02, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2012-06-15, 12:11
TD Pedro napisał/a:
można ustawić jeszcze precyzyjniej tak, by weszło (oczywiście bez naruszenia zasad bezpieczeństwa) 62 litry (u mnie do pustego zbiornika wchodzi 62,62 l LPG)... zawsze to dwadzieścia kilka kilometrów większy zasięg co w czasami się przydaje...
TD Pedro ustawiałeś to sam czy w ASO? Jeżeli sam to powiedz proszę jak?
no taki mądry to (niestety) nie jestem ale to nie jest problem, będziesz wykonywał przegląd instalacji LPG po 1000 km (gwarancyjny, bezpłatny) zgłoś to niech Ci ustawią... warunek: musisz przyjechać z całkowicie opróżnionym zbiornikiem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum