miałem przyjemnośc oglądać te beli juz poł roku temu w lidlu(bo towar się powtarza) i powiem ze jakość tych klamer byłe mega marna(wszystko rozklekotane, luzy itp). Ja nie zaryzykuje boxu i kajaka na takie coś wrzucić---reasumując TANIE MIĘSO PSY JEDZĄ hehe
Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 366 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-06-03, 20:48
Nie wiem co masz na mysli piszac "rozklekotane". Pozyczalem ten bagaznik od kolegi i nie zauwazylem tego co piszesz, a wrecz bylem zaskoczony jak mocno trzyma i nie ma luzow. Poza tym Lidl trzyma poziom jakosci swoich towarow. To jest firma niemiecka, a Niemcy nie toleruja szajsu w swoich sieciach.
Ostatnio zmieniony przez Daster 2012-06-04, 20:46, w całości zmieniany 2 razy
być może mówimy o innych bagaznikach-ten co ja widziałem był żle wykończony, elementy źle spasowane(byłu luzy na łapach), złe odlewy plastików itp. Co do produkcji niemieckiej i dla niemców to sie nie okłamujmy. Dla "polaczków" wszystko jest gorsze i chyba nie bywałeś w lidlach za granicą i nie widziałeś ich towaru. Ale być może mówimy o innych sprzętach
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-06-04, 16:35
koń, jaki jest - każdy widzi
Lidl od środy - jeśli ktoś używać ich będzie okazjonalnie i nie będzie ich przeładowywał, pewnie jakiś czas posłużą - cena 149 PLN
belki.jpg
Plik ściągnięto 645 raz(y) 66,44 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-06-04, 17:30, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-06-04, 17:09
sprawdź fotografię - wyraźnie jest napisane- że 3 lata gwarancji
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-06-04, 17:10, w całości zmieniany 1 raz
to tym lepiej... dopuszczalne obciążenie 90 kg też jest większe niż dopuszczalne obciążenie relingów... wyglądają estetycznie i nie są kanciaste, cena do zaakceptowania to czego chcieć więcej... tym bardziej, że ktoś pisał na forum, że z montażem nie ma problemów (pasują do Dustera)
Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 269 Skąd: spod Warszawy
Wysłany: 2012-06-08, 14:13
Te belki lidlowe są OK, wspomniany efekt "niespasowania" występuje tylko wtedy, gdy nie są one założone na relingi. Po dokręceniu pasują doskonale! Mam, testuję wożąc trzy rowery, nie ma żadnego problemu. Mozna zobaczyć w moim profilu
WPRowcy i okoliczni poszukujący takiego rozwiązania - warto teraz zajrzeć do lidla, przed godziną widziałem je w Alejach koło Leroya, było dobrych kilka sztuk.
koń, jaki jest - każdy widzi
Lidl od środy - jeśli ktoś używać ich będzie okazjonalnie i nie będzie ich przeładowywał, pewnie jakiś czas posłużą - cena 149 PLN
Kupiłem w środę, wyglądają całkiem nieźle, szybki i bezproblemowy montaż.
_________________ "Wszystko powinno być tak proste, jak to tylko możliwe, ale nie prostsze." A. Einstein
Przepraszam za "górnika" ale nie chciałem zakładać nowego tematu wiec tutaj się podepnę
znalazłem takie poprzeczki co o nich myślicie, zastanawiam sie czy będą się dobrze trzymać
poniżej zdjęcie
bagazniki-1.jpg
Plik ściągnięto 331 raz(y) 93,63 KB
_________________ (•_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)
Ostatnio zmieniony przez marszelest 2012-06-20, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
na podstawie zdjęcia trudno coś doradzić, nie widać dokładnie sposobu montażu (jego skuteczności), zakresu regulacji itp... najlepszy byłby jednak test praktyczny... (wizualnie są wg mnie OK...)
mam zamiar i chwiałbym coś takiego kupić na razie szukam
ale ciężko coś znaleźć do dustera
widziałem za 290 zł komplet jak tam gdzie jest jedno zdjęcie
te poniżej to dobra firma ale nie ma do dustera :(
cena się zaczyna od 590 zł tam gdzie jest kilka zdjęć
jeżeli nie masz jakichś szczególnych upodobań to może warto kupić takie jakie były oferowane kilka dni temu w sklepach Lidl (vide post kol. Dar1962)
http://www.daciaklub.pl/f...er=asc&start=90
cena przyzwoita, estetyka niezła, ładowność również... pewnie są jeszcze gdzieś do kupienia...
oglądałem je w ustroniu w lidl wyglądały solidnie ,
ale akurat nie miałem kasy przy sobie
jak je trafie ponownie, a nie będzie nic lepszego to je kupie,
zależało by mi na czarnych bo mam czarne autko i czarne relingi
te co zaproponowałem mało miejsca zajmują i małe opory powietrza co za tym idzie małe spalanie
ale te co pokazałeś też (podobnie jak te z Lidla) nie są czarne, Duster jest dosyć wysoki i w zasadzie koloru belek ze względu na ich profil i lokalizację za bardzo widać nie będzie a ponadto kolor srebrny wg mnie dobrze współgra z czarnym...
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-06-21, 08:33
Widziałem te z Lidla... co tu dużo mówić są takie jakie mogą być za te pieniądze, nie kupiłem bo się jeszcze waham czy nie dołożyć do jakiś lepciejszych ale te od biedy mogą być.
to wszystko zależy od potrzeb i preferencji... jeżeli są potrzebne do okazjonalnego wykorzystania to na pewno spełnią swoją rolę... ja też się waham... potrzeb szczególnych nie mam a aktualnie wykorzystuję posiadane sprzed iluuuuuś tam lat, są brzydkie i głośne ale przydatne ... gdybym miał większe potrzeby to pewnie bez wahania kupiłbym te z Lidla a gdybym miał jeszcze większe potrzeby i inne preferencje i więcej kasy z przeznaczeniem na ten cel to szukałbym bardziej "markowych"...
A ja dziś popracowałem nad swoim bagażnikiem. Nabyłem parę dni temu na wyprzedaży w Selgrosie za 50 zł aluminiowe belki Amos. Dodatkowo użyłem 8 śrub M6 z nakrętkami, trochę płaskownika i gumy. Efekt na zdjęciach. Trzyma super.
Ja mam Taurusy, takie profile jak u Zachjana, tylko ściskane szczękami plastikowymi na relingach, a nie śrubowe "cybanty".
Whispbary znalezione przez Marszelesta to najlepsze, co może być, tylko są drogie. Ma je Piotrres, pisał o nich na forum. Mieszczą się pomiędzy relingami i przez to bagaż jest najniżej, jak się da - łatwiejszy dostęp i niższy środek ciężkości.
Eplus napisał: Ja mam Taurusy, takie profile jak u Zachjana, tylko ściskane szczękami plastikowymi na relingach, a nie śrubowe "cybanty".
Kiedyś widziałem gdzieś do kupna same szczęki do tego profilu. Może gdzieś je namierzę.
W moim rozwiązaniu cybanty są wsunięte w profil w miejscu oryginalnych szczęk. Zawsze mogę je wysunąć i założyć oryginały.
Ostatnio zmieniony przez zachjan 2012-06-24, 10:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum