Przegląd po roku i 30000 km w salonie w Zduńskiej Woli (tam kupowany) - olej (Elf Solaris DPF 5w30 kupiony w sklepie motoryzacyjnym za 136 zł) i filtr kabinowy (Purflux za 36 zł) miałem, zapłaciłem 340 zł, w tym filtr oleju - 44 zł Purflux(kupiłem Filtrona, ale Pan z serwisu powiedział że miał sytuację nie uznanej gwarancji gdzie użyto nieoryginalnego filtra oleju).
A no i umyty samochód:-)
u mnie jeśli chodzi o części ze zniżką w Darmie to wychodzi 310 zeta ( olej ELF Excellium LDX 5w40, filtr oleju, filtr kabinowy / powietrza silnika ). Nie wiecie ile serwis życzy sobie za klimatyzację ?? Odgrzybianie czyszczenie sprawdzenie szczelności?? Bo autko 21,5 lata i oni nie zamierzają nic z tym zrobić. W Hyundai'u chcesz czy nie i jak masz klime to z urzędu co przegląd ją robią. Mam ofertę 100 zeta bez uzupełnienia czynnika. Czynnik płatny osobno w zależności czy będzie go brakować
Ostatnio zmieniony przez jjmalin 2012-07-03, 20:58, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-04, 19:23
jjmalin napisał/a:
Mam ofertę 100 zeta bez uzupełnienia czynnika. Czynnik płatny osobno w zależności czy będzie go brakować
Nadal jeździsz na trasie pszczyna-rybnik? Jeśli tak to śmignij dla odmiany przez jankowice i świerklany do żor i w świerklanach spytaj u góreckiego o obsługę klimy, facet robi naprawdę solidnie (sam o mało nie zszedł z tego świata przez zasyfioną klimę).
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-13, 21:20
Jeżeli wymiana filtrów: paliwa oraz kabinowego wchodzi w zakres przeglądu po 40kkm to dlaczego osobno liczą zarówno za robociznę przeglądu jak i wymianę ww. filtrów?
WOW, ja myślałem że Carrara z ojca ściąga ostatnie złotówki, Nazaruk jest perfidny i to mnie bardzo zniechęca do kupna Dacii w Lubelskim. Może cene da się dobrą wynegocjować, ale na serwisie skubią strasznie.
Tata płacił za serwis Megane (czyli za roboczo godziny) 250 zł i nie były dodawane żadne koszty roboczogodzin za filtry czy zabawę z hamulcami.
Trochę drogo Panie Nazaruk a te rabaty na serwisie to chyba wirtualne jak zakupy grupowe na Gruponach ( czyli podnosimy cenę by obniżyć o połowę)
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
to mnie bardzo zniechęca do kupna Dacii w Lubelskim
zakup to jedno (i nie ma tu nic do rzeczy) a serwis w Lubelskiem to drugie... gdziekolwiek byś nie kupił to chcąc uniknąć drogiego serwisu należałoby serwisować poza Lubelskiem... czy tak będzie taniej? nie sądzę... czyba, że odpuścisz sobie markę Dacia...
to mnie bardzo zniechęca do kupna Dacii w Lubelskim
zakup to jedno (i nie ma tu nic do rzeczy) a serwis w Lubelskiem to drugie... gdziekolwiek byś nie kupił to chcąc uniknąć drogiego serwisu należałoby serwisować poza Lubelskiem... czy tak będzie taniej? nie sądzę... czyba, że odpuścisz sobie markę Dacia...
mi się nie spieszy jeszcze mam dobry Rok ciułania kasy
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2012-07-14, 13:12
Serwis po 40 tys km tle wychodzi, ja zapłaciłem w Swiętochłowicach chyba 450-500zł z własnym olejem i filtrem oleju bez wymiany przeciwpyłowego bo sam wymieniłem wcześniej. Sam filtr paliwa kosztuje ponad 150-160zł i za wymianę doliczają do przeglądu.
Z tego co widzę to też już liczą serwis Dacii po cenach Renault w serwisach. Także tanie serwisowanie Dacii to fikcja już niestety.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-07-14, 18:08
krakry1 napisał/a:
nie u zdzierców od Nazaruka.
podejrzewam,że robocizna jest równie horrendalna w każdym aso. Aby obniżyć koszty przeglądu, trzeba we własnym zakresie zaopatrzyć się w filtry, olej itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum