Mnie denerwuje brak możliwości całkowitego złożenia tylnych siedzeń w podłogę
Czasem jak chce się przewieść coś dużego przydało by się mieć prostą podłogę
Podniesienie siedziska nie wystarcza, żeby się oparcia schowały?
Aaa, doczytałem - 2WD. No ale to coś za coś: "dzięki" progowi masz większy bagażnik. W razie potrzeby można coś podłożyć wyrównując - w 4WD podłoga jest co prawda równa, ale pojemność na stałe trochę mniejsza.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-07-25, 23:32, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-03, 16:35
Testowales "super wydajne ogrzewanie zima" w dci ? Mnie chyba to najbardziej zaskoczylo. Co do halasliwosci i mocy silnika juz sie wypowiadalem, widzialy galy co braly, choc nakrecone na zakup sie zdecydowaly
A mnie denerwują coraz bardziej kiepskiej jakości plastiki. Niestety, ale robię się chyba coraz bardziej tkliwy ;) .
Chyba na starość trzeba będzie sobie kupić lepsze autko, np C4?
- Wysokie ściany przestrzeni ładunkowej (słabo widać do tyłu podczas cofania),
- "pikanie" kierunkowskazów,
- Wysokość skrzyni ładunkowej (Stary VW Caddy miał niżej położoną, i lepiej się ładowało),
- Notorycznie podczas wysiadania mnie "kopie".
Ostatnio zmieniony przez Gasnik 2012-08-11, 00:18, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-08-11, 14:30
marszelest napisał/a:
to pikanie "kierunków"
jak się przesiadłem ze Skody Felicii to się nie mogłem przyzwyczaić do tego dźwięku (no i do braku dźwięku z przekaźnika bimetalicznego podczas działania wycieraczek na 1szym biegu), ale teraz za to nie mogę się przyzwyczaić jak wsiadam od czasu do czasu do tej samej Felicii
MSZ dźwięk kierunków w Daczce jest ok (chyba że Duster ma inny niż Loganiszcze)
dźwięk jest identyczny jak w meganach od II do teraz
;w meganie I FL dźwięk normalny (bimetal)
natomiast bardzo mi brakuje reg prędkości wycieraczek na "impulsie"
spalania chwilowego i termometru
_________________ (•_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)
Ostatnio zmieniony przez marszelest 2012-08-11, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-08-11, 14:38
marszelest napisał/a:
bardzo mi brakuje reg prędkości wycieraczek na "impulsie"
nie miałem nigdy wcześniej tego, ale rzeczywiście - przydałoby się - ale jeżeli nie jest na bimetalu, to przynajmniej czas pomiędzy ruchem wycieraczek powinien być stabilny niezależnie od pory roku
spalanie chwilowe - przydatny bajer, ale czasami potrafi wkurzyć
termometr - jak nie ma klimatronika, to potrzeby montowania producent nie widział zapewne, choć warto wiedzieć jakie mamy temperatury
Stary VW Sharan z manualną klimą miał termometr. Nie wiem czy przyoszczędzenie kilkunastu złotych to dobry pomysł (bo tyle gdzieś kosztuje zbudowanie termometru)
Zawsze możesz go uziemić. A tak na poważnie to nie powinno być takiego zjawiska. Jak kiedyś posiadałem Fiata CC, to też mnie kopał przez pewien czas, przestało dopiero po wymianie okładzin na tylnych hamulcach. Chociaż w Twoim przypadku to raczej niemożliwe, bo widzę, że rocznik auta jest bieżący.
czy przyoszczędzenie kilkunastu złotych to dobry pomysł
Było już o tym po wielokroć.
Raz, że tu naście zł i tam naście zł i jeszcze ówdzie parę zł - i z takich ziarek zbierze się miarka jednej-dwóch-trzech setek euro... A każdy użytkownik ma swoje typy, który pipek jest dla niego niezbędny, a które faktycznie można było odpuścić.
Dwa, część braków jest celowa - żeby stworzyć odpowiednio duży dystans do wyżej pozycjonowanych modeli...
(I nie, mnie też się to w wielu przypadkach nie podoba - np zwłaszcza tam, gdzie koszty są zerowe i liczy się wyłącznie druga kwestia).
A patrząc optymistycznie - przy prostej konstrukcji daciek daje to okazję do samodzielnego zamontowania większości niezbędnych dla kogoś gadżetów.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-08-11, 22:13
Gasnik napisał/a:
Humm...
- Notorycznie podczas wysiadania mnie "kopie".
W rzeczywistości to ty go kopiesz, zjawisko polega na elektryzowaniu się ubrań przy pocieraniu o tapicerkę, nie masz może pokrowców - standardowa tapicerka Dustera nie elektryzuje, może używasz ubrań z większą domieszką tworzyw sztucznych?
co raz częściej od czasu jak się przesiadam do inych aut to po powrocie do dustera nie pasują mi jego przełożenia,zdecydowanie piątka jest za wcześnie jak i brakuje szóstki
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-08-12, 15:40
aksel napisał/a:
brakuje szóstki
w wersji 4x4 jest szóstka, tylko,że co z tego - to nadal coś w rodzaju piątki
planuje może jeszcze w tym roku. tylko nie wiem właśnie czy iść na instruktora jazdy czy pakować się w chip. fotel kierowcy bedę miał nowy ( ze wszystkimi regulacjalmi - tylko tapicerke wymienie )
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-12, 22:28
jjmalin napisał/a:
planuje może jeszcze w tym roku. tylko nie wiem właśnie czy iść na instruktora jazdy czy pakować się w chip. fotel kierowcy bedę miał nowy ( ze wszystkimi regulacjalmi - tylko tapicerke wymienie )
Tzn. z wersji laureate, z reg wysokosci ? Moze lepiej zainwestuj w kurs - zarobisz na chipa Chip nie zarobi na kurs
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum