Wysłany: 2012-05-30, 19:17 Co to za osłona ? - Nr. ref. 972841068R
Jak wyżej, ułamała mi się osłona i chciałbym się dowiedzieć, w jakim celu umieścili ten plastik i przed czym tak delikatna osłona ma chronić No i oczywiście jak ktoś się orientuje, to jaka jest cena tego gadżetu
Nr. ref. 972841068R - a przynajmniej tak mi się wydaje odczytując ze zdjęcia.
A oto osłona
I miejsce gdzie to jest zamontowane - po stronie pasażera, pod podłogą, przed zbiornikiem paliwa (a dokładnie to jest pod nogami pasażera siedzącego z tyłu)
Ostatnio zmieniony przez monopios 2012-06-20, 15:40, w całości zmieniany 2 razy
Owszem trzymała na dwie śruby, ale ułamana końcówka przy trzeciej śrubie stukała mi o podwozie co mnie irytowało. Poza tym jest jeszcze jedna sprawa, jak taka końcówka dostaje wibracji i stuka o podwozie, to wtedy wyciera lakier i warstwę ochronną blachy, co może prowadzić do korozji.
tomala72 napisał/a:
A przyklej to poxiliną:)
Pierw wolałem dowiedzieć się w jakim celu to służy i ile kosztuje nowe, zanim zdecyduje co dalej, bo niesztuka jest związać drutem i spaprać.
Ostatnio zmieniony przez monopios 2012-05-31, 17:01, w całości zmieniany 1 raz
można było odłamać ta latająca latająca część z upierdzielonym mocowaniem
Dobre te rady, tylko zastanawiam się dlaczego nie podchodzisz tak luzacko do swoich problemów z autem, może Twoja inwencja twórcza była by lepsza niż w ASO.
Ostatnio zmieniony przez monopios 2012-05-31, 21:01, w całości zmieniany 2 razy
Dzwoniłem do ASO, koszt osłony to ok. 38zł, czas oczekiwania na nią min. tydzień od zamówienia.
Dobra. Zamówiłeś. Teraz się pochwal dla potomnych, jaką ta osłona(?) pełni rolę, bo tylko trzymasz w niepewności. W końcu Dacia to prostociosana konstrukcja bez ekstrawagancji :)
Szczerze mówiąc, to dopiero jutro jadę zamówić tą osłonę i przy okazji muszę zamówić lakier do zaprawki, bo żona zrobiła małe kuku na parkingu i trzeba to będzie jakość zaleczyć.
Dziś byłem w ASO i zamówiłem ową osłonę, przy okazji próbowałem dowiedzieć się w jakim celu ona ma służyć. I niestety pan z ASO nie miał bladego pojęcia, jedyne czego się dowiedziałem, to to że jestem pierwszym w Polsce, który zamawia taką osłonę, bo nawet w centralnej bazie magazynowej na Polskę niema takiej pozycji. Oczywiście w magazynach francuskich jest i powinna być najwcześniej za tydzień.
Kompetencja ASO stoi na wysokim poziomie. Mam nadzieję, że chociaż wiedzą jak zamontować, coś co nie wiadomo jaką rolę spełnia. Tfu! W końcu po to jest to Autoryzowana Stacja Obsługi.
Nurtuje mnie celowość montowania czegoś, co pełniłoby marginalną funkcję w niskobudżetowym pojeździe. W koncepcji chociażby BMW, wszystko jest przemyślane często wręcz na wyrost. Z dbałością o szczegóły, nie tylko estetyczne. Ale u nas? W Dacii, która nie może się nawet poszczycić prostymi zaślepkami na łby nakrętek w drzwiach?
pełniłoby marginalną funkcję w niskobudżetowym pojeździe
Nie, no - z tego, że "pan z ASO nie miał bladego pojęcia" nie wynika, że konstruktor-projektant wsadził to tam bezcelowo, bez sensu albo też bez bladego pojęcia [:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-07-26, 10:13, w całości zmieniany 1 raz
pełniłoby marginalną funkcję w niskobudżetowym pojeździe
Nie, no - z tego, że "pan z ASO nie miał bladego pojęcia" nie wynika, że konstruktor-projektant wsadził to tam bezcelowo, bez sensu albo też bez bladego pojęcia [:
Kolego Laisar, proszę zachować ostrożność operując cytatem wyrwanym z kontekstu!
Cytat:
Nurtuje mnie celowość montowania czegoś, co pełniłoby marginalną funkcję w niskobudżetowym pojeździe.
Prawda, że moja ciekawość celowości montażu osłony mającej by pełnić zadanie brudo-łapu :) inaczej brzmi, niż to co pociachałeś na kawałki?
Jakkolwiek by nie brzmiało to źle odczytałeś moje, właściwie spisane intencje :)
_________________ ---
Stepway
Ostatnio zmieniony przez Stepway 2012-07-26, 12:02, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum