Wysłany: 2011-05-27, 17:49 Gdzie ubezpieczyć Dacie 1310?
Witam, tam zastanawiam się czy jak bym kupić taką Dacię 1300/1310/1310p itp. to gdzie bym mógł ją ubezpieczyć?
Mam prawie 20lat i czemu będzie tak drogo
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-05-27, 17:52
Dla mnie przed ukonczeniem 25 roku życia najlepszą ofertę na OC miało MTU, ale to zależy też od miejsca zamieszkania. Zrób sobie kalkulację w necie żeby z grubsza wiedzieć jakie to będą kwoty a jak będziesz już kupował skontaktuj się z przedstawicielami najtańszych firm, może jeszcze coś się da uszczknąć na swoją korzyść
Marka: Dacia
Model: 1310 TLX
Silnik: 1.6
Rocznik: 1990 Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-05-28, 15:31
W Hestii za Łade (1489 ccm pojemności) wyliczyli 1200. Tylko że mendy sie ociągają z wysłaniem polisy już od miesiąca... W PZU może być taniej, bo teraz se promocje różne porobili i mają gitowe ceny. Ale generalnie trza sie liczyć ze stówą na miesiąc.
Ja mam Dacie ubezpieczoną w HDi, ze wszystkimi zniżkami wyliczyli mi coś około 470pln za rok. MTU odradzam... Mam Astre tam ubezpieczoną i powiem że w moim przypadku mieli sajgon w papierach. A po drugie wyczytałem że MTU daje jakiekolwiek zniżniki dopiero po 3 latach A jakbyś chciał załatwić jakąś sprawę to tutaj w Krakowie (w moim przypadku) nie szło nic załatwić i kierowali mnie telefonicznie do Sopotu (tam rzekomo mają siedzibę). Tylko tu był problem bo nie zawsze szło się do nich dodzwonić
Zgadzam się MTU wszystkich odsyła do Sopotu, ale można przekonać agenta że jest uprawniony do wystawienia odpowiednich formularzy, wystarczy pokazać agentowi umowę na której jest wszystko napisane. Ja tak zrobiłem przy zmianie ubezpieczenia dwukołowca i pani chcąc nie chcąc przyjęła rezygnacje choć tez kierowała mnie pani do Sopotu. Po za tym MTU nie jest najtańszą opcją w moim przypadku PZU było sporo tańsze.
Odnośnie taniości to babka w ubezpieczalni powiedziała że najtaniej ma MTU (przynajmniej jeśli chodzi o silnik 2.0). Ja nie mając zniżek tylko wzwyżki za wiek i korzystając ze zniżek taty który jest wpisany w dowód na rok płace ok 1100pln.
W MTU też będziesz miał zwyżkę za wiek, a może do tego dojść zwyżka za wiek samochodu jeżeli jest starszy niż 12 lat, 10 lub 20% ale tego już nie pamiętam dokładnie. Jeżeli chodzi Ci tylko o OC to szukaj jak najtańszego, tutaj nic nie możesz zyskać. W OC tylko się wydaje kasę aby w razie czego poszkodowany nie stracił za wiele.
Witam serdecznie Kolegów ! Ja mam ubezpieczoną (OC) Dacię 1310 w MTU w tamtym roku 2010 cena była przy maksymalnych zniżkach i opłacie jednorazowej 333 PLN a w tym tj. 2011 354 PLN i mam jedną zwyżkę (kara za stare auto). Nie wiem czy to drogo ale myślę że idzie wytrzymać. Ale zawsze przydałby się jeszcze obniżyć cenę.Pozdrawiam
Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1.4
Rocznik: 2007
Wysłany: 2012-07-10, 15:39 Re: Gdzie ubezpieczyć Dacie 1310?
maciek napisał/a:
Witam, tam zastanawiam się czy jak bym kupić taką Dacię 1300/1310/1310p itp. to gdzie bym mógł ją ubezpieczyć?
Hehe, też ostatnio miałem ten problem:) ale z http://ipolisa.pl/ skorzystałem i w sumie wyszło mi kilka stówek mniej, niż myślałem. Niestety, rodzic nie chcial mieć nic wspólnego z tym autem
Wysłany: 2012-07-10, 16:24 Re: Gdzie ubezpieczyć Dacie 1310?
fyodor napisał/a:
maciek napisał/a:
Hehe, też ostatnio miałem ten problem:) ale z http://ipolisa.pl/ skorzystałem i w sumie wyszło mi kilka stówek mniej, niż myślałem. Niestety, rodzic nie chcial mieć nic wspólnego z tym autem
uprzedzenie nazywająca się Daciofobia?
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Mnie właśnie skasowali w PZU na 6 stówek a mam 60% zniżki ! ;/
Ale dowiedziałem się, że na samochody powyżej 25 lat mają opcję "weteran szos" i nawet 70% zniżki ALE trzeba być członkiem automobilklubu albo CAAR albo czegoś tam jeszcze.
Czyli trzeba najpierw dopytać jakie formalności są potrzebne, potem odpowiednio się zapisać i dopiero kupić polisę.
Kolego agresywny trochę nie ładnie tak pisać "Koledzy, jeśli szukacie lipy to z pewnością znajdziecie ją u kolegi Spokojny", bo nie jest takie postępowanie mile widziane na forum.
Prosiłbym o usunięcie tego wpisu.
Dziękuję za zrozumienie.
najtańsze OC które udało mi się znaleźć, a szukałem sporo, to You Can Drive z Ergo Hestii. Wszystko robisz przez Internet. Sam osobiście mam dwa samochody tak ubezpieczone. Warunek jest jeden: sprzedają ubezpieczenia dla osób które nie ukończyły 29 roku życia. Zrób sobie kalkulacje u nich na stronie, a na necie można jeszcze znaleźć kody promocyjne ze zniżką 5% :)
Koledzy szukacie tanie ubezpieczalni ale czy ktoś sie zagłębiał w to co jest napisane małym druczkiem na polisie?? Tanie nie zawsze znaczy dobre!!!!!
Żyjemy w takim fajnym kraju, że każdy chce mieć tanie i super co niekiedy okazuje sie totalna klapą. Zaczynając od butów z marketu, przez chińskie zabawki, a kończąć na chińskich samochodzikach...
Przychodzi co do czego i nagle okazuje sie że sorry ale ubezpieczyciel w Ciebie w D.
Wracajac do tematu..
za Jaguara xjs 5.3 V12 1984r płace niecałe 500zł a za Dacie 1310 z 1983r chyba ponad 550zł.
czy ktoś sie zagłębiał w to co jest napisane małym druczkiem na polisie??
Przychodzi co do czego i nagle okazuje sie że sorry ale ubezpieczyciel w Ciebie w D.
Rozwiniesz temat? Miałeś jakąś akcję związaną z OC?
Bo ja powiem szczerze, że w AC kiedyś zgłębiałem drobne druczki ale nie sądziłem, że z OC mogą być jakieś problemy - tzn. w sensie, że kasa z mojego OC i tak nie jest dla mnie...
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-31, 16:42
Wszyscy dobrze wiemy, że zakres OC jako ubezpieczenia obowiązkowego jest regulowany ustawą, więc jeśli już chcemy coś poczytać proponuję dorwać ustawę (choć osobiście uważam to za stratę czasu, negocjować warunków z parlamentem raczej nie jesteśmy w stanie )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum