Witam - dziś byłem na myjni ręcznej i powiedzili mi że tego mini kropka nie umyją bo to początki rdy , moja Dasterka ma 2 lata i już ja bierze - co szanowni forumowicze na to. U mnie jest kropka na drzwiach z tyłu
Witam - dziś byłem na myjni ręcznej i powiedzili mi że tego mini kropka nie umyją bo to początki rdy , moja Dasterka ma 2 lata i już ja bierze - co szanowni forumowicze na to. U mnie jest kropka na drzwiach z tyłu
Tak kropka moze oznaczac wszystko. A specjalisci z myjni recznej sa blacharzami czy maja tak wprawne oko, ze widza poczatek rdzy?
Gdzie ta kropka sie znajduje? Moze jakies zdjecie?
A jak mocno Cie to martwi to smigaj do ASO.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-09, 10:47
Moze to jakis paproch w lakierze, purchel, ew kropka smoły etc. Mimo to zachecamy do opublikowania zdjecia. Jesli to wada lakiernicza ASO na pewno pomoze. Mi malowali drzwi po zauwazeniu przez pracownika purchla na powloce lakierniczej.
Marka: Dacia
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2012-08-09, 21:33
Ja też zauważyłem purchel " rdzy" na tylnej klapie od wewnątrz. No i nie wytrzymałem i do akcji wkroczył niczym Chuk N... dremelek.. I okazało się ,że to podmalowany " smark" ze zgrzewu . Niepotrzebnie ruszałem , bo tak to prawie nie było widać , a tak to mam zaprawkę. Tyle tylko że gul skoczył ,że Dacki to rdzewieją ... a to jak widać nieprawda.
Stare przysłowie pszczół mówi: "Nie swędzi - nie drapać!". Jeśli to faktycznie rdza, to w końcu wylezie tak, że nie będzie wątpliwości - a roboty wcale nie będzie wtedy dużo więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum