Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-22, 14:20 Koniec produkcji Sandero I !
Jak się dowiedziałem (nawet widziałem notkę) do 42 tygodnia br. będzie produkowane obecne Sandero. Później wchodzi Nowy Model (tak było napisane). Co do szczegółów na razie brak.
PS.Duster Delsey będzie się nazywał Laureate II.
Ostatnio zmieniony przez Seal 2012-08-31, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Aż tak nie śledzę ich wypowiedzi.
Ale na razie konkretów ze strony fabryki brak nawet co do miejsca i daty prezentacji, stąd moje zdziwienie nt końca produkcji.
pamiętaj że mogą zakończyć produkcje ale też będą jeszcze przez pare tygodni egzemplarze już wyprodukowane na sprzedaż, więc będzie można liczyć na upusty ze strony dealerów tym bardziej nie wiemy jak naprawdę będzie wyglądał następca Sandero
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-08-23, 18:17
Moim zdaniem jak najbardziej możliwa opcja, wedle zapowiedzi nową generację zobaczymy w salonach na przełomie 2012/2013 roku. Może będą tak ciekawe oferty jak na Logana gdy już został wycofany z oferty? (laureate z klimą i metalikiem można było dostać za 32-33kzł, więc bezkonkurencyjnie tanio).
Witam! Nowy tu jestem, ale będę się pojawiał częściej, ponieważ za jakieś 2-3 miesiące będę posiadaczem Dacii Sandero. Trafiłem na ten temat przypadkiem, ale mogę udzielić odpowiedzi, ponieważ dzisiaj byłem w salonie i miałem zamiar złożyć zamówienie, ale sprzedawca mnie namówił, żeby zaczekać ponieważ... Na początku listopada z linii zjeżdżają NOWE wersje Sandero. Nie wiadomo co to konkretnie będzie i z jakimi dodatkami/silnikami, ma do mnie facet dzwonić jak tylko będzie coś wiadomo. W każdym bądź razie nie ma mowy o zaprzestaniu produkcji Sandero - wręcz przeciwnie
Ostatnio zmieniony przez Meriath 2012-08-31, 11:59, w całości zmieniany 1 raz
I niestety - miało być pięknie a wyszło jak zawsze... Własnie dzwonił do mnie dealer, że niestety, ale musi nam zwrócić wpłaconą zaliczkę, ponieważ (był właśnie po konferencji z szefostwem Renault Polska) dostał informację, że Dacia wstrzymuje produkcję zarówno Sandero zwykłego jak i w wersji Stepway
Wobec tego nie mógł nam zagwarantować, że nasz samochód w ogóle będzie wyprodukowany... No cóż - nie była nam pisana widocznie
edit: Przeczytałem dokładnie mail, który mi dodatkowo wysłał i z przykrością muszę stwierdzić, że dealer użył słów, że z powodu "zamknięcia produkcji" Sandero i Stepway nie może zrealizować zamówienia, więc nie ma widać nawet mowy o wstrzymaniu...
Ostatnio zmieniony przez Meriath 2012-09-10, 13:48, w całości zmieniany 1 raz
Ale to nie jest twój problem jak wpłaciłeś zaliczkę tylko dealera. Wpłacając zaliczkę podpisałeś umowę, chyba że pisze w niej, że mogą odstąpić bez jakichkolwiek kosztów.
Tutaj tak było, że w końcu nie podpisałem, bo namówił nas, żeby zaczekać aż dowie się czegoś o rzekomej nowej wersji Sandero i dopiero wybrać wszystko i podpisać. Takie informacje na początku dostał, ale widać trochę się pozmieniało w planach.
Rzekoma nowa wersja Sandero ma być czymś zupełnie nowym - na pewno nie Sandero.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-09-10, 13:54
Meriath, potrzebujesz tego samochodu pilnie? Jeśli nie, to może warto poczekać na nową wersję, albo chociaż na konkretne informacje o niej? Miałbyś lepszą pozycję wyjściową do negocjacji - niezrealizowane zamówienie przez dealera...
Gdzieś znalazłem info na jakiejś stronie, że 14 listopada zjeżdżają z linii nowe Dacie Lodgy w sportowych wersjach. Termin by się zgadzał, bo mówiło początku października. Odpuszczam - w rodzinie autko sprzedaje brat żony, więc zapadła decyzja. Samochód 3,5 letni co najmniej o klasę wyższy niż Sandero więc spoko - jakoś dam radę bez Sandero :D
Marka: Dacia/Renault
Model: Duster 4x2/Fluence Intens
Silnik: 1,6/1,6
Rocznik: 2012/2016
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2012-09-10, 16:37
maciek napisał/a:
Gordini
To jest jasne jak słońce. Pamiętać jednak należy, że współpraca Renault - Abarth jest faktem. Dawno to było, ale teraz w ramach usportowienia modelu Lodgy potrzebne były dwie stajnie, więc stara miłośc odżyła.
Ostatnio zmieniony przez miskowski 2012-09-10, 16:38, w całości zmieniany 1 raz
To jest jasne jak słońce. Pamiętać jednak należy, że współpraca Renault - Abarth jest faktem. Dawno to było, ale teraz w ramach usportowienia modelu Lodgy potrzebne były dwie stajnie, więc stara miłośc odżyła.
a no tak. Ja jeszcze słyszałem że Adrian Newey nad tym pracuje, podobno ma sie pojawić system KERS i DRS z bolidu Red Bull Racing
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2012-09-10, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum