Na części dacii nie można narzekać nie są bardzo drogie to że ASO zdziera jak może każdy wie .
Ale sprawdźcie sobie ile kosztuje taka część do Będziesz Miał Wydatki :)
Dla mnie ceny w ASO są mocno zawyżone ja wszystkie dodatki szukam sobie we własnym zakresie, wyszłam z założenia, że w ASO kupuję to co we własnym zakresie byłoby dla mnie problemem (lub niemożliwością) założenia tak jak el tylne szyby czy (trochę głupio nazywany dodatkiem tu ESP z ASR)
Z ASO to jest różnie. I generalnie należy sprawdzić ceny u nich zanim zacznie się zamawiać części na własną rękę. Pamiętam, że do Jeepa świece kupiłem w ASO taniej niż były wtedy na Allegro. Podobnie filtr powietrza. Ku mojemu szczeremu zaskoczeniu zresztą...
Witam.
Panowie i Panie jesli juz mowa o ozdobnych dodatkach to moze mnie naprowadzicie na jakis link z dodatkami zewnetrznymi do Dustera bo bede odbieral autko za 2 tygodnie i chcialbym go ubrac w aluminiowe dodatki zewnetrzne takie jak ;oslona bagaznika;oslona podwozia z przodu i z tylu pod bagaznikiem;oslona progów i jak to mozliwe juz po prawie 3 latach produkcji Dusterów,plastikowych oslon na drzwi boczne i nadkoli.
Znalazlem juz gdzies takowe na forum ale sie pogubilem i nie moge trafic na te posty...
W ASO sa drogie to moze dostane jakies zamienniki...
Pozdrawiam'
P.S. Znalazlem cos takiego,moze komus sie przyda
Dziekuje Chris..
Bylem na Alegro i znalazłem tam tylko wycieraczki ,bagażniki,chodniczki... Szczerze powiedziawszy to zależy mi głównie na dodatkach plastikowych i aluminiowych ale wybór jest tam jest i na pewno skorzystam ...
Pozdrawiam...
Marka: Dacia/Renault
Model: Duster 4x2/Fluence Intens
Silnik: 1,6/1,6
Rocznik: 2012/2016
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2012-09-28, 17:32
Też byłem z ciekawości, dosłownie kilkanaście minut temu. Są listwy i na drzwi i na błotniki w dziale "częsci karoserii". Osobiście rozważam listwy w wersji "light":
http://moto.allegro.pl/li...2613615707.html
duster.jpg
Plik ściągnięto 466 raz(y) 88,97 KB
Ostatnio zmieniony przez miskowski 2012-09-28, 17:35, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 814 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2012-09-28, 17:48
miskowski napisał/a:
Też byłem z ciekawości, dosłownie kilkanaście minut temu. Są listwy i na drzwi i na błotniki w dziale "częsci karoserii". Osobiście rozważam listwy w wersji "light":
http://moto.allegro.pl/li...2613615707.html
Ja mam te listwy - są OK, a producent w Częstochowie! Polecam!
Założone mam także progowe z aluminium lub innego metalu - też znalazłem na Śląsku.
Wszystko a "aledrogo"
_________________ Nowa zabawka DD 2 :)
Ostatnio zmieniony przez BLACHA_997 2012-09-28, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
Ale swietnie ,no to moge sobie teraz wybrac ubranko do mojego nowego Dasterka...Dzieki panowie..Jeszcze tylko gdybym znalazl oslony plastikowe nadkoli i szerokie lstwy na drzwi, bo te cienkie mi jakos nie pasuja,to bylbym szczesliwy..Wiadomo jakie sa ceny w ASO...a tutaj prosze Dzieki...
OOOO wlasnie znalazlem interesujace mnie czesci....zaraz bede zamawial....ale bedzie wypasiony Dasterek....
Dzieki...
I jeszcze jedno..jak przyklejaliscie te listwy to uzywaliscie dodatkowe kleje? Chodzi o to aby woda sie nie dostawala pomiedzy listwy a drzwi...moze jakis link o montazu...
Ale jestem podjarany......Tez tak mieliscie?
Ostatnio zmieniony przez GDkris44 2012-09-28, 20:06, w całości zmieniany 2 razy
wszystkie te elementy trzymają sie na tasmie przeważnie 3M. nic juz nie doklejasz.listwy boczne na drzwi mają dożywotnią gwarancję(firma rider) i są tylko takie cienkie(ja szerokich nie widziałem). chyba że szerokie to coś takiego jak tu :
Ja też sie tak jarałem i kupowałem dodatki już powolutku po zamówieniu auta. Jakież było moje zdziwienie jak pojechałem po odbiór auta po 4 m a tam inny kolor mi sprowadzili(wtedy to ..... cie może trafić).
O wlasnie takie oslony drzwi jak z pakietu LOOK na zdjeciu...ale jeszcze mam czas, ostatecznie kupie od dilera....moze da gratis choc juz troszke wycyganilem od niego.
Kupuje autko w Olsztynie i jak narazie milo i bezproblemowo..
Ostatnio widziałem za około 200zł z pakietu LOOK srebrny dodatek na tylni zderzak na allegro.
O ile uda Ci kupić przód i tył nie wiem jak będzie z dodatkiem srebrnym na próg pod drzwiami bo jego nie widziałem.
Osłony na drzwi nie są elementami pakietu LOOK.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-09-28, 20:41
a może taki zestaw?
szerokich osłon i nadkoli niezależne firmy niestety na razie nie robią - obawiam się,że w takim przypadku klient skazany jest na oryginały
IMG_0414.JPG
Plik ściągnięto 323 raz(y) 121,02 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-09-28, 20:47, w całości zmieniany 1 raz
chodzi ci o taki zestaw?
szerokich osłon i nadkoli rzemieślnicy nie klepią - obawiam się,że jesteś skazany na oryginały
Ale w właśnym zakresie kupi je taniej niż u siebie w ASO.
Podam przykład z własnego doświadczenia.
Spodobała mi się oryginalna aluminiowa nakładka na zderzak.
Przed odbiorem DD dzwoniłem do salonu za ilę mogę ją kupić, usłyszłam 280zł.
Przez allegro od RENAULT_WARSZAWA kupiłem ją z wysyłką za 218zł, i goście w salonie byli zaskoczeni po pierwsze skąd mam oryginalną nakładkę, zapakowaną oklejoną znaczkami renault i że kupiłem taniej.
chodzi ci o taki zestaw?
szerokich osłon i nadkoli rzemieślnicy nie klepią - obawiam się,że jesteś skazany na oryginały
Ale w właśnym zakresie kupi je taniej niż u siebie w ASO.
Podam przykład z własnego doświadczenia.
Spodobała mi się oryginalna aluminiowa nakładka na zderzak.
Przed odbiorem DD dzwoniłem do salonu za ilę mogę ją kupić, usłyszłam 280zł.
Przez allegro od RENAULT_WARSZAWA kupiłem ją z wysyłką za 218zł, i goście w salonie byli zaskoczeni po pierwsze skąd mam oryginalną nakładkę, zapakowaną oklejoną znaczkami renault i że kupiłem taniej.
@ GDkris44
Oryginalnych dodatków szukaj na allegro użytkownik RENAULT_WARSZAWA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum