Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate2 Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Sie 2012 Posty: 176 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-30, 15:02
Tylko tu nie chodzi tylko o GPS tylko zrobili wypasioną wersję wnętrza. GPS to tylko dodatek. Swoją drogą ciekawe czy wprowadzą to w Polsce i za jaką cenę :P
PS. Jak ja nie znosze tego brązu w środku...
Ostatnio zmieniony przez Axia 2012-08-30, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-08-30, 17:08
Axia napisał/a:
Tylko tu nie chodzi tylko o GPS tylko zrobili wypasioną wersję wnętrza. GPS to tylko dodatek. Swoją drogą ciekawe czy wprowadzą to w Polsce i za jaką cenę :P
PS. Jak ja nie znosze tego brązu w środku...
Przecież go nie masz w delseyu to o co chodzi:)
Trochę dziwne takie wypowiedzi są. Po to producent stworzył różne wersje by każdy sobie wybrał to co mu się podoba a jak nie ma to poszukał innej marki i nie wypisywał potem tego typu opinii:)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-08-30, 18:34
Axia napisał/a:
Jak ja nie znosze tego brązu w środku...
jak mawiali Rzymianie: "- de gustibus non est disputandum'- mnie tam się podoba
Wersja: Laureate2 Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Sie 2012 Posty: 176 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-30, 19:47
O gustach się nie dyskutuje - Gusta się narzuca :D
Swoja drogą Polska wolnym krajem jest i swoje opinie wyrażać mogę, a jak większość wyrażanych opinii ma swoich zwolenników i przeciwników :P A w czym objawia się jej dziwność przyznam, nie wiem. Naturalnym wydaje mi się różnorodność upodobań i właśnie dlatego są rożne wersje wystroju.
Chcesz mi powiedzieć, ze jak idziesz na film i Ci się nie spodoba to o tym nie rozmawiasz? Nie dyskutujesz? Zgodnie z zasadą są inne filmy i możesz sobie oglądać inne?
A w odpowiedzi skąd się ta opinia wzięła - weszłam na link podany powyżej obejrzałam nowe wnętrze, które generalnie bardzo mi się podoba poza tymi właśnie brązowymi wykończeniami.
W sumie to muszę przyznać, że do tej klamki też mam ambiwalentny stosunek ...
Ostatnio zmieniony przez Axia 2012-08-30, 19:52, w całości zmieniany 2 razy
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-08-30, 21:21
Po prostu koleżanko napisałaś, że nie znosisz brązowych wstawek a skoro ich nie posiadasz to niby dlaczego masz znosić:)
Trzeba było napisać, że Ci się nie podobają:)
Bym się nie czepił:)
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-31, 09:26
A tam nie chodzi czasem o to, że jest dedykowany, ślicznie dopasowany uchwyt do tego GPSa? (Najlepiej z zasilaniem własnym, bez kabli ciągnących się po okolicy?) Bo sam GPS to zwykły TomTom, żadna rewelacja, a w salonie będzie trzy razy droższy niż w sklepie. Ale uchwyt, ooo, to już fajna sprawa.
A tam nie chodzi czasem o to, że jest dedykowany, ślicznie dopasowany uchwyt do tego GPSa? (Najlepiej z zasilaniem własnym, bez kabli ciągnących się po okolicy?)
No właśnie sama Navi to nic szczególnego ale ten uchwyt ma prawdopodbnie odrazu zasilanie i odpada temat kabli, wszystko ładnie spasowane, wiec myślę, że jak cena by była przyzwoita (nie wiecej moze jak 800-1000zł) to znalezliby sie na to chętnie. Ja na pewno bym się skusił, no ale już po ptakach autem już śmigam a takiej opcji nie było jak zamawiałem
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-31, 10:24
Ja z tego powodu mimo iż kupiłem najpierw lepsiejszą nawigację, to teraz zainstalowałem sobie NavRoad NR460BT, ponieważ ma stację dokującą. Aczkolwiek z automapą czasem się zacina.
Dziś widzę, że trochę drożej, ale można zakupić już GPS NavRoad LEEO S 7'' FM BT AV 664MHz ST DOKUJĄCA. Z możliwością podłączenia kamery cofania..
Stacja dokująca jest sprawą fajną, bo można sobie kabel pod dechą przeciągnąć, podpiąć pod zasilanie kluczykiem i ma się jak firmówkę. A łatwo zdejmuje się i zakłada samo urządzenie i nie trzeba nic podpinać, odpinać, etc. Plusem jest jeszcze to, że automatycznie przechodzi w stan uśpienia, gdy traci zasilanie i automatycznie się włącza, jak zasilanie wraca.
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2012-08-31, 10:25, w całości zmieniany 1 raz
Naprawdę szał, tomtom z uchwytem wkręconym w dechę za 1000 zł... Przy odrobinie własnej inwencji można zrobić taki coś samemu dużo taniej.
Tak to wkrec cos takiego w deske...
Widzisz, ja np. nie lubie druciarni i wolalbym zeby to bylo oryginalne(czyt. fabryczne), nie wiem do konca jak to jest zrobione ale wyglada IMO ciekawie.
I skad wiesz, ze to kosztuje 1000zł?
Wysłany: 2012-08-31, 14:10
Pewnie że można tylko trzeba umieć. Ja nie umiem. Za to pracuję, więc dlaczego mam odbierać prace innym. Kiedyś kupiłam zderzak okazało się ze są urwane zaczepy, przymocowałam na taśmy zaciskowe.. do tej pory je ma ;P Wolałabym jednak żeby to zrobili specjaliści i żeby to miało ręce i nogi. (Absolutnie nie ujmuje nic twojemu wykonaniu..po prostu wiem że moje by kulało ;P )
Ciekawe ile ten GPS będzie kosztował, ja jestem zdania, że nie wszystkie firmowe dodatki są warte swojej ceny, ale to tylko moje zdanie. Ja mam GPS w radiu, bez kabli, przewodów ciągłego ładowania.
A tak z innej beczki czy Laureata 2 różni się czymś od Delseya?
Ostatnio zmieniony przez BLONDI83 2012-09-07, 18:28, w całości zmieniany 1 raz
BLONDI83 pewnie sienie spodziewali że Desley będzie miał takie wzięcie, wyszło że więcej sie produkuje Desley-ów niż Laureate, to po co taka seria limitowana?
ale nie martw się ty będziesz mogła pochwalić się nalepką i torbami
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2012-09-07, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
4,3", Westeuropa mit 45 Ländern, Live Services für 1 Jahr kostenlos, Bluetooth Freisprecheinrichtung. Inkl. Fahrzeugspezifischer Halterung und Verkabelung. Die Halterung wird am Armaturenbrett an der rechten Seite des Dacia Duster befestigt und ermöglicht somit eine Montage ohne sichtbare Kabel.
inkl. Arbeitszeit
322,61 €
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum