Wysłany: 2012-09-27, 11:19 Premiera z niespodzianką
W czasie tegorocznego autosalonu w Paryżu nastąpiła długo oczekiwana oficjalna premiera nowych generacji logana i sandero. Atmosferę miały podgrzać opublikowane już wcześniej zdjęcia, a producent zadbał, żeby nie zabrakło także małej niespodzianki, i zaprezentował odnowioną wersję stepwaya:
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Tylko wciąż nic nie zmieniło się w kwestii tyłów... we wszystkich daciach tył jest nieładny, w tych nowych też!! :P A przynajmniej z reguły jakoś, mam wrażenie, nie pasuje do przodu...
Poza tym faktycznie prześwit Stepwaya budzi uznanie no i byłoby nieźle, gdyby dało się kupić nowe modele w takich nowych kolorach - może i jaskrawe, ale jak patrzę na kolorystykę samochodów w Polsce, to mi się zbiera na pogrzeb...
o tym już "przewaliła" się dyskusja, to sprawy bardzo indywidualne a oceny subiektywne i tak: mnie tył Dustera bardzo się podoba i choćby nie wiem jak sugestywne, odmienne od mojej opinie na pewno nie wpłyną na zmianę mojej
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-09-27, 17:52
jak wiadomo, gust ma każdy - tylko, że zwykle każdy inny , więc dyskusja o tymże sensu nie ma. Moim zdaniem zmiany stylistyczne idą w dobrym kierunku. Pierwsze modele - szczególnie logan, były kanciaste i mało finezyjne. Nieco obłych kształtów nie zaszkodzi
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-09-27, 18:24
kapelusznik napisał/a:
jest zdecydowanie ładniejszy, choć w zasadzie zmienił się niewiele (z zewnątrz jak i z wewnątrz)
I właśnie to mi się podoba najbardziej - poprawiono tylko lekkie niedociągnięcia, a wygląda od razu lepiej. Nie wiem jak będą wyglądać wymiary/przestronność, ale niektóre rozwiązania(np.składana kanapa z tyłu) są bardziej praktyczne i już mi się podobają;)
Nowe sandero ma szersze światła z tyłu. Czy to nie wpłynie na zwęrzenie dostepu do bagaznika w stosunku do obecnego sandera?
Ale autko mi się podoba i myslę że fajnie byłoby za kilka lat nabyć nowe sandero może stepwaya , a może za kilka lat ( 5-6 ) będzie kolejny lifting ?
Póki co moje trzyletnie autko jest dalej jak nowe
o tym już "przewaliła" się dyskusja, to sprawy bardzo indywidualne a oceny subiektywne i tak: mnie tył Dustera bardzo się podoba i choćby nie wiem jak sugestywne, odmienne od mojej opinie na pewno nie wpłyną na zmianę mojej
Akurat tył Dustera jest najlepszy. W sumie w nowych modelach bardziej od "brzydkości" tyłów przeszkadza mi to, że po prostu nie przystają do przodów - ten w Sandero wygląda, jak kradziony z innego samochodu (któreś Clio?), sam w sobie jest zupełnie ładny.
Ale to w sumie takie czepialstwo, tak jak pisałem w innym wątku, postęp wizualny jest uderzający ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum