Wysłany: 2012-09-27, 21:21 Nowa Rumunka w klubie :)
Witam, witam
Logana w wersji sedan zakupiłem na dolnym Śląsku 3 tygodnie temu, 8 dni po zakupie auto wyruszyło w tygodniową trasę do Francji, do Grenoble, przejechało w sumie 3400km i nie zawiodło ani razu. Zapakowane było na granicy dopuszczalnego limitu i mimo dociążenia silnik 75km zaskoczył wszystkich pasażerów dynamiką. Pakowność znakomita, komfort zaskakująco dobry, w środku jeszcze zapach nowości choć auto ma już 6 lat, ale przebieg znikomy, ok 60tkm.
Autko wliczając autostradę ok.120km/h i trochę jazdy miejsko-górskiej spalało średnio wg. komputerka 5.8l.
Moim poprzednim autem była Brava 1.9JTD 105konna i spalała równe 5l. Także mój szok był niesamowity jak oszczędny może być benzyniak i to w tak sporej kaście. :)
Powiem Wam koledzy, że Dacia to bardzo popularne auto we Francji. Moich sedanów jest mało, Sandero się widuje, ale Logany MCV i Dustery są w czołówce najpopularniejszych aut. Wiem, może trudno w to uwierzyć ale tak naprawdę jest, w Szwajcarii francuskojęzycznej podobnie. To jest najlepsza rekomendacja dla tej marki, jeśli naród który stać, na pewno bardziej niż nas, na droższe i lepiej kojarzące się auta, idzie po Dacie w takiej skali, to muszą to być auta dobre. :) Zdecydowanie najpopularniejszą marką, przynajmniej tutaj gdzie byłem, czyli regiony Savoie i Haute-Savoie( środkowy zachód Francji) jest Renault, także może stąd ta popularność rumuńskiego dziecka Renówki.
A propos tego, kolega uraczył mnie ostatnio dowcipem, że nie wie co go bardziej zraża do Logana: to, że Dacia, czy to że by Renault :)
jak na razie po 4000km przejechanych moją rumuńską księżniczką stwierdzam, że jestem bardzo zadowolony!!! Pozdrawiam!!!
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2012-09-27, 21:25
Gratulację udanego zakupu
Witaj w klubie
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Wysłany: 2012-10-06, 17:32 Re: Nowa Rumunka w klubie :)
Artur007 napisał/a:
Witam, witam
...A propos tego, kolega uraczył mnie ostatnio dowcipem, że nie wie co go bardziej zraża do Logana: to, że Dacia, czy to że by Renault :) ...
Witam w klubie!
Wiesz co najbardziej zraża Twojego kumpla? To, że ty masz Daćkę a on nie.
_________________ Bądź ostrożny na drodze. Szanuj życie swoje i innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum