Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2007-11-02, 08:04
Kolego, lepiej dobierz sobie jakieś uniwersalne na promocji w markecie (kupiłem takie za ok. 39 zł i jestem b. zadowolony).
Akcesoria producenta maja to do siebie, że:
1) są pierońsko drogie,
2) zawyczaj są to "uniwersałki" z doklejonym logo marki i tak średnio pasują.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
jako, ze dealer nie mial nic na 3ci rzad zakupilem na www.chlapacze.pl zestaw plastikowy na bagaznik i 3ci rzad (zdjecie w zal.)
Ten dywanik pod 3ci rzad kompletnie mi nie pasowal - zle lezal i z tego co pamietam, ni komponowal sie rozmiarem.
Na trzeci rzad dokupilem taki (nie pamietam rozmiaru):
http://moto.allegro.pl/it..._bagaznika.html
po przycieciu lezy idealnie i zakrywa ladnie cala nierowna powierzchnie.
Marka: logan MCV
Model: Laureate 7 os.
Silnik: 1,5 d
Wysłany: 2007-12-28, 19:33
Dzisiaj właśnie zakupiłem dywanik do 3 rzedu siedzień. Jest to co prawda uniwersałka, bardzo dobra jednak i godna polecenia, mozna docinać jak się chce i nic nie traci na wyglądzie - sprytnie pomyslane. Jak tylko dotne to wrzuce zdjęcia. Niestety koszt Takiego cuda to 77,99 PL
z praktyki wiem, ze lepiej polozyc pod trzeci rzad gume, ktora zakryje rowniez to co jest pod drugim rzedem - to ulega zabrudzeniu podczas wchodzenia. I nie bedzie sie latwo przemieszczac. Ja wlasnie wrzucilem na calosc i zdaje egzamin.
Ja również dostałem te pierwsze gumowe. W zimie i sąsiadujących z nią okresach przejściowych dobrze zdają egzamin. Na lato kupiłem dywaniki materiałowe, bo są przyjemniejsze z tym, że trafiłem na złęgo sprzedawcę i mam dywaniki niedopasowane do kształtu podłogi
Przy zakupie dywaników zwracajcie uwagę, czy są zapięcia przytwierdzające dywanik do podłogi za pomocą fabrycznych zatrzasków. Inaczej dywanik się przemieszcza, co w przypadku miejsca kierowcy może być niebezpieczne (wsuwa się pod pedały).
_________________ 102 000km zadowolenia za kierownicą Dacii.
Jak wyżej - mam pierwsze. Te drugie nadają się do cięzkiej pracy - wysokie krawędzie, natomiast w codziennej eksploatacji w umiarkowanych warunkach pierwsze wystarczą - trzeba tylko w zimie lub terenie "opukać" buty przed wsiadaniem
Przy dzieciach... a właściwie już nawet przy nieco bardziej błotnistych warunkach zewnętrznych wysokość brzegu dywaniku staje się parametrem pomijalnym - i tak wystarczająco dużo brudu przyczepia się do (marnej) wykładziny na progach /:
Laisar, jesli mogę coś doradzić: z czarnej mocnej ceraty wyciąłem prostokąty na wymiar tak żeby troche weszły pod dywanik, podnieść uszczelke drzwi, zszywaczem przypiąć carate do listwy plastykowej która jest pod uszczelką, założyć uszczelke
Zalety: nic się nie przyczepia, wystarczy przetrzeć mokrą szmatką.
Marka: Dacia
Model: Logan Sedan
Silnik: 1,5 dci 85
Rocznik: 2008
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-18, 20:43
Witam Wszystkich
Polecam dywaniki i wkładki do bagażnika skrojone na miarę od Łódzkiej firmy ADASZO (www.adaszo.pl). Koszt dywankików gumowych 120,00 PLN, koszt wkładki do bagażnika (sedan) z poliweglanu z podwyższonymi brzegami 5 cm i matą antypoślizgową to również 120,00 PLN - dosyłają w przeciągu 5-10 dni roboczych. Jakoś dywaników (są Niemieckie) jest dużo lepsza od oferowanych u Dealera.
Dla zainteresowanych mogę zrobić zdjęcie i przesłać.
Kamyk
ps.
Czekam na Logana sedana Prestige 1,5 dci 63 kW (obecnie Megi II sedan 1,6 16V) i nie mogę się doczekać.
Pozdro
Ja tez mam te pierwsze. Dokupiłem za 15 zł dywaniki gumowe w hipermarkecie i pdłożyłem z przodu pod dywanik kierowcy, który jest trochę za krótki. Pozostałe użyłem do trzeciego żędu.
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dCi 85 KM
Wysłany: 2008-03-25, 20:18 Dywaniki
Witam Wszystkich!
Czy orientujecie się, czy można kupić do MCV-ki większe dywaniki dla kierowcy oraz dla pasażerów z tyłu. Te które otrzymałem z samochodem są strasznie małe, a ten dla kierowcy nie sięga nawet pod pedały.
_________________ Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi dla Waszych MCV-ek!
Blake Dacia Logan MCV 1.5 dCi 85 KM v. 5 osob. Laurete, Szary Comete.
Model: Logan Sedan
Silnik: 1,5 dci 85
Rocznik: 2008
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-26, 09:47
Spróbój na www.adaszo.pl, koszt około 120 PLN za komplet. Mają doskonałe dywaniki szytę na miarę oraz mogą ze standardowej oferty coś dopasować. Dodatkowo mają maty do bagażnika.
Kupowałem juz do kilkunastu samochodów: min:. Nisann Micra K12, Renault Clio II, III, Thalia, Megane, Laguna, Logan Sedan i zawsze było ok.
Jezeli masz blisko do Łodzi to możesz odebrać osobiście.
jako, ze dealer nie mial nic na 3ci rzad zakupilem na www.chlapacze.pl zestaw plastikowy na bagaznik i 3ci rzad (zdjecie w zal.)
[ciach]
Witam wszystkich,
pytanie do dmas'a - widzę, że masz MCV'kę 7 osobową - jak spisuje sie dywanik do bagażnika (ten, który pokazałeś na zdjęciu)? Głównie chodzi mi o to czy jakoś strasznie nie przeszkadza mocowanie od 3 - go rzędu foteli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum