Marka: Reanult
Model: Trafic
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-09, 22:12
kontrolka kontrolką, ale jak to draństwo się wydziera...najpierw zwykłe piszczenie, potem takie bardziej świdrujące, i znowu zwykłe...do tego reaguje też na pasażera z przodu, i ostatnio ochrzaniało mnie za niezapięty pas...plecaka ;) (bo był widocznie za ciężki)
w MCV nawet nic nie świeciło, i mogłem podjechać bez zapinania kilometr do sklepu (oczywiście tego nie pochwalam - lepiej jechać rowerem ;)
kontrolka kontrolką, ale jak to draństwo się wydziera...najpierw zwykłe piszczenie, potem takie bardziej świdrujące, i znowu zwykłe...do tego reaguje też na pasażera z przodu, i ostatnio ochrzaniało mnie za niezapięty pas...plecaka ;) (bo był widocznie za ciężki)
to tylko powielenie dobrego rozwiązania stosowanego już w Dusterze
WhiteDragon napisał/a:
Na drugim zdjęciu widac kontrolkę niezapiętego pasa bezpieczeństwa. Będzie 4-ta gwiazdka w teście EURONCAP
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
ale jak to draństwo się wydziera...najpierw zwykłe piszczenie, potem takie bardziej świdrujące, i znowu zwykłe...do tego reaguje też na pasażera z przodu, i ostatnio ochrzaniało mnie za niezapięty pas...plecaka
Duster też mnie czasem ochrzania czasem za to, że teczka nie zapięła pasów
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Wysłany: 2012-10-20, 10:22
Lodgy po teście zderzeniowym
w dniu wczorajszym oberwałem na zasadzie rykoszetu panzerwagenem, w którego wpakował się Citroen Xantia (stałem na światłach)
zderzak złożył się elegancko, więc pochłania ładnie energię uderzenia (VW miał gorzej rozbity przód niż ja tył)
nie miałem wczoraj czasu, chciałem jak najszybciej kontynuować przerwaną podróż, ale fotki wrzucę w poniedziałek (wgnieciona klapa, rozbity zderzak, co jeszcze to wykażą oględziny w ASO)
najbliższe trzy tygodnie (minimum) bez Lodgy, chwilowo - do poniedziałku - męczę się z gabarytami Clio III
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-10-22, 08:19, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Na pewno dziura w pachnącym nowością samochodzie nie należy do ciekawych przeżyć
Na szczęście jest taki mechanizm psychologiczny, że jak coś się utraci, a potem szybko odzyska, to radość z posiadania jest większa, niż przed utratą ;)
Wysłany: 2012-10-20, 11:16
nie mam aż tak emocjonalnego stosunku do auta
bardziej zmartwiła mnie sama sytuacja: jadę sobie spokojnie, świeci słoneczko, autko nowe i ładnie jedzie, nagle bęc, i: laweta do serwisu, kilka godzin papierów i telefonów do PZU, zawalone spotkania, i pędzę spóźniony ciasnym Clio :(
na szczęście dzwonili już że w poniedziałek wymienią zastępcze Clio na Megane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum