Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2012-10-18, 07:10
Popieram Pluto.
Chciałbym do tego dodać, że najmniejsze obciązenie silnika i wydatek energetyczny silnika - a zatem i najkorzystniejsze proporcje spalania do mocy (nie mówię o wyścigach) uzyskamy trzymając się , ale i nie schodząc poniżej dolnych obrotów największego momentu obrotowego. Nie dusząc silnika (wiadomo, wszystko zależy od indywidualnych warunków jazdy - drogi, obciążenia itp) ,w silniku 1.6 odczuwam, że przyspiesza on najlepiej od 2500 rpm do 5000 rpm. Gdy się nie spieszę jeżdżę więc bez wleczenia się ale utrzymuje obroty od 2200 do 3200. Tak jest chyba najekonomiczniej (oczywistym jest , że nie wolno przy tym dusić silnika).
Oczywiście to mówię tylko jeżeli chodzi o dustera ze skrzynią 6 biegową. Wszystko zależy od skrzyni i od silnika. Silnik f16 (nubira , lacetti) ze skrzynią 5 biegową palił mi więcej przy takiej jeździe i nie miał mocy. Tam ekonomiczna i wydajna była jazda między 3-4 tyś.rpm. (inna krzywa momentu i inna skrzynia)
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2012-10-18, 07:13, w całości zmieniany 1 raz
Zrobiłem 4000 tys km na gazie.Zużycie gazu w mieście 9 do 10 litrów gazu.Gaz uzupełniany na maxa jeżdzony do wyczerpania zbiornika,w ten sposób ustaliłem spalanie.
Instalacja BRC .
Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 1108 Skąd: krakow
Wysłany: 2012-10-19, 16:52
Nie wymądrzaj się Pedro, carramba. Ja wiem co to eco, dlatego piszę o radach niby redaktorów, bo czasem jak czytam ich wypociny, to aż w tyłku szczypie. pozdr
@jurek
możesz jaśniej? o co Ci chodzi? chyba zbyt ambitnie to traktujesz ...
zważ, że pytanie (retoryczne) skierowałem nie do Ciebie? carramba ...
również pzdr.
TD Pedro (uprzejmie proszę o nie zniekształcanie mojego nicka)
Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 1108 Skąd: krakow
Wysłany: 2012-10-19, 21:11
Nie
jestem ortodoksem i nie mam ambicji, żeby być mentorem, czy alfą i omegą
Pewnie kazdy z nas nieraz poczytał głupoty w prasie motoryzacyjnej i ma swoją opinię na ten temat. Gdybym chciał powaznie traktować eco i tak jezdzić to chyba bym zwariował, mając taką słabiznę. pozdr
- chyba jednak nie dam rady ...
- nie odnosiłem się w żaden sposób do Twojego postu (niezależnie od tego czy podzielam Twoje poglądy w temacie eco czy nie) a Ty mi wyjeżdżasz żebym się nie wymądrzał, na prośbę o wyjaśnienie piszesz o ortodoksji i mentorstwie
- chyba jednak nie dam rady.... pojąć o co chodzi ... carramba
to i ja się pochwale :P
w niedziele trasa Sokołów Podlaski-Ząbki przez Liw, Dobre i Węgrów. Mgła jak cholera widoczność na długość maski, na trasie nie więcej jak 80.
dystans 90km wskazania komputera:
Średnie spalanie 5,5l/100km
Średnia prędkość 58km.
Wczoraj moją DD wziął w przenośni i nie tylko w obroty teść. Pojechali w trasę z żoną i córeczką i jeszcze babcia , teściowa, czyli razem komplet 5 osób. Żona opowiedziała , żśe teść ma ciężką nogę tzn nie przekraczal na trasie 100-110 km/h ale na niższych biegach obroty 4000-4500 rpm, więc mocno dynamicznie, zrobili około 400km i dziś podczas tankowania sobie policzyłem litry i o zgrozo....9,8l/100km. Jeszcze mi nigdy Dusterek tyle nie łyknął. A myślałem, że ja w mieście robiąc 9,2 l/100km to było dynamicznie i mało ekonomicznie.....
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2012-10-23, 09:45, w całości zmieniany 1 raz
Tak przy okazji nawiązując do mojego poprzedniego posta. Bardzo mu się spodobal Duster .
Zwłaszcza ze względu na przestronność widoczność, pozycje za kierownicą, pakowność i komfort jazdy . Dla uzupełnienia dodam, że w swej historii motoryzacyjnej posiadał już:
VW Santanę, Avensisa I, Mazdę 626 V, Passata B5, Kia Shumę, oraz Focusa i właśnie Duster mu się najbardziej podoba z tego co miał, pewnie ma to związek z tym, że zarowno w maździe, jak i Kii urwał zderzak i miskę olejową na krawężnikach Dusterem trza się mocno postarać żeby tego dokonać.
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2012-11-18, 14:09
Jakież to było moje zdziwienie po dzisiejszym tankowaniu jak spalanie wyniosło 5,12 l/100 km przy podobnym stylu jazdy
A wszystko przez te chole...ne opony zimowe
Nie wiem jak to zniosę
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
A jakie to ma znaczenie czy na zimnym czy ciepłym silniku bo nie znam tego problemu ?
Kiedyś już pisałem ,że komputerek zaniża o około 0,4 litra na 100 km ale spalanie w granicach 4 l na 100 km też jest OK.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-11-19, 08:16
co wy wiecie o spalaniu? ja teraz jeżdżąc wyłącznie po mieście (krótkie odcinki, częste postoje) spokojnie zapinam dyszkę
kolego kakus ... jak można mieć różne zdania na temat spalania .... to są fakty ... a nie rzeczy z którymi można się zgadzać albo nie ... różna technika jazdy i warunki jazdy dają różnicę ... nie wspominając o silnikach i paliwie...
<:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-11-19, 08:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum