Wysłany: 2012-11-19, 10:17 Instalacja LPG a montaż haka
Witam.
Interesuje mnie czy ktoś z uzytkowników daci z lpg montował hak.
Na stronie daci z dostępnymi akcesoriami,są haki ale poniżej jest dopisek,iż nie można montować do samochodów z instalacją lpg.
posiadam instalację LPG i hak...
być może to o czym napisałeś odnosi sie do samochodów z instalacją montowaną w fabryce... no i nie wiem czy pytasz o Dacię ogólnie czy o model Sandero...
Ostatnio zmieniony przez TD Pedro 2012-11-19, 10:50, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6 MPI Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Mar 2010 Posty: 14 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2012-11-19, 12:53
Ja w Stepway mam i gaz i hak i jedno nie przeszkadza drugiemu, tylko najpierw hak a potem gaz montujemy, bo inaczej trzeba wyjmować zbiornik. Dodam, że montowałem sam, tzn nie w ASO.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-11-19, 18:32
TD Pedro napisał/a:
MARAKAM napisał/a:
że montowałem sam
sam czy sama?
czego się czepiasz? może człowiek ma problemy z samookreśleniem i się jeszcze nie zdecydował?
TDPedro,
ale Ty masz 4WD, więc gaz masz w miejscu koła zapasowego, które znajduje się w bagażniku. 2WD mają koła zapasowe pod podłogą. Swoją drogą również ciekaw jestem jak to wygląda w 2WD ponieważ docelowo haczyk chciałem założyć. A gazik już mam "ze fabryki".
No to powiem tak - mam i jedno (hak) i drugie (LPG).
Kolejność była taka - hak przed odbiorem z salonu i po roku dokładka gazu.
W drugą stronę nie mam pojęcia co przeszkadza a co nie.
Zbiornik o pojemności brutto 55 l.
- no nie wiem kto się czepia ...
- zacytowany częściowo przez Ciebie post ma trochę inną wymowę niż cytowany w całości ponieważ fałszuje rzeczywistą intencję,
- guzik mi do tego kim kto się czuje ale uznałem, że kol MARAKAM coś nieopatrznie zaznaczył dlatego do Niego delikatnie skierowałem pytanie i tylko na to zwróciłem uwagę a co On z tym zrobi to Jego sprawa...
- wchodzenie w rolę przysłowiowego adwokata diabła nie zawsze jest wskazane ...
Mogę powiedzieć odnośnie haka przy instalacji fabrycznej LPG - 2WD.
Przy odbiorze pytałem się czy jest możliwość zamontowania haka i dostałem odpowiedź że w tym przypadku nie ma takiej możliwości, ale konstruktorzy siedzą i mają coś wymyśleć.
było to w marcu, jak jest teraz to nie wiem.
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2012-11-30, 11:31
MARAKAM napisał/a:
a w Stepway mam i gaz i hak i jedno nie przeszkadza drugiemu, tylko najpierw hak a potem gaz montujemy, bo inaczej trzeba wyjmować zbiornik. Dodam, że montowałem sam, tzn nie w ASO.
Dokładnie . W ASO montowali mi i gaz i hak do mojego Dustera 4x4 i powiedzieli tylko, że najpierw hak a potem gaz montują ale nie ma problemu.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2012-11-30, 11:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum