Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-01, 08:46
Duża szyba - będzie duży bagażnik. Z rysunku wynika, że światła będą długie i trochę rombowate w dolnej części. Coś jak wydłużone światła Lodgy. Chyba, że zrobią unifikację i dadzą światła z Lodgy, a u góry plastik.
Marka: Renault
Model: Megane Scenic I
Silnik: 1.6 8V 90 KM LPG
Rocznik: 1998
Wysłany: 2012-11-01, 15:44
Jak wejdzie ten Logan kombi to Dacia będzie miała już kompletną ofertę - narażę się wszystkim posiadaczom obecnego MCV, ale sorry - ten model nijak nie pasuje designowo obecnie do Dustera, nowego Logana i Sandero, i rozsądne jest że zrobią "normalne" kombi.
No to będzie prawdziwa rewolucja na rynku jak się okaże, że kombi Dacii na rynku pojemnością bagażnika może konkurować tylko z...
"Bagażnik Skody Superb jest bardzo duży. Połyka od 603 do 1835 litrów. Jednak i tak nie dorównuje możliwościom transportowym Mercedesa, w którym zmieści się gigantyczne od 695 do 1950 litrów bagażu!"
http://www.auto-swiat.pl/...da-krolem-kombi
Swoją drogą chciałbym widzieć takie porównanie: Dacia kombi-Skoda Superb kombi-Mercedes E kombi. Na wymiary, kolorowe pudełeczka i skrzynki z piwem... I to porównanie cen
chyba kiedyś w niemieckiej gazecie było podobne porównanie
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Już 43 nr Auto Świata można było znaleść coś takiego:
Zdjęcie lub wizualizacja znajduje się w artykule "Drukie podejście do auta ludu czyli atak WV na Dacie"
Laisar nie zgodzę się z tobą, w AŚ tylnie boczne szyby są inne oraz światła takie jak w Lodgy. W obliczu powstania nowej Thalii/Symbol nie ździwię się jeśli i ono również powstanie w wersji kombi, bo w tej wizualizacji ramki szyb są identyczne.
Ostatnio zmieniony przez rimo 2012-11-02, 06:25, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Ford
Model: Focus III
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Paź 2010 Posty: 150 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-11-21, 20:17
Byłoby fajnie, jakby kombi dostał mocniejszy silnik. Taki TCe 115 choćby. Średnio wyobrażam sobie wożenia konkretniejszego bagażu plus pasażerów z TCe 90.
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2012-11-22, 07:44
Chodzi mi raczej o to, że jest to droga konsekwentna w przeciwieństwie np. do Skody, która na początku była tania, potem zaczęła oferować konkretną jakość na dużo lepszych warunkach niż VW, a teraz znów cofa się w rozwoju, oferując auto z przeciętnym wyposażeniem za niemałe pieniądze (Rapid). Choć podobno w przypadku Rapida od przyszłego roku ma pojawić się nieśmiertelny 1.6 MPI - wtedy może sprzedaż w Polsce się obroni.
Z jednej strony szkoda, że nie będzie MCV 2, ale za to mamy Dokkera, Lodgy i wkrótce Logana Kombi.
to droga konsekwentna w przeciwieństwie np. do Skody
A to się okaże dopiero, kiedy Dacia będzie miała tyle lat, ile Skoda obecnie (w sensie: "od przejęcia przez duży koncern") - bo wiele może się zdarzyć, a historia, co lubi się powtarzać, najczęściej czyni to jednak jako farsa, a nie kalka.
Ja odpowiedziałem poprzednio z punktu widzenia techniki, bo tak zrozumiałem tamtą wypowiedź o jednej platformie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum