Filtr cząstek stałych stosowany przez Renault nie jest awaryjny i przy normalnej eksploatacji powinien wystarczyć na przejechanie 160 000 km. W praktyce są auta Renault, które z tym systemem czyszczenia spalin (DPF) przejechały ponad 200 000 i filtr nie uległ awarii.
Jeszcze półtora miesiąca w umowie koniec Listopada .Najgorzej ,że docieranie w mrozy .Wszystkie samochody nowe tj Dwie Skody docierałem latem.Pierwsza Faworytka druga Fabia.Drugi to ropniak.Okres docierania to ważny okres dla nowego samochodu .Starałem się
jak mogłem .opłaciło się .Spalanie po okresie docierania spadło w bardzo istotny sposób.
Mrozy czy nie mrozy- wg mnie nie ma wpływu bo i dlaczego miało by mieć? Traktować silnik jak mówi instrukcja i eto wsjo!
Jeśli faktycznie byłaby jakaś różnica to instrukcje (nie tylko do Dacii) zalecały by jakieś inne metody jazdy a tu ani widu- ani słychu.
Mrozy czy nie mrozy- wg mnie nie ma wpływu bo i dlaczego miało by mieć? Traktować silnik jak mówi instrukcja i eto wsjo!
Jeśli faktycznie byłaby jakaś różnica to instrukcje (nie tylko do Dacii) zalecały by jakieś inne metody jazdy a tu ani widu- ani słychu.
.Jednak uważam ,że w dodatnich
temperaturach docieranie silnika odbywa się łagodniej.W niskich temperaturach producenci zalecają a niektórzy nakazują od razu ruszać, jak tu ruszać mróz - 15 zero widoczności .Parkuję pod chmurką.
Witaj w klubie
O kolorach nie ma co dyskutować. Najładniejszy jest ten jaki podoba się właścicielce/żonie właściciela
Mojej żonie podobał się bazaltowy.. Ale ja wybrałem platynowy.. W końcu to moje auto
p.s.
Witam nowego klubowicza..
Co do alufelg- są ładne..
ale ja wybrałem stylizowane stalowe (po przejściach z alusami w poprzednich autach i przez to, że tak jak inny kolega pisał wcześniej - stalówki lepsze w teren)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum