Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-12, 18:45
nisko? to dwadzieścia parę cm nad ziemią, zając tyle nie podskoczy
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-04-13, 09:53
Cytat:
Ta rura nieźle się nagrzewa - najpewniej po to jest ten prześwit.
Każda rura się nagrzewa podobnie, tu pewnie chodziło o względy konstrukcyjne - inaczej nie mogli tej rury poprowadzić to poprowadzili ją w ten właśnie sposób.
ich poprzedniczki tj. General Grabber AT2 były "odjechane w kosmos" (przynajmniej w testach na śniegu deklasowały konkurencję), a te podobno zachowując wszystkie właściwości terenowe poprzedniczek są do tego bardziej "asfalt friendly"...
wstyd się, przyznać, ale kupiłem je w sklepie "Wszystko za 4 PLN" będąc na wakacjach w Stegnie (Pomorskie).
Tzn. były pakowane po 2 sztuki. Tym samym komplet nakładek wyszedł mnie całe 8 PLN.
Oczywiście produkcja chińska. Oryginalnie wyposażone w taśmy dwustronne, ale nic nie warte (odklejały się po 2 dniach). Zerwałem taśmy, przejechałem po krańcach silikonem i teraz od kilku miesięcy się trzymają.
Bardzo łatwo się je nakłada - są elastyczne i idealnie przylegają. Cała operacja z silikonem trwała ok 15 minut na 4 nakładki.
Wysłany: 2012-12-07, 14:00
tego typu elementy (szczególnie teraz przy niskich temperaturach) przed montażem zawsze warto mocno ogrzać - również powierzchnię pianki klejącej - np suszarką do włosów , będą elastyczne i lepiej się dadzą zamocować
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-12-07, 14:00, w całości zmieniany 1 raz
Znaczy, że miejsce ergonomiczne. Był problem, zanim dokleiłem rozgałęziacz poxipolem i był tylko na "kleju na gorąco".. Wtedy jak ktoś niechcący kopnął to odpadał. Teraz trzyma "na amen"...
mały update informacji: poxipol puścił :(
rozebrałem obudowę i przykręciłem całość na blachowkręcie..potem skręciłem obudowę..
na razie trzyma :)
tego typu elementy (szczególnie teraz przy niskich temperaturach) przed montażem zawsze warto mocno ogrzać - również powierzchnię pianki klejącej - np suszarką do włosów , będą elastyczne i lepiej się dadzą zamocować
Montowałem jeszcze w lecie. Po prostu ta taśma dwustronna była kiepskiej jakości. Przy myciu auta woda dostała się między gumę i zderzak i odlazło. A użyty przeze mnie teraz silikon akwarystyczny trzyma i uszczelnia nawet pod wodą (jak to w akwarium
Wysłany: 2012-12-07, 14:13
keikan napisał/a:
Montowałem jeszcze w lecie. Po prostu ta taśma dwustronna była kiepskiej jakości.
warto to zrobić nawet latem (po dokładnym odtłuszczeniu i wysuszeniu powierzchni) - a marną taśmę łatwo zastąpić porządną,kupioną w sklepie chemicznym. Bardzo dobra jest firmy "3M". Można zaopatrzyć się w różne grubości, szerokości, kolory itd. Kleiłem kiedyś kupione przez net akcesoryjne,boczne listwy ochronne na drzwi colta i musiałem wymienić całą taśmę
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-12-07, 14:15, w całości zmieniany 1 raz
Montowałem jeszcze w lecie. Po prostu ta taśma dwustronna była kiepskiej jakości.
warto to zrobić nawet latem (po dokładnym odtłuszczeniu i wysuszeniu powierzchni) - a marną taśmę łatwo zastąpić porządną,kupioną w sklepie chemicznym. Bardzo dobra jest firmy "3M". Można zaopatrzyć się w różne grubości, szerokości, kolory itd. Kleiłem kiedyś kupione przez net akcesoryjne,boczne listwy ochronne na drzwi colta i musiałem wymienić całą taśmę
mała tubka silikonu kosztowała mnie chyba 6 PLN + 3 PLN wysyłka a i tak pół tuby jeszcze zostało...
Tak wygląda rozgałęźnik zasilania do telefonu, GPS, lodówki itp:
- czy podłączałeś już lodówkę do tego rozgałęźnika? a jeżeli tak to jaki pobór mocy ma Twoja lodówka oraz jakiej "mocy" jest rozgałęźnik?
- mam chyba podobny (wizualnie identyczny) ale niestety chłodziarki nie jest w stanie pociągnąć (50W)
Tak wygląda rozgałęźnik zasilania do telefonu, GPS, lodówki itp:
- czy podłączałeś już lodówkę do tego rozgałęźnika? a jeżeli tak to jaki pobór mocy ma Twoja lodówka oraz jakiej "mocy" jest rozgałęźnik?
- mam chyba podobny (wizualnie identyczny) ale niestety chłodziarki nie jest w stanie pociągnąć (50W)
Na razie wiele nie jeździłem... Jak już wyrobię sobie o nich opinię - napiszę raport
Na początek:
- agresywny bieżnik, a co za tym idzie - wygląd
- osłona na rantach (nadlew z gumy) - ma chronić przed ostrymi kamieniami boki opony
- baaaardzo głęboki bieżnik
- opcja z tzw. FR - ochrona rantu felgi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum