Towar możemy reklamować ma podstawie gwarancji lub skorzystać z uprawnień wynikających z Ustawy z 27 lipca 2002r o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego i złożyć ją sprzedawcy. Jeśli składamy reklamację na podstawie gwarancji, to nie możemy w zakresie tej reklamacji korzystać z uprawnień przewidzianych w ustawie i zgłaszać roszczeń wobec sprzedawcy.
dokładnie grzech- czyli nic niczego nie wyklucza--moge sobie raz zareklamowac na gwarancje a drugi raz na ustawe gdyby to pierwsze mnie nie zadowoliło.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-11, 06:46
tak dla wyjaśnienia - gwarancja jest dawana przez producenta i na jego zasadach. Nigdzie nie jest powiedziane, że musi producent musi dać 24 miesiące. Może równie dobrze być 12...
Bazylli, czy zakładałeś już owe pokrowce? Czytałam już, co inni użytkownicy pisali o różnych akrobatycznych figurach przy ich zakładaniu. Szczęka mi opadła, bo myślałam, że to szast prast i po sprawie. A tu takie buty... Może masz jakiś sprytny (nieskomplikowany) sposób na ich założenie.
Oczywiście.:) . Było trochę roboty ale wszystko, w miarę ładnie dało się założyć. Najszybciej założyłem na ... zagłówki a potem tylnia kanapa. Tu trzeba spokojnie i bez pośpiechu, bo trzeba zgrać zamki z oparciami tylnych foteli. Najgorzej jest z przednimi fotelami. Trzeba ostrożnie wciskać pomiędzy siedzisko a oparcie. Bardzo ostrożnie, bo tam jakieś druty i pręty są . Czas zakładania 2,5 - 3 h.
W sumie, po założeniu fajnie wyglądają
ja dziś założyłem pokroce. Wygladaja naprawde super. Szyte na zamówienie przez firmę pok-pol. Koszt ok 300 zł. Samo wykonanie perfekcyjne. Narazie zapodaje zdjecia z kom ale z czasem dam normalne z cyfrówki bo normalnie wygladaja lepiej.
Zdjęcie0112 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 456 raz(y) 131,61 KB
Zdjęcie0111 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 365 raz(y) 138,31 KB
Zdjęcie0110 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 336 raz(y) 134,9 KB
Zdjęcie0109 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 297 raz(y) 127,29 KB
Zdjęcie0107 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 268 raz(y) 121,09 KB
Zdjęcie0106 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 287 raz(y) 125,21 KB
Zdjęcie0096 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 378 raz(y) 144,07 KB
Zdjęcie0095 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 335 raz(y) 150,57 KB
Zdjęcie0094 (500x375).jpg
Plik ściągnięto 314 raz(y) 139,69 KB
Ostatnio zmieniony przez bossboss 2012-07-31, 19:14, w całości zmieniany 1 raz
Witam! Około 3 miesiące temu mój samochodzik (Daćka Logan) pozowała firmie która wygrała przetarg na pokrowce do Daci w Rumuni za możliwość pozowania dostałem idealnie wyszyte na miare pokrowce z napisem Logan wrzuce foto po robocie :) ceny tej firmy około 100 zł za pokrowce ale dobre sa juz ponad 10 lat jeżdza w moich autkach www.autodekor.com.pl pozdro
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4
Rocznik: była 2011 - jest 2018
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 124 Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2012-11-17, 10:57
Czy ktoś kupował do Dusterka pokrowce tej firmy ? mam zamiar je nabyć - tylko mam pytanie czy faktycznie są szyte na miarę jak zapewnia sprzedawca i dobrze leżą na siedzeniach
Czy ktoś kupował do Dusterka pokrowce tej firmy ? mam zamiar je nabyć - tylko mam pytanie czy faktycznie są szyte na miarę jak zapewnia sprzedawca i dobrze leżą na siedzeniach
Producentem tych pokrowców jest AUTO-DEKOR z Krosna i w ich internetowym sklepie są po 128zł.
Fajnie wyglądają, na dobrze dopasowane. Też przyłączam się do pytania czy ktoś ma od tego producenta pokrowce??
Wysłany: 2012-12-20, 19:38 boczne poduszki powietrzne w lodgy a pokrowce
Witam!
Kupiłem do Lodgy pokrowce na siedzenia, nie dedykowane tylko uniwersalne i dopiero potem zobaczyłem na siedzeniach naszywki "airbag" z których wnoszę, że boczne kurtyny są w siedzeniach. Ma już ktoś może dedykowane do Lodgy pokrowce i mógłby pokazać na fotce jak są skonstruowane żeby nie wchodzić w konflikt w airbagiem?
Pozdro
Pokrowce już od dawna szyje się na poduszki powietrzne.
Poważne firmy posiadają nawet atest czyli tzn certyfikat bezpieczeństwa B28 wydawany na określony termin przez polski PIMOT. Tak więc pokrowce są w pełni bezpieczne.
Zakupiłem ostatnim czasie pokrowce firmy AUTO-DEKOR szyte na miare, dedykowane dla Dacii Duster.
W miarę dobrze dopasowane. Na przednich fotelach po około tygodniu czasu znikł efekt "poduszki" i dolegają do fotela ( pasażera jeszcze nie do końca bo zazwyczaj jeżdze sam )
Jeżeli ktoś przymierza się do zakupu pokrowców i przykonały go moje zdjęcia chętnie odsprzedam pokrowce zainteresowanemu po mniejszej kwocie gdyż stęskniłem się za oryginalną tapicerką Delseya... Odpowiedni ogłoszenie zamieszcze w dziale Sprzedam...
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2013-02-25, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-02-25, 14:48
na tych metkach jest zwykle napisane "airbag" co świadczy o tym,że szwy foteli są obliczone na łatwe rozdarcie w przypadku strzału bocznej poduszki
Marka: Była Dacia
Model: Był Duster 4x4
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2013 Posty: 88 Skąd: W-wa
Wysłany: 2013-02-25, 16:24
Na zdjęciach nie wygląda to przekonująco. Zaślepki airbagów w bocznych siedzeniach są zasłonięte materiałem dość szczelnie i ściśle przylegają. Nie wygląda też, żeby w tych miejscach pokrowce były jakoś specjalnie oslabione - tak żeby nie ograniczać właściwego napełniania poduszek. Są tam jakieś rzepy czy coś takiego?
Jeżeli ktoś przymierza się do zakupu pokrowców i przykonały go moje zdjęcia chętnie odsprzedam pokrowce zainteresowanemu po mniejszej kwocie gdyż stęskniłem się za oryginalną tapicerką Delseya... Odpowiedni ogłoszenie zamieszcze w dziale Sprzedam...
I bardzo dobrze, pokrowce na tak ladnej tapicerce delseya nie wygladaja dobrze. Cale szczescie sie opamietales
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum