Napisz do sprzedawcy czy popełnił błąd w ustawianiu aukcji i dał na sprzedaż 2sztuki czy popełnił błąd w opisie (3sztuki).
Ten allegrowicz sprzedaje wiele części z Dustera więc felgi oryginalne na pewno.
Za 250zł / sztuke wydaje mi się że warto, w tej cenie ten typ felg ciężko będzie kupić za taką cene, a brakujące 1 lub 2sztuki pewnie znowu ktoś wystawi na allegro.
Inny allegrowicz ma wystawioną 1sztukę felgi używanej lecz bez dekielka.
Wracając do aukcji przez Ciebie podesłanej przypatrz się na zdjęcie 3 , felga jest troszeczke przyrysowana, a felga na zdjęciu 2 i 4 są b.dobre.
tyle ode mnie
Widzę, że allegrowicz handluje częściami z aut bitych - a więc są oryginalne - (patrz inne przedmioty sprzedającego - lusterko do DD elektrycznie sterowane).
Jeśli z auta bitego to upewniłbym się w jakiś sposób czy da się te alusy sprawdzić - chodzi o równoważenie i czy nie powodują drgań na większych prędkościach. Może w punktach wymiany opon?
o ile dobrze pamiętam a widziałem swego czasu jego aukcje DD miał rozwalony część przodu i boku (było foto całego samochodu, teraz już nie ma), dlatego 3 felgi bo zapewne 4 zmasakrowana jest.
widać na jednym foto jak szyba przednia jest pęknięta.
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2012-10-15, 17:59, w całości zmieniany 2 razy
OK.Dzieki panowie .Napisze do goscia i dowiem sie czegos wiecej o tych felgach i mysle ze je łykne bo w ASO to ceny masakryczne..
Jesli cos nie tak to sie do niego wybiora ..nie jest tak daleko ...
Ostatnio zmieniony przez GDkris44 2012-10-15, 18:26, w całości zmieniany 1 raz
Mam dwa komplety alu i stalowe, po doświadczeniach zimowych stwierdzam że spokojnie cały rok, także zimą, można jeździć na alufelgach. Stalowe są zbyt "pełne" i po dostaniu się i oblebieniu śniegiem trzeba je po każdej jeździe wyczyścić aby nie dopuścić do zamarznięcia (no chyba że ktoś ma ogrzewany garaż, wtedy nie ma problemu). Z alufelg śnieg pod wpływem siły odśrodkowej sam się oczyści, przy stalówkach niestety nie.
Ostatnio zmieniony przez Dusterjack 2012-10-29, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-10-29, 19:58
Dusterjack napisał/a:
chyba że ktoś ma ogrzewany garaż, wtedy nie ma problemu
dla kondycji blach i innych stalowych części lepiej,żeby nie był ogrzewany
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-12-23, 14:24 ciekawe alusy
Przeglądałem tak sobie dusterki na allegro i znalazłem takiego samego białaska jak mój z aluskami:)
Podoba mi się to zestawienie białaska z takimi alusami, może na lato takich sobie poszukam, co sądzicie?
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-12-23, 16:36
wyglądają mi na ATT model 540 albo pokrewny, to przyzwoita firma, miałem alusy tego producenta w nissanie i sprawowały się bez zarzutu (żadnych problemów z wyważeniem czy obłażeniem lakieru) Nie wiem jednak, czy nie będą nieco za delikatne do suva. Od czasu nabycia DD w zasadzie przestałem zwracać uwagę na krawężniki i wyboje. Oryginalne alufelgi DD przy takim podejściu do zaganienia są jednak bezpieczniejszym rozwiązaniem
att-540-44-t-f-l880-sk3.jpg
Plik ściągnięto 211 raz(y) 88,88 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-12-23, 16:45, w całości zmieniany 4 razy
Witam, co do osłon to mam takie założone oryginalne w serwisie. Mają jeszcze na drzwi
ale wyglądają nieciekawie. Te na nadkolach sprawdzają się znakomicie na parkingu szczególnie jak ktoś próbuje uderzyć drzwiami o błotnik.
Polecam i pozdrawiam życząc Wesołych Świąt.
Jednak chińczyki, dzwoniłem i dowiedziałem się, że to Firma Freeman, sprzedawca twierdzi, że dużymi niebieskimi literami podał to na Allegro, ale ja może ślepy jestem ..;)
Wysłany: 2013-02-08, 13:05
kształtem wyglądają na oryginały ale nie zgadza mi się ten kapselek - za bardzo odpustowo się świeci. Co by mogło świadczyć,że to podróby - niżej fot alu dd z salonu - nie demonizowałbym tak bardzo faktu,że felgi robią w Chinach. Wszak nie produkują ich z plasteliny
alu dd.jpg
Plik ściągnięto 14029 raz(y) 24,84 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-02-08, 13:07, w całości zmieniany 1 raz
Zadzwoniłem do centrali ,felgi są australijskiej firmy PDW robione w Azji.Miły pan poinformował mnie że oryginalne felgi też są robione w Azjii.Tylko oryginały maja certyfikaty itp. a te b.podobne mają swiecące kapselki.Stawiam na bezpieczeństwo.Dziwne że w akcesoriach nie ma oryginalnych felg z DD,chcialem zamówić osobno w salonie to padła jakaś magiczna cena ok 4 k!!!!moze pomyłka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum