Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-12-19, 11:50 testy długodystansowe Auto Bild
W prasie oraz internecie ukazało się ostatnio kilka rankingów awaryjności aut oraz ostatni raport TuV, w którym marnie wypadł Logan. Pozwolę sobie więc załączyć skan wykazu aut, które w ostatnich latach wzięły udział w wymagającym teście długodystansowym (na dystansie 100 tys km). Komentarz - szczególnie po przeanalizowaniu miejsc zajmowanych przez auta od 34 do 77 pozostawiam zainteresowanym
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-19, 20:44
Ja po prostu nie wierzę w te niemieckie testy - sorry. To jest za duża kasa i za duży rynek, żeby oni źle pisali o niemieckich autach. To wszystko o kant d... potłuc.
Bardziej serio: test testem, ale trzeba pamiętać, że to jest przypadek jednego, konkretnego egzemplarza. Natomiast TUVy i inne DEKRA pokazują statystykę - co oczywiście też niczego nie dowodzi, tylko w drugą stronę...
Tak jak już ktoś zwrócił tu uwagę - TUV to testy z czegoś a'la stacja kontroli pojazdów, więc wiele zależy tam od samego utrzymania auta, a po samochodach tanich, takich jak Logan czy Panda prędzej spodziewalbym się jakichś ekonomicznych napraw niż po BMW z tej samej grupy wiekowej. Ja bardzo się zdziwiłem, gdy zobaczyłem Pandę na jednym z ostatnich miejsc, gdyż zawsze była ona w czołówce bezawaryjności. Generalnie, aby dowiedzieć się tego, o co nam chodzi, trzeba poczekać na ADAC. TUV mówi co innego, wg mnie z można z niego wyciągnąć więcej o społeczeństwie niż o samochodach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum