Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-17, 23:17
Dziwne ale zgodze sie z tym tekstem no moze o panewkach nikt nie pisal na forum Wydzwiek pozytywany, generalnie polecaja ale sa dalecy od cukierkowania samochodzikowi.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-18, 11:57
Nie nastawiałbym się na to, admini AC działają skokowo - co jakiś czas wielkie oburzenie, porządki i ustawianie TWA do pionu, a potem długo, długo nic. ;)
Marka: Cytryna i Helmut
Model: inny
Silnik: benzyna i ropniak
Rocznik: inny Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2012 Posty: 437 Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-18, 21:33
mekintosz napisał/a:
Dziwne ale zgodze sie z tym tekstem no moze o panewkach nikt nie pisal na forum Wydzwiek pozytywany, generalnie polecaja ale sa dalecy od cukierkowania samochodzikowi.
Temu tak, to nie Skoda. Moim zdaniem jednak jest to zbyt pobiezny przeglad.
Informacyjnie: administracja AC uznała, że nic się nie stało, zatem zgłosiłem swoje kontro do usunięcia i nie będę tam zaglądał - w związku z czym jeśli pojawią się jakiekolwiek komentarze podpisane moim imieniem, nawet zarejestrowane, to nie będą moje.
Nawiasem mówiąc, to Administrator AC powinien udostępnić kol. dane połączenia żartownisia (IP i kilka innych). Oczywiście wyśledzenie podszywającego się klienta bez odpowiednich uprawnień jest trudne, ale za pomocą dostępnych narzędzi jest możliwe.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-12-24, 12:33
Sprawa jest co najmniej dziwna.To, że ktoś podszywa się pod Laisara używając takiego samego nicka jest oczywiście wkurzające i z moralnego punktu widzenia naganne, ale obawiam się że w tym przypadku nic na drodze formalnej się nie załatwi. Feralne komentarze zostały napisane anonimowo, tzn. bez zakładania konta (można to poznać po znaczku "~" poprzedzającym nick). Pytanie, czy zostało to zrobione celowo, złośliwie czy też ktoś np. używał już posługiwał/posługuje się takim nickiem na innych forach. Gdyby ktoś włamał się na konto, założył konto o tej samej/bardzo podobnej nazwie sprawa byłaby jednoznaczna, a tak "co autor miał na myśli" wie tylko on sam. Zatem oby cokolwiek zdziałać trzeba by wskazać podstawę prawną i udowodnić że postępowanie dowcipnisia wypełnia znamiona danego czynu zabronionego - moim zdaniem nie do zrobienia w tym przypadku, ale jam tylko mgr administracji, żaden prawnik.
Inna inszość, że jest jeden taki cwaniaczek na AC który lubuje się w takich i podobnych praktykach, parę razy już coś takiego wszczynał.
Jeszcze inna inszość czy takimi trolami należy się w ogóle przejmować po wyjaśnieniu sprawy, zwłaszcza w okresie świątecznym - moim zdaniem nie.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2012-12-24, 22:12
Ale jaja. Laisar ja bym się wku.......wił na maksa. Nie wiem czy portal może ujawnić dane tego żartownisia. Ochrona danych osobowych. Nie wiem czy nie złamią prawa. Wiem napewno, że to śmierdzi trolem
@Mariusz - wydaje mi się, że to tak samo jak z nagrywaniem. Nie możesz człowieka nagrywać bez jego zgody, ale gdy nagranie jest dowodem zbrodni, fakt zrobienia nagrania staje się w tym konkretnym przypadku dozwolony. Oczywiście nie mam co do tego żadnej pewności, ale szukałem w tej sytuacji analogii. Laisar - to jest dobry impuls mówiący, że z Autocentrum najlepiej nie mieć nic wspólnego.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2012-12-25, 10:44
Ja oczywiście jestem za tym, żeby tępić i karać takie podszywanie się za kogoś innego. Najgorsze jest to, że nick nie jest elementem zastrzeżonym i każdy w sieci może używać .
Ale nick stał się teraz elementem rozpoznawczym w sprawie Dacii, ze względu na bardzo dużą aktywność w tym temacie. Wg mnie to spokojnie można wrzucić pod podszywanie i zgadzam się, że trzeba to tępić.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-12-25, 14:19
Cytat:
to jest dobry impuls mówiący, że z Autocentrum najlepiej nie mieć nic wspólnego.
Na każdym forum/portalu są lub będą takie trole lub innego rodzaju cwaniaczki, a ich ilość jest wprost proporcjonalna do popularności portalu czy liczby jego użytkowników, na tutejszym forum również jest kilka takich osób. Na autocentrum.pl mam konto od około 2 lat i gdy tylko wyżej wskazanych będziemy ignorować portal jest dość ciekawy, zwłaszcza po zmianach sprzed kilku miesięcy. Nie ma idealnych rozwiązań, niestety...
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-12-27, 13:38
nawet z adblockiem - chyba nie ma dnia, żeby nie było na głównej stronie jakiegoś artykułu o Skodzie Rapid (teraz pewnie na nową Octavię się przerzucają powoli )
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-27, 16:42
Panowie, nic Was wyczyn Kratylosa nie nauczył? :/ Dopóki nie macie w rękach twardych dowodów, że newsopisacze na AC wzięli w łapę za promocję Skody, takie gadanie to zwykłe pomówienia, może akceptowane na AC, ale na tak fajnym forum jak nasze ;) , jednak poniżej pewnego poziomu.
Skoda po prostu ładuje kupę kasy i wysiłku w reklamę, ale i w park prasowy, daje samochody do testów i artykułów, organizuje rozmaite AutoLaby, Szkoły Auto, cuda na kiju. Dziennikarz prasy papierowej, tak dopieszczony, nawet podświadomie będzie pisał przychylniej o Skodach, a co dopiero wesołe misie portalowe, klepiące content za miskę ryżu albo poklepanie po plecach. Takie działanie przekłada się właśnie na efekt "otworzysz lodówkę, a tam Skoda", ale nie trzeba o to posądzać mrocznych sił i łapówek, jest to raczej świadoma polityka Skody względem nowych (i starych) mediów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum