Wysłany: 2013-01-02, 11:51 Dacia Logan - czy kupować?
Witam.
Jestem tu nowy i chciałbym dołączyć do grona zadowolonych użytkowników samochodu Dacia Logan kombi i nie chciał bym na starcie zrazić się i kupić coś beznadziejnego co zrazi mnie całkowicie do tej marki. zacząłem jakiś miesiąc temu rozglądać się za Daćką i ostatnio znalazłem dość ciekawe ogłoszenie a mianowicie:
Dzwoniłem do właściciela i jest to osoba prywatna która twierdzi że auto było przywiezione dla żony dwa lata temu z francji, widać że nie jest picowane do zdjęcia i nie wiem czy warto wybierać się na oględziny bo mam do gościa 650km.
Poradźcie co to może być warte.
Ewentualnie może ktoś wie gdzie warto udać się po takie autko? Może być bęzyna bo nie jestem fanatykiem diesli i nie robi mi to różnicy.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez walker17 2013-01-02, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
tego rozbitka musiał być __sprawdzić__ pod kątem uszkodzeń zawieszenia (czy uda się ustawić zbieżność) jeśli do roboty byłaby tylko maska, zderzak, błotnik i reflektor, to mogłoby się opłacić go naprawiać. ale nie wydaje mi się żeby właściciel był debilem i lekką ręką oddawał 3tys (bo więcej raczej nie zaoszczędzisz).
innymi słowy: jeśli masz jechać 650km to ja bym odpuścił
Dzięki hojnorek ale ten link który podałeś jako pierwszy to widziałem i to jest diesel a nie bęzyna i ma uszkodzony silnik bo nie odpala przynajmniej tak wynika z opisu rzeczoznawcy, a auta z francji to pytałem trochę znajomych którzy tam pracują i czasem przywożą i zgodnie twierdzą że z francji to raczej tylko rozbite auta bo reszta jest droga, za droga żeby przywozić do polski i przez to patrzę nieufnie na ogłoszenia od handlarzy.
walker17, to pierwsze ogłoszenie nie stanowi oferty,
a poza tym pisze jak byk że pojazd uszkodzony,
wpłacasz kasę i tyle ją widziałeś.
ja bym tego typu oferty omijał z daleka.
dziwne to ogłoszenie
skoro kraj pochodzenia Niemcy to czemu instrukcja nie jest po niemiecku tylko w jakimś innym języku
inna sprawa DD Lauréate w Niemczech 4x2 nie posiada klimy (kilma+ radio (Klang & Klima-Paket ) jest dostępna od wersji Prestige a tu klima jest z radiem )
w standardzie powinien mieć podłokietnik a tu nie ma, itd itd.
proponuje się trzymać z daleka od tego typu ogłoszeń.
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-08, 20:12
marszelest napisał/a:
skoro kraj pochodzenia Niemcy to czemu instrukcja nie jest po niemiecku tylko w jakimś innym języku
książeczki są po holendersku
całkiem prawdopodobne, Holandia graniczy z Niemcami, jeżeli np Duster był dostępny od ręki w Holandii, to mógł być tam kupiony
stąd się może brać różnica w wyposażeniu standardowym
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-01-12, 14:12
taka okazja i jakoś długo stoi na tym placu (jeszcze drzewa były zielone kiedy pstryknięto fotki)
Hm, blokada dyferencjału???? kierownica wielofunkcyjna?? może chodzi sterowanie radiem ale tego na zdjęciach nie widzę. Podgrzewana przednia szyba? Czy w innych krajach jest taka opcja? Czy raczej w grę wchodzi extra zamówienie?
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2013-01-13, 18:50
Żadna dodatkowa opcja. Bzdura po prostu. Sprzedający zaznaczał opcje wyposażenia jak leci i tyle. Tak jak przedmówcy - trzymać się z dala od ofert Dacii ściąganych zza granicy. To są auta tanie, ale sprawne nigdy nie będą tańsze niż krajowe.
przeciez tych aut w ogole nie ma, to sa zwykle oszustwa na wyludzenie zaliczki.. szczegolnie ten koles wyzej pojawia sie bardzo czesto, az sie dziwnie ze go jeszcze policja nie zlapala bo trafiam na niego bardzo czesto, zmienia tylko numer telefonu ale opis zawsze prawie identyczny.
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum