Witam wszystkich, właśnie jesteśmy z żonką świeżo po podjęciu decyzji o zakupie Logana.
Wybór padł na MCV-ke Arctica 1,5 dCi 65KM w kolorze białym. Z tego co się dowiedziałem w salonie to jeszcze nikt nie zamówił u nich białego nadwozia - ja będę pierwszym...
Mam takowy motorek (1,5 dCi) w obecnym aucie, czyli w THALII i powiem, że to chyba najmocniejsza strona samochodu. Super ekonomiczny i dynamiczny.
Tyle na wstępie - przywitałem się, przedstawiłem swoje plany, teraz czas na pytanie.
Czy zamawiając Logana można coś jeszcze "wyżebrać" u dealera? Co komu się udało wydusić jako gratis przy zakupie.
Dziwi mnie, że w związku ze spadkiem waluty nie ma żadnych rabatów na Logany, wzorem innych marek. Coś to dziwnego - nieprawdaż ???
Obecną Thalie chciałbym zostawić w rozliczeniu, ale dealer Renault za auto z 2003 roku oferuje raptem 12 tys. zeta - mało (((
Tyle, czekam teraz na info - pozdrawiam "nową rodzinkę "
Nic nie dostaniesz od dealera. Jak będziesz coś chciał to Ci powie, że to tani samochód i mają strasznie niską marżę a jak nadal będziesz przy swoim to Ci zaproponuje Thalię w super cenie.
_________________ Od 23-11-2007 do 29-10-2009r. przejechane 162 939 kilometrów.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-07-21, 08:35
Kiedy odbiór bo nie doczytałem? Jeśli reflektujesz, to mam jeszcze jedną nalepkę klubową na szybę. Ziomalowi chętnie odstąpię.
Ja wydębiłem od dilera radio pioneera z mp 3 (z montażem). Podobno teraz standardowo dodają gumowe dywaniki. Ja musiałem dokupić.
Moja rada: w czasie odbioru mega dokładnie sprawdź lakier. Szczególnie progi i krawędzie nadkoli. Praktycznie każda sztuka jaką widziałem ma niedoróbki lakiernicze, a potem trudno bedzie reklamować.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Witam!
Ja dostałem 3 % upust od ceny końcowej (czyli prawie 1800 zł), wziąłem symboliczny kredyt, by mieć ubezpieczenie gratis (ponad 2200 zł, ale minus około 500 zł jako całkowity koszt kredytu) i ... butelka szampana przy odbiorze.
Witaj! Ja raz widziałem białego sedana Accessa. Od dilera można nieco wytargować, spróbuj z alarmem/blokadą skrzyni - mi się udało jedno z tego dostać. Plus do tego dywaniki i chlapacze (z montażem oczywiście). Myślę, że jak na najtańszą wersję (+ poduszka pasażera) to całkiem nieźle na tym wyszedłem.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Hmm ciekawe jak ja bede kupowal MCV swoja co dilerzy powiedza o targowaniu sie ze mieszkam w Łodzi i sa dwa salony Jaszpol i Przygutcy. Ciekawe ktory dorzuci cos wiecej??
A biorac pod uwage ze Euro i Dolar spada to i cena tych autek powinna spasc wrrrr
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: (nie posiadam)Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 105 KM 4x4
Rocznik: 2010
Wersja: Prestige
Wysłany: 2008-07-21, 16:30
No,ceny powinny spaść o 2-2,5 tys.w Loganie,Sandero można by było dać Accessa za chociaż 1000 zł mniej,MCV-kę też o 2-2,5 tys. zł
Z resztą te ceny były ustalane w np. Loganie MCV jak kurs euro był o kilkadziesiąt groszy większy.
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
Witam. Jestem sprzedawcą dacii i jeszcze nigdy nie sprzedałem samochodu bez gratisów . Lubię kiedy klient się targuje.
!!! Właśnie wpadłem na świetny pomysł: Dla klubowiczów 500 zł upustu i dywaniki Gratis !!! Pozdrawiam
Po pierwsze to witaj.
A po drugie to ja mam się chyba czym pochwalić co utargowałem do nowej MCV-ki. Dywaniki (chyba wszyscy dają), listwy nad nadkola (na błotniki), chlapacze, no i najważniejsze komplet felg aluminiowych. Może nowy temat "Co dostaliśmy gratis od dilera".
Jestem z pod Krakowa i jak to się tu mówi Krakowskim pchlim targiem po prostu utargowałem. Tak na marginesie to tylko psychologia kupujący kontra sprzedający. Akurat z tego wynika, że ten drugi trafił na lepszego przeciwnika . Tomaszgebala moja wersja to ful wypas w wersji 1.6 87KM.
Gość
Wysłany: 2008-11-19, 16:07
Wojtek Z. napisał/a:
Witam. Jestem sprzedawcą dacii i jeszcze nigdy nie sprzedałem samochodu bez gratisów . Lubię kiedy klient się targuje.
!!! Właśnie wpadłem na świetny pomysł: Dla klubowiczów 500 zł upustu i dywaniki Gratis !!! Pozdrawiam
Dywaniki... tez mi dali jak kupowalam. Szoda tylko, ze uniwersalne i w ogołe nie pasują kształtem... :(
Witaj:)
A ja dostałem dywaniki gumowe (pasują), radio pioneera na mp3 z glosniczkami, centralny zamek na pilota, szyby elektryczne z przodu. Chyba nie tak zle?
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-11-19, 18:16
paaw29 napisał/a:
Witaj:)
A ja dostałem dywaniki gumowe (pasują), radio pioneera na mp3 z glosniczkami, centralny zamek na pilota, szyby elektryczne z przodu. Chyba nie tak zle?
Dostałeś radio Pionieera - hmm, to super- bodajże jako akcesoria normalnie radio pioniera występuje.
Mi dali : dywaniki gumowe oryginalne Sandero i autoalarm (które i tak musiałem sam poprawiać, bo wiele rzeczy nie było podłączonych)
EDIT :
Poza tym dostałem jeszcze upust na 1000 zł.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2008-11-21, 12:41, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum