"Testy długodystansowe - Piątka dla Logana MCV 1.5 dCi/68 KM – brawo!
Warunki gwarancji - Mechaniczna: 3 lata/100 tys. km, perf.: 6 lat.
Naszym zdaniem - Gdyby wziąć pod uwagę wyłącznie wyniki TÜV-u, o zakupie można by zapomnieć. Prawda jest jednak taka, że młodsze Dacie to już bardzo udane samochody!"
Marka: Mitsubishi
Model: Carisma
Silnik: 1.9 DID
Rocznik: 2002 Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2013 Posty: 133 Skąd: Bełchatów
Wysłany: 2013-01-24, 07:49
Do tego typu zestawień należy podchodzić z dystansem.
Prawdę mówiąc, awaryjne elementy zawieszenia w Daci, to tak naprawdę standard we wszystkich samochodach. Kwestia tylko, po jakim przebiegu coś zacznie się psuć.
Przekonałem się wielokrotnie, że opinie i testy nigdy nie pokazują całej prawdy. Poza tym wszystko zależy od stylu jazdy. Ktoś może zniszczyć zawieszenie po kilku tys.km, a inny będzie jeździł 150tys.km i więcej bez żadnych awarii.
to są przecież drobiazgi
awarię łącznika stabilizatora już przeżyłem - łączny koszt - części + naprawa zamknął się w 45zł, czas naprawy 15 minut od wjazdu na kanał do zjazdu, a w cenie naprawy jeszcze była wymiana osłony przegubu w Felicii
Cytat:
szwankuje układ elektryczny – przepalają się żarówki
lol
to w mieszkaniu też mam szwankujący układ elektryczny, bo od czasu do czasu trzeba wymienić żarówkę/świetlówkę
Ostatnio zmieniony przez kapelusznik 2013-01-24, 08:16, w całości zmieniany 1 raz
Kratylos [Usunięty]
Wysłany: 2013-01-24, 10:56
Ostatnio zmieniony przez Kratylos 2013-01-24, 11:13, w całości zmieniany 3 razy
To też wszystko jeszcze zależy od egzemplarza. Kolegi Meganka kupiona jako nowa co chwile ma jakieś problemy, żarówki przepalają się nagminnie a żeby wymienić musi jeździc do warszatu, czujniki ciśnienia w oponach szaleją, na desce co jakiś czas zapala sie choinka (jak to zgrabnie nazywa łącznie z kontrolką "wymień silnik" ). Auto było kupowane jako nowe, przebieg ma obecnie w okolicach 100tys km...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum