Właśnie przeczytałem w Poradniku Auto Świat, że większość producentów umożliwia wyposażenie aut w dodatkowe osłony podwozia, jak na fotce.
Ktoś się spotkał z czymś takim w Dacii?
osłony.jpg
Plik ściągnięto 209 raz(y) 98,27 KB
_________________ Im lepsza terenówka, tym dalej trzeba iść po traktor...
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-01-25, 16:54 Re: osłony w Dacii
wiciu_r napisał/a:
Ktoś się spotkał z czymś takim w Dacii?
Nie w wykonaniu producenta - jako prywatna inicjatywa. Dedykowane do Dustera, chyba w okolicach 2000 zł. Były niedawno na forum, ale nie potrafię znaleźć. :(
Nie w wykonaniu producenta - jako prywatna inicjatywa. Dedykowane do Dustera, chyba w okolicach 2000 zł. Były niedawno na forum, ale nie potrafię znaleźć. :(
Czyli tylko do Dustera i ewentulanie do Sandreo. Szkoda, że nie robią do Loganów. A jak robią to pewnie za 2000 zł, kosztowne.
Może mi ktoś powiedzieć co przy normalnym użytkowaniu auta takie osłony dają ?
tzn. w zimie po dużym śniegu i wodzie , w lato troszkę błota .
Na pewno do daci się nie nadają ze względu na za słaby silnik , jak by było 2.0 to można by się bawić .
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-01-30, 20:09
Karenzo napisał/a:
w przypadku DD chronią przed piaskowaniem, obijaniem żwirem i kamieniami okolice styku tylnych nadkoli i tylnych drzwi za każdym razem, gdy auto zjeżdża z ubitej drogi
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-01-30, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
Szkoda, ale nie dziwi mnie to specjalnie. W końcu kto normalny pchałby się w teren Loganem? ;) Zaś nienormalni to za mały rynek zbytu. :]
W tym cały problem, że ja muszę się pchać w teren Loganem. Czy mi się to podoba czy nie.
Na Dustera mnie nie stać.
Karenzo napisał/a:
tzn. w zimie po dużym śniegu i wodzie , w lato troszkę błota .
Na pewno do daci się nie nadają ze względu na za słaby silnik , jak by było 2.0 to można by się bawić .
Nie zgodzę się z tobą, nawet teraz jak są roztopy i błoto w mieście to warto coś takiego mieć. Nie musi być z żelaza (o kewlarze już nawet nie wspomnę). Wystarczy blacha jak w Dusterach i Sandero Stepway.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2013-01-31, 00:48, w całości zmieniany 1 raz
Pełne opłytowanie spodu wydaje się jednak zbędne - jak się wygnie, to wygnie i karoserię pod spodem, a jak się nie wygnie, to pewnie i karoseria by się nie wygięła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum