Wysłany: 2013-02-08, 09:20 Ślizgająca się wycieraczka
Witam,
mam problem z wycieraczką od strony kierowcy. Zaczęła się "ślizgać" na silniku. Widać że silnik pracuje ok, druga wycieraczka pracuje normalnie, natomiast ta po stronie kierowcy ewidentnie ślizga się na tym bolcu na którym jest zamontowana. Tarcie o szybę jest większe niż siła mocowania wycieraczki przez co porusza się ona tylko w małym zakresie.
Ktoś wie co może być tego przyczyną? Da się jakoś zdjąć wycieraczkę z silniczka i jakoś to naprawić aby się nie ślizgała na tym mocowaniu?
Ostatnio zmieniony przez zenekpl 2013-02-08, 09:21, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-02-08, 12:51
zapewne poluzowana jest nakrętka - zaślepkę z miękkiego plastiku da się zdjąć palcami obciskając z różnych stron i ciągnąc ku górze. Pod nią jest zwykła nakrętka. Dociśnij mocno ramię dłonią (pod spodem jest sprężyna)poruszaj i sprawdź czy dobrze siedzi na wielorowku trzpienia a potem porządnie dokręć
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-02-08, 12:57, w całości zmieniany 4 razy
Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 1108 Skąd: krakow
Wysłany: 2013-02-08, 16:54
Jeśli chodzi o ściągnięcie ramienia z wielowypustu, to doznałem szoku Jakiś debil złamał mi kiedyś ramię /w ASO 200zl/. Kupiłem na szrocie za 20 i mimo, że mam ściągacz amatorski, nie poszło za chiny. Dopiero znajomy mechanik poradził sobie za pomocą pancernego ściągacza i to z trudem. Długo nic, na końcu wystrzał jak armaty i puściło. Ponieważ u mnie ramię to wtrysk ze znalu, zapiekło się na stalowej osi dokumentnie. pozdr
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Jeśli masz wytarty wieloklin to ściągnij ramię wycieraczki, odizoluj 10cm kawałek przewodu - linki 2,5mm2, odizolowane druciki (im więcej tych drucików w lince tym lepiej), przeprowadź przez oczko wieloklina ramienia wycieraczki, nasadź to na wieloklin silnika i dokręć śrubę, a nadmiar wystających drucików obetnij ucinaczkami. Zamieszaj wycieraczkami i ponownie lekko dokręć. Będzie dobrze.
_________________ Im lepsza terenówka, tym dalej trzeba iść po traktor...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum