Chlapacze zastępcze do dacii zakupione na allegro(6cm przód i 8cm tył) firma AutoVip www.chlapacze.pl zakładka sklep. Chlapacze extreme komplet 45zł. Polecam bo ja byłem zadowolony bo miałem czystsze drzwi i zderzaki z tyłu. Mają też inne akcesoria do naszych drakulek.
Marka: Renault
Model: Clio Grandtour
Silnik: 1.2 75 KM (D4F)
Rocznik: 2010 Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Paź 2008 Posty: 174 Skąd: Lubin
Wysłany: 2008-10-07, 18:01
Cudowne chlapacze :D
ASO ma jakieś obiekcje co do własnoręcznie montowanych chlapek ?
Też się nad tym zastanawiam, biorąc pod uwagę to co pisaliście we wcześniejszych postach
to mogą być przydatne, a błotnista jesienno-zimowa pogoda tuż tuż....
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-07, 18:09
SAJSEN napisał/a:
a gdzie je kupiles?
ja jak pytalem to powiedzieli ze nie ma i nie montuja
Normalnie w ASO kupiłem dedykowane chlapacze do Sandero.
Najpierw facet powiedział że nie ma i muszą zamówić, ale później sprawdził w kompie i okazało się że już przyszły komplety chlapaczy dedykowanych do Sandero.
Także są i można je kupić.
Sam sobie zamontujesz. Prosty montaż, wręcz banalny z przodu.
Z tyłu trochę tródniej, bo trzeba wiercić dwa otwory - trzeci już jest.
Ja nie wierciłem tylko rozgrzewałem zapalniczką wiertło 2mm i bez wiercenia przebijałem przez plastyk błotnika.
Wraz z chlapaczami masz instrukcję montażu.
Nie tracisz gwarancji przy samodzielnym montażu - taką uzyskałem informacje od ASO.
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-07, 20:15
Kratylos napisał/a:
pozdrawiam kolege od chlapaczy - wpis po naszym spotkaniu juz na moim blogu ;)
Ja również pozdrawiam.
Ale napisałeś że w Sandero miałeś głowę za blisko sufitu :) a to dlatego że
ja jeżdżę na najwyższym ustawieniu fotela. Wystarczyło mi powiedzieć to bym ci obniżył fotelik i wtedy głowa od sufitu trochę by się oddaliła. :)
120 zapłaciłem za sam przód, i puki co tak zostało. szkoda że nie wiedziałem wcześniej bo przód pewnie by pasował. Nie mogę doczytać w jakim to serwisie jest taka cena
Wysłany: 2008-10-07, 21:33
stempik napisał/a:
jackthenight napisał/a:
100 zł to koszt całego kompletu - 4 sztuki.
120 zapłaciłem za sam przód, i puki co tak zostało. szkoda że nie wiedziałem wcześniej bo przód pewnie by pasował. Nie mogę doczytać w jakim to serwisie jest taka cena
W Łodzi u Przygucckich tyle mnie kosztowały te chlapacze.
Witam,
chlapacze do Logana można kupić u polskiego producenta po 20 zł przód kpl. i 20 zł tył kpl.
Trzeba tylko dokupić we własnym zakresie kołki do mocowania w aucie - kilka zł.
Dostępne są także dywaniki bagażnika.
Do MCV za 85 zł.
Podane ceny są z przed m-ca gdy sam kupowałem więc mogły ulec zmianie.
Kontakt to:
Firma: REZAW-PLAST
ul. Leśna 46
05-083 Zaborów
ul. Ciepłownicza 1
05-480 Karczew
codziennie w godzinach 8:00-20:00
tel. kom.: 0-609-604-720
od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00
tel.biurowy: 022 / 733-55-08
Teoretycznie może tak, ale praktycznie dość dobrze chronią spód przed kamykami, ale co najważniejsze, nie mam ochlapanych błotem drzwi przednich po przejechaniu choćby małej kałuży. Zamontowałem fabryczne po 2 latach zastanawiania się czy zamontować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum