Marka: Ford
Model: Focus III
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Paź 2010 Posty: 150 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-09-13, 11:43
maciek napisał/a:
^^
normalka w koncernie PSA
Czyli podobnych ofert można szukać w Peżotach?
Pytam, bo np. Renault tego typu auta powystawowe wystawia na portale aukcyjne i łatwo znaleźć, że np. w jakimś salonie w Wawie stoi fabrycznie nowa Meganka z upustem 14 tysięcy (http://otomoto.pl/renault-megane-kombi-dynamique-1-6-110-nowy-C23485848.html)
Jak szukałem Peugeotów z opcją "nowy" to wyskakiwały praktycznie tylko takie z ceną katalogową. Czy w ich przypadku trzeba po prostu się udać do salonu i pytać osobiście?
Marka: Skoda
Model: Yeti
Silnik: 1.2 TSI
Rocznik: 2009
Wysłany: 2012-11-13, 11:44
Jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o poszukiwania najnowszych modeli - Lodgy lub Dokkera? Z rabatami jakiej wielkości można się spotkać? Jestem na etapie zmiany Skody (back do Dacia :D ) i szukam możliwie najkorzystniejszej oferty.
Marka: Skoda
Model: Yeti
Silnik: 1.2 TSI
Rocznik: 2009
Wysłany: 2012-11-14, 10:14
Jeśli byłyby gotowe samochody na placu, to może i tak, ale Lodgy w takiej konfiguracji jaką chcę to jest zaledwie kilka sztuk, a Dokkery wszystko do produkcji (odbiór marzec/kwiecień).
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-14, 11:52
Dj Brabus napisał/a:
Jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o poszukiwania najnowszych modeli - Lodgy lub Dokkera? Z rabatami jakiej wielkości można się spotkać? Jestem na etapie zmiany Skody (back do Dacia :D ) i szukam możliwie najkorzystniejszej oferty.
Ja wyrwałem 1000 od cennika plus ewentualnie dadzą mi 1000 więcej za pozostawienie samochodu w rozliczeniu. Dodatkowo gwarancja 5 lat i dywaniki gumowe za 50% z cennika :)
ja kupiłem z DUŻĄ pomocą koleżanki pracującej w salonie więc było taniej ale bez koneksji w Pietrzaku Świętochłowice chcieli dać 1200zł upustu za lodgy lureate, 5os, lakier, radio, tył szyby elektryka, LPG, ESP, koło zapasowe.
Ja kupiłem auto w salonie Uni-Car i również byli bardzo elastyczni jeśli chodzi o negocjacje. W ogóle jestem bardzo zadowolony, bo póki co, nie ma żadnych problemów w kontakcie i serwisem. Chciałbym, żeby zawsze to tak wyglądało ;)
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-18, 21:39
Nowa promocja Renault Warszawa. Na ulotce niby super rabat na dustera.
Zaś online http://www.renaultwarszawa.pl/index.php?id=63 -> nic nie pisza. Dustera nie ma na liscie samochodow w promocji.
Marka: Renault
Model: Megane Scenic I
Silnik: 1.6 8V 90 KM LPG
Rocznik: 1998
Wysłany: 2013-02-18, 22:46 Re: ...
Tomash88 napisał/a:
Ja kupiłem auto w salonie Uni-Car i również byli bardzo elastyczni jeśli chodzi o negocjacje. W ogóle jestem bardzo zadowolony, bo póki co, nie ma żadnych problemów w kontakcie i serwisem. Chciałbym, żeby zawsze to tak wyglądało ;)
Absolutnie nie mam nic wspólnego z UNI-CAR i z Bydgoszczą (po prawdzie to chyba nawet nigdy w życiu tam nie byłem) ale akurat znajomy wiem, że kupował tam auto i też wspominał, że bezproblemowo i konkretnie... utargował dobry - wg niego - rabat.
Ostatnio zmieniony przez RenaultDacia 2013-02-18, 22:47, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.2TCe
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Paź 2012 Posty: 123 Skąd: Św. Katarzyna
Wysłany: 2013-02-20, 14:08
Lodgy Laureate 7os + skóra + full elektryka + piąte koło + radio + FNS.
gratis po negocjacjach zakrojonych na szeroką skalę (ale bez znajomości) dostałem:
- oryginalny hak dacia (demontowalny),
- oryginalny alarm dacia,
- dywaniki gumowe do wersji 7os,
- chalapacze.
rocznik 2013 więc bez zniżek z tyt. wyprzedaży.
zakupu dokonałem u Pana Damiana w Częstochowskim oddziale Tandem'u. Polecam wszystkim i Pana Damiana i ASO Częstochowa. Całą transakcję przeprowadzaliśmy zdalnie (ja z Wrocławia). Zawsze dostawałem pełne i wyczerpujące informacje. Po więcej szczegółów zapraszam na prv. Aara! przy negocjacjach z Panem Damianem proszę powołać się na moją skromną osobę odwdzięczę się piwem na zlocie
Ostatnio zmieniony przez hojnorek 2013-02-20, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Lodgy Laureate 7os + skóra + full elektryka + piąte koło + radio + FNS.
gratis po negocjacjach zakrojonych na szeroką skalę (ale bez znajomości) dostałem:
- oryginalny hak dacia (demontowalny),
- oryginalny alarm dacia,
- dywaniki gumowe do wersji 7os,
- chalapacze.
rocznik 2013 więc bez zniżek z tyt. wyprzedaży.
zakupu dokonałem u Pana Damiana w Częstochowskim oddziale Tandem'u. Polecam wszystkim i Pana Damiana i ASO Częstochowa. Całą transakcję przeprowadzaliśmy zdalnie (ja z Wrocławia). Zawsze dostawałem pełne i wyczerpujące informacje. Po więcej szczegółów zapraszam na prv. Aara! przy negocjacjach z Panem Damianem proszę powołać się na moją skromną osobę odwdzięczę się piwem na zlocie
Z ciekawości tylko spytam - czemu nie Wrocław? Nowy salon Dacii na Sienkiewicza nie sprostał wymaganiom? ;)
Silnik: 1.2TCe
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Paź 2012 Posty: 123 Skąd: Św. Katarzyna
Wysłany: 2013-02-20, 15:17
sprostał w 99%
bardzo dobrze całą naszą rodzinę przyjęli na jazdę próbną siedmioosobową Lodgy. bardzo dobrze mnie przyjęli na jazdę clio (od razu powiedziałem sprzedawcy że nie kupię tego clio tylko chcę sprawdzić jak się jeździ TCe). niestety oferta cenowa była bardzo odległa od moich oczekiwań i trudno negocjowalna (pan sprzedawca potrzebował zgody szefa). nie wiem czy to strategia Nawrota, że korzysta z przywileju monopolisty na lokalnym rynku i daje naprawdę symboliczne rabaty, czy pan sprzedawca wyrobił już limity miesięczne i mu nie zależało. fakt jest taki że nie czułem się dostatecznie dopieszczony w w tej fazie zakupu. reasumując: pierwszy kontakt - wzorowo. negocjacje - coś nie zagrało. mam nadzieję że przy serwisie znów będę mógł napisać że "wzorowo" :)
aaa samochód wybierałem w okolicy listopada (na umowie mam datę 12/12/12) i wtedy nie było jeszcze "Sienkiewicza" tylko Długołęka.
Ostatnio zmieniony przez hojnorek 2013-02-20, 15:18, w całości zmieniany 1 raz
Absolutnie nie mam nic wspólnego z UNI-CAR i z Bydgoszczą (po prawdzie to chyba nawet nigdy w życiu tam nie byłem) ale akurat znajomy wiem, że kupował tam auto i też wspominał, że bezproblemowo i konkretnie... utargował dobry - wg niego - rabat.
Akurat mi chodziło o ten w Toruniu ;) Ale podejrzewam, że ten w Bydgoszczy też daje radę :)
Domyślam się, że zmyliło Cię to, że obecnie mieszkam w Bydgoszczy/
Ostatnio zmieniony przez Tomash88 2013-02-21, 14:38, w całości zmieniany 1 raz
zamówiłem: Dacia Sandero Stgepway Laurate 90TCe
gratisy: koło zapasowe (wydaje mi się że i tak każdemu dają zamiast zestawu naprawczego....), dywaniki gumowe + welurowe, zestaw opon zimowych - letnie w bagazniku i na siedzeniach ;]
gdzie: Gdańsk Zdunek
Model: Nowy Logan
Silnik: 1.2
Wersja: Laureate
Wysłany: 2013-03-13, 19:45
Ja w Nawrocie we Wrocławiu zamówiłem Nowego Logana. Z gratisów mam: czujniki parkowania i alarm. Może jeszcze dostanę dywaniki od najlepszego sprzedawcy we Wrocławiu p. Marcina
Ja do rocznika 2012 dostałem 3100 zł rabatu (w tym 2000 przydziałowe ;)), blokada skrzynii i czujniki cofania za ~1000 (z katalogu wyszło mi drożej), separator anteny, 10% rabatu na serwis i części + nieśmiertelne dywaniki.
Gdzie: Nawrot, Długołęka
Pewnie gdzie indziej da się wynegocjować więcej, ale obsługa jest świetna. Polecam.
Witam, zamówiłem dzisiaj Dacie Logan II w Lublinie
rabat dobrałem głownie w akcesoriach i kilka stów odjętych od ceny. Na fakturze rabat prawie 2k. Koszt auta: niecałe 45k
Byłem/dzwoniłem po 3 salonach i każdy podawał inny rabat (2%, 2,5% i 3%) więc warto twardo negocjować z każdym
Witam, zamówiłem dzisiaj Dacie Logan II w Lublinie
rabat dobrałem głownie w akcesoriach i kilka stów odjętych od ceny. Na fakturze rabat prawie 2k. Koszt auta: niecałe 45k
Byłem/dzwoniłem po 3 salonach i każdy podawał inny rabat (2%, 2,5% i 3%) więc warto twardo negocjować z każdym
Kiedy przypuszczalny termin odbioru?
_________________ kyrneh
Ostatnio zmieniony przez kyrneh 2013-04-06, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Daffy to jaki rabat dostałeś? Laureate z silnikiem Tce kosztuje 40.900+1600 (metalic)= 42.500zł. Zostaje jeszcze ok 2500zl na dodatki, podejrzewam że dokupiłeś tempomat, czujniki parkowania i media nav no i koło zapasowe. Z tym wszystkim katalogowo wychodzi 45.060zł więc o jakim rabacie mówisz.
Ja przyznam, że nie umiem negocjować. W cenie auta dostałem komplet opon i koło zapasowe (i dywaniki ale to chyba standard)
Wziąłem Dacia Laureate TCe 90 z opcjami:
- kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów pokryte skórą
- regulator/ogranicznik prędkości
- podłokietnik przedni
- system wspomagania parkowania tyłem
- koło zapasowe
Dodatkowe akcesoria:
-listwy boczne
-poprzeczki dachowe
-blokada skrzyni
-dywaniki
-chlapacze
+ przedłużenie gwarancji do 5 lat za 500zł
Planowany termin to połowa Sierpnia ale mam nadzieje ze uda się wcześniej bo z innymi dodatkami/silnikiem można na początku lipca odbierać a nawet w maju jak się wam poszczęści ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum