Wysłany: 2013-03-02, 16:23 Logan Pick-Up i zatkany odpływ
Prawdopodobnie zatkał mi się jeden odpływ na pace, nie chce mi spływać woda po jednej stronie... Ktoś ma pomysł jak to naprawić? Wciskałem tam śrubokręt, ale jakaś guma blokuje, możliwe ze jest tam jakiś zakręt...
Chyba że nie ma tam w ogóle odpływu i czułem jakąś uszczelkę, chociaż w to wątpie, bo dziury na burcie są dwie.
Ostatnio zmieniony przez Gasnik 2013-03-02, 16:24, w całości zmieniany 1 raz
Jak wciskam od spodu drut, to w pewnym momencie nie chce iść dalej, tam taka rurka gumowa jest, może się zgięła, bo aż niemożliwe żeby coś tak dużego tam wpadło (fakt, wożę często granulki pelletu, mają one z 8mm średnicy, ale przy kontakcie z wodą zamieniają sie w trociny).
Po zastosowaniu przepychaczki od klopa woda leciała ciurkiem, troszeczkę tylko spływała. Po chwili znowu nie leciała.
A mógłbys zrobić jakies zdjecia tego odpływu? Z dołu i z góry ? Póbowałes może mniej sztywnym drutem? Oczywiscie końcówkę drutu zagnij aby nie podziurawić gumowych rurek.
Hej, też mam pickupa. Ta gumowa rurka jest w kształcie litery s. Mi jak się to zapchalo to wyciagnolem delikatnie to ustrojstwo od góry, wyprostowalem te rurkę i ja oczyscilem. Potem trzeba trochę pomanewrowac by ja na miejsce wsadzić. Ale da się :) jak już zrobisz to trzeba ja od spodu wyciągnąć by wskoczyła w profil. Powodzonka :)
Szczerze powiem, że się zdziwiłem, bo mamy w pracy właśnie Logana pickupa, który często woził jakieś zaprawy, cementy, betony i przez prawie 4 lata nigdy mu się nie zapchał odpływ z paki, choć od góry mogło to czasem tak wyglądać
Sprężone powietrze - Świetny pomysł, ale nie mam kompresorka (dmuchawkopuszki działają tak że szkoda gadać)
Kret - obawiam się że za silny na taką lichą rurkę.
Spróbuję ją wyciągnąć, to chyba najlepsze wyjście. Może jakaś śrubka wleciała, czy coś. Bo kamieni nie woziłem, pellet by się rozpuścił, i na pewno ustąpił w walce z przepychaczem ciśnieniowym, więc to jest jedyna opcja.
Ostatnio zmieniony przez Gasnik 2013-03-11, 09:22, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-03-11, 23:45
wystarczy podjechać na pierwszą lepszą stację paliw, gdzie jest urządzenie do pompowania kół, może tym się da
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum