Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2011 Posty: 239 Skąd: Polska
Wysłany: 2012-11-12, 02:08
Skoro to Stepway to aż się prosi żeby były czarne światła z przodu. Pewnie dorobili tę wersję w ostatniej chwili i nie mieli czasu dopracować szczegółów.
Fajna reklama, przypomniało mi się, jak kiedyś oglądałem jeden z odcinków serialu 24 godziny z tureckim lektorem
To jest ewidentnie kwestia gustu, mnie się wszystkie wersje z dopiskiem "stepway" podobają, podobanie MCV-ki zaczęło się też od zobaczenia takiej wersji (szkoda że nie produkcyjnej...). Poza tym jeśli dopuszczą do produkcji Dacię Lodgy Stepway, to sprzedaję aktualne autko i kupuję ją sobie.
Dokker Stepway: TCe 115 i dCi 90, oba z skrzyniami 5b.
znając życie Dokker w Polsce będzie tylko z dci
laisar napisał/a:
Wygląd:
* zderzaki w kolorze nadwozia (w lodgy także tylny);
* satynowo-chromowane "płyty ślizgowe" z przodu i z tyłu;
* przednie lampy przeciwmgłowe;
* czarne nakładki ochronne na błotniki oraz listwy podprogowe;
* metalizowane wykończenie relingów, lusterek zewnętrznych i 16-calowych felg;
* wytłoczenia oraz niebieskie ściegi na obiciu foteli;
* metalizowane na niebiesko wstawki na konsoli;
* nowe siatkowe kieszenie z tyłu;
* 5 kolorów do wyboru, w tym Niebieski Azurite dostępny wyłącznie w wersji Stepway;
* naklejka Stepway na drzwiach przednich.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-18, 13:53
maciek napisał/a:
znając życie Dokker w Polsce będzie tylko z dci
Czy ja wiem? Dostałem maila o serii limitowanej Dokker Embleme, w której jest normalny tempomat, a nie tylko ogranicznik, silnik TCE 90, MediaNav i chyba wszystko to, co w bardziej cywilizowanych Daciach. Skoro w Embleme się dało, to może w Stepwayu też będą.
Jakoś jednak nie widzę podwyższonego zawieszenia ala Sandero Stepway
Dokker ma chyba 19-20 prześwitu więc nie ma potrzeby jeszcze powiększać. Ciekawe, czy zaślepili metalową regulację wysokości przednich pasów jakąś zaślepką ? Poza tym fajnie jakby w dokker stepway całą część pasażersko- bagażowa była wykończona plastikowymi boczkami jak w Lodgy. Goła blacha jest zbyt spartańska w aucie rodzinnym.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-09-23, 23:56, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki laisar - tak chodziło mi o wysokość prześwitu w Lodgy. Choć ta Dokkerowa też jest czasami za mała;-). W Dokkerze już kilkukrotnie słyszałem jak uderzam w krawężnik podczas zjeżdżania podstawą pod amortyzatorem tylnego zawieszenia.
Nie zmienia też faktu to iż jednak większy prześwit powinien być standardem wprowadzonej wersji Stepway. Bez względu w jakim modelu będzie występował. Nawet w Dusterze jeśli by kiedyś pokusili się o taką wersje dla modeli 4x2.
I to też było właśnie wyznacznikiem pierwszej wersji Sandero Stepway - czarne nie chromowe wnętrze reflektorów. Wnętrze to może za mocno napisane ale wiecie o co chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum