u mnie z dwóch kompów cisza (xp i win7), na jednym avast-home, na drugim nod32-pelna wersja , żadnych problemów nigdy nie było z forum, wyszukiwaniem, czy czym kolwiek.
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Bez urazy, ale jakoś mam większe zaufanie do kilkunastu wielkich skanerów, niż do antywirusa na czyimś prywatnym kompie, który faktycznie może mieć problem z jakimś trojanem, jednak niekoniecznie z winy forum.
Apdejt będzie, ale jak widać bezpieczeństwo nie musi być jego głównym powodem.
mi nic takiego nie wyskakuje
albo masz za czułą heurystykę albo masz infekcje w kompie
i się uaktywnia przy każdej stronie ze skryptami Java
lepiej przeskanuj cały komp lub zmień antyvirusa
mi nic takiego nie wyskakuje
albo masz za czułą heurystykę albo masz infekcje w kompie
i się uaktywnia przy każdej stronie ze skryptami Java
lepiej przeskanuj cały komp lub zmień antyvirusa
komp czysty jak łza.. na żadnych innych stronach się to nie pojawia (nawet z tzw. warezem)
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-04, 10:37
keikan, uwierz, że to jest znany problem, nie tylko na tym forum i to na prawdę nie jest problem z wirusem na stronie tylko
- albo z antywirem
- albo z wirusem na komputerze
Wysłany: 2013-03-24, 08:42 Pytanie do adminów - "zagrożenia bezpieczeństwa witryny
z czego wynika , że różne dobre oprogramowanie antywirusowe traktuje stronę daciaklub.pl jako potencjalne zagrożenie ?
np McAfee InternetSecurity2013 Oprogramowanie TrustedSource firmy McAfee, analizujące reputację witryn sieci Web wykryło potencjalne zagrożenia bezpieczeństwa w tej witrynie. Należy zachować szczególną ostrożność.
spróbuj wejść na:
www.daciaklub.pl/forum/ i powiedz czy nadal wypisuje zagrożenie.
Jak dla mnie problem jest taki że index.php z www.daciaklub.pl wygląda pewnie mniej więcej tak
<?php
header("Location:forum/portal.php");
?>
Powinno - że najprawdopodobniej jest to fałszywy alarm, bo znakomita większość serwisów sprawdzających zagrożenia nic u nas nie znajduje.
Oczywiście, zawsze może się zdarzyć, że takie zgłoszenie jak Twoje jest pierwsze z realnym problemem, więc dziękuję za czujność - oraz także wszystkim innym, którzy raportują o tych sprawach (:
Wysłany: 2013-03-26, 21:51 Re: Pytanie do adminów - "zagrożenia bezpieczeństwa wit
zyga03 napisał/a:
...np McAfee InternetSecurity2013 Oprogramowanie TrustedSource firmy McAfee, analizujące reputację witryn sieci Web wykryło potencjalne zagrożenia bezpieczeństwa w tej witrynie. Należy zachować szczególną ostrożność....
WOT niczego podejrzanego nie wykrył- świeci się na zielono, comodo też nie zgłasza żadnych alarmów
wniosek zmień ustawienia heurystyki albo najlepiej antywirus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum