Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-31, 20:56
Troszke zjechali silnik za nieprzyjemna kulture pracy w zakresie wolnych obrotow. Natomiast mnie zaciekawiło to zdjecie. Czy tak sie wywaza felgi aluminiowe ? Myslalem, ze od wewn strony ?
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2013-03-31, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Ten element na zdjęciu z autogalerii nie wygląda mi na ciężarek wyważający - jest w sumie bardzo niewielki (a co za tym idzie, nie waży dużo). Choć z drugiej strony zupełnie nie mam pomysłu, do czego to może służyć.
Co do samego silnika - myśl rozwinąłem na forum autogalerii na 3. stronie - obawiam się, że jedynym sensownym może być dCi 90.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-04-01, 10:57
mekintosz napisał/a:
Spodziewałem sie czegos jak na foto ponizej na aluskach.
to też nie jest normalna sytuacja, tyle ciężarków nie powinno się używać. Dobry gumiolep najpierw zoptymalizuje położenie opony na feldze. Być może felga jest niedokładnie odlana
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-04-01, 10:58, w całości zmieniany 1 raz
I tu niespodzianka- to nie jest alufelga! Stałem obok nowej Sanderki i sprzedawca też mi mówił coś o kołpakach, patrzę na koła- przecież tu są alusie! Sprzedawca uświadomił mnie, że nowe Sanderki mają właśnie takie stalówki a kołpak imituje- i to z dobrym skutkiem- alufelgi. Stałem z 1,5 metra od samochodu i tego nie zauważyłem, dopiero po podejściu i przyjrzeniu się z bliska "cenka opadła". Ciężarek jednoznacznie wskazuje na stalową felę; na alufelgach ciężarki są klejone
Ciężarek jednoznacznie wskazuje na stalową felę; na alufelgach ciężarki są klejone
Byłbyś w stanie założyć ciężarek na kołpaka?
Tzw felgi strukturalne sa w Stepwayach. W tym Sandero jest alu Jest to opcja za 1000zł.
Wyważenie raczej dziwne jak na alufelgę ale widać ze ma ona rancik i jest do tego przystosowana.
Patrzę na inne zdjęcia i widać ze a wszystkich sa te odważniki. Nie wygląda to dobrze ale chyba tak ma być :/
Ciekaw jestem czy faktycznie audio jest takie słabe i czy w drzwiach jest miejsce na większe głośniki.
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-01, 18:21
Ponizej zdjecie metalowej felgi z plastikowymi "aluskami". Tej ze stepawya MKII. Co ciekawe ciezarki musza byc schowane . Piotrze.Z spojrz na sposob osadzenia wentylka, widac roznie w alu w sandero laureate a metalowej ze stepwaya.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2013-04-01, 18:24, w całości zmieniany 1 raz
A może i tak?... Trzeba by się temu bliżej przyjrzeć. Faktycznie to zdjęcie koła z ciężarkiem z niebieskiej Stepki wskazuje na alu z dostosowaniem do ciężarków od stalówek- tak to przynajmniej wygląda. Może zabrakło chłopakom miejsca na klejenie ciężarków?
Wysłany: 2013-04-03, 17:03
Zgadza sie Czaju, dzis widziałem na Peugeocie oryginalne felgi z takim rantem do wywazania jak w klasycznych metalowych felgach. Czyli jest pewna grupa felg alu ktore wywaza sie jak tradycyjne stalowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum