Może uda mi sie wpaść na chwilkę choć:) nigdy nie byłem na zlocie Daci a zalogowany jhestem od 2008 :( tyle ze mam tę stara dacie 1310p. jak mi odpali bo teraz dopiero zerknąłem ze to jutro a akumuulator nienaladowany hmmm
spokojnie się naładuje do jutra wpadaj bo zawsze nam brakuje jakiejś staruszki
choć prawie zawsze jest jeden starszy pan ze swoją staruszka ale on z reguły zwija się przed 15
Spocik był jak zawsze fajny .Flagi nie spadly przy 130 km na godzine .Więc warto było DD uzupełnić w dodatek.Fajno było się spotkać nawet na pare chwil.
Marka: DACIA
Model: DUSTER 4X2
Silnik: 1.5 dCI
Rocznik: 2010 koniec KONIEC 2014 TERAZ 2018
Wersja: Prestige2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 371 Skąd: WROCŁAW/BRESLAU
Wysłany: 2013-04-14, 16:29 szkoda, że nie moglem być...
ale czekam już na Wawrzkowiznę Zlot Renault no i oczywiście Zrębice 2013:). Jak tam Marku udało się kogoś zwerbować na Zlot???musimy zapełnić wolne pokoje.
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-04-15, 06:46
Również dziękuję wszystkim za spotkanie.
Markowi dziękuję za prezentację kamerki na zlocie. Sprawa tak mi się spodobała, że kamerkę już kupiłem i założyłem do auta, także nie będę musiał już fatygować mojej Żony do nagrań tak jak robiłem to zawsze - np.:
http://www.youtube.com/watch?v=4BLDNq2XQxw
Znalazłem test kamerki którą założyłem:
http://www.dobreprogramy....GA-p,36738.html
No i mam radochę, bo nasz syn był na pierwszym zlocie motoryzacyjnym w życiu a chciałbym go zarazić tą pasją - tak jak mój Ojciec mnie.
Pozdrowienia dla wszystkich Uczestników.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-04-15, 07:59, w całości zmieniany 3 razy
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-04-15, 09:58
TD Pedro napisał/a:
nagranie trochę niefortunne
Tak, to moje raczkowanie w tym zakresie. Niestety rano jadę akurat do pracy drogą prowadzącą na wschód i nie mam na to wpływu .
Mała rada w związku z tym. Obniż sobie kamerkę bardziej na deskę rozdzielczą aby słońce było w górnej części ekranu. Dostaje po prostu za dużo jasnego. I jeszcze, o ile u ciebe jest tak samo, to strzałkami góra - dół można przyciemnić obraz.
Wysłany: 2013-04-17, 08:21
chriskb napisał/a:
ale kol. do pracy to zasuwa.
czasem to nie ma nawet czasu zatankować
Marku , kamerkę zciemniłem. Obraz faktycznie jest lepszy. Jak tylko będę miał czas to wrzucę coś na YT.
Wysłany: 2013-04-22, 09:24
Koledzy i Koleżanki biorąc sobie do serca szukanie fajnego pleneru na wspólny Dusterowy przejazd w lekkim terenie w weekend udałem się na Pustynię Błędowską (koło Olkusza - woj.Małopolskie). Miejsce do jazdy cacy. Z tarasu widokowego w Kluczach (tzw. Czubatka)zjechałem w dół fajną, stromą, kamienistą ścieżką (zbiegnięcie się wszystkich z tarasu żeby zobaczyć czy Duster sobie poradzi z tą stromizną - bezcenne), potem był przejazd przez pustynię. Wszystko było dobrze przez ok.40 minut, po czym w pewnym momencie piasek stał się tak głęboki, że czułem, że trę po nim podwoziem (przede mną przez to miejsce przejechała ciężarowa terenówka i zrobiły się koleiny) i po ok. 50 metrach stanąłem, a potem... - inisjatywę przejęły: moja saperka a następnie wciągarka zaprzyjaźnionej Vitary z pobliskiego rajdu Cross Country Małopolska - w Chechle. Tak czy owak kierowca Vitary (który jak się okazało był jednym z organizatorów rajdu) mówił, że utknąłem w najtrudniejszym miejscu i, że profesjonalnym sprzętem też zdarza się tu utknąć. Frajda była bezcenna. Problem tylko w tym ,że zapomniałem wyłączyć kamery i cały czas nagrywało się moje stanie w miejscu, potem droga do domu i niestety cała piękna trasa uległa skasowaniu. Wybiorę się tam jednak raz jeszcze , wszystko nagram i dam znać jak dam na YT.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-04-22, 09:35, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum