Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-04-24, 13:15
Niestety mimo chęci nie mam jak. Jadę na wesele wieloletnich przyjaciół.
Ale dobrze wiedzieć Marku, że jesteśmy sąsiadami. Bardzo lubię tamte strony. Czasem bywam tam w domku chatce Rodziców w Witowicach Górnych (mam tam piękny podjazd dla mojego Dustera:) Rozumiem, że też masz trudny podjazd.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-04-24, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Niestety mimo chęci nie mam jak. Jadę na wesele wieloletnich przyjaciół.
Ale dobrze wiedzieć Marku, że jesteśmy sąsiadami. Bardzo lubię tamte strony. Czasem bywam tam w domku chatce Rodziców w Witowicach Górnych (mam tam piękny podjazd dla mojego Dustera:) Rozumiem, że też masz trudny podjazd.
Będę prawdopodobnie od 30 albo 31.05 też. Podjazd, a raczej zjazd, faktycznie jest fajny.
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-04-25, 07:30
Tak, tam wszyscy mają problemy z dojazdem, bo dróg jest mało a na duktach jest śliska glinka i stromo tak jest za moim domem:
http://www.youtube.com/watch?v=Rthtmnv7ppc
Powyższy film dałem też na konkurs Dacii ale jeszcze jest w moderowaniu więc czekam na publikację. To nic ale jest na YT.W wolnej chwili wpuszczę na YT mój podjazd do domu.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-04-25, 07:33, w całości zmieniany 2 razy
Mam mala prosbe, moglbys podac wspolrzedne tego miejsca i z racji tego ze wszystko bedzie zamkniete
napisz co trzeba zabrac z soba. Przyjedziemy w dwie osoby.
Bogdan przeglądnij link z pierwszego postu tego tematu. Na czerwono jest zaznaczone miejsce spotkania na tamie w Czchowie. Oprócz tego coś jeszcze wymyślę.
Panie Marku , wiem ze mam byc na tamie , ale jak napisalem wczesniej co mam kupic , wiemy ze w tych dniach wszystko jest zamkniete wiec prosze o rozkazy . Byc moze jest to nietypowe ale wiem ze jade na prywatny teren i musze spelnic wymagania gospodarza . Prosze o wskazowki .Na tej mapce jest tama , a co dalej. Gdzie jechac.
No to na początek skończmy z panowaniem . Jestem Marek.
Przywieść trzeba swoje szanowne cztery litery i po piątaku od osoby jak wspomniałem na kiełbaski plus chlebek musztarda ketchup oraz jakiś napój. Ja juz wszystko zorganizuję. % we własnym zakresie kto co lubi.
Dojazd na tamę i dalej postaram się zrobić mapkę, a nawet jakiegoś linka do filmiku dojazdowego z mojej kamerki samochodowej ale będzie on w zimowej scenerii tj. z lutego.
Plan urodzi się na miejscu ot taki spontan, aczkolwiek słucham propozycji.
Kontakt 606992152.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2013-04-25, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Ja niestety znów nie mogę przyjechać. Mała propozycja dla Bogdana - jedź przez Grybów i kup piwo w browarze a jak bedą mieli niepasteryzowane to nie pożałujecie. Za rok Grybowskie dostarczę osobiście.
z ciekawości - jest przejazd przez tamę w Czchowie?
i dwa- załączyłem mapkę z dwiema trasami alternatywnymi dla mnie.. Którą wybrać? Zieloną czy czerwoną?
Ja bym wybrał zieloną bo jest fajniejsza tzn. widokowa.
Dojazd z tamy plik w PDF-e.
Następnie plik dojazdu dla keikan-a (też pdf) oraz link do mapy http://korkosfera.pl?ts=p...l=tp&tpn=Lipie, pow. nowosądecki, woj. Małopolskie, Polska;Roztoka-Brzeziny, ;49°47'49.98"N 20°43'23.52"E;49.805138, 20.703498;49.816437, 20.688865;
Od B masz bardzo widokową trasę. Jeździłem tamtędy jeszcze polonezem. Od C i kawałek za D nie masz asfaltu ale taka kamienisto - ziemista trasa. W E musisz ostro skręcić w prawo (taki wąwozik) i zaraz w lewo w polną drogę jak tylko będzie się on kończył (jakieś 30m długości ma)
Wysłany: 2013-04-26, 10:01
Jak będziesz Bogdan w Czchowie to przewieź sobie auto promem - za jeziorem masz ładny kościółek przy klasztorze i ładną drogę wzdłuż Dunajca. W ogóle to piękne tereny.
Możesz też pojechać w stronę Sącza i odbić w lewo drogą na Rożnów. Ładna droga i można dojechać do jeziora Rożnowskiego a nawet objechać całe jezioro (kiedyś przy tej okazji przydał mi się duster bo droga wokół jeziora w okolicach Gródka nad Dunajcem często się zapada po zimie. Jest wtedy rozkopana i teoretycznie jest zakaz wjazdu ale na własne ryzyko da się przejechać - nie jest tak niebezpiecznie jak brzmi). W okolicach tych dwóch jezior jest po prostu przepięknie. A drogą wzdłuż jeziora Czchowskiego jest drogą oznaczoną na mapach jako droga widokowa. Szkoda, że mnie nie będzie, bo jest tam trochę fajnych dróg 4x4, które znam. (może kiedyś zrobimy tam zlot przeprawowy. Póki co robimy w okolicach Pustyni Błędowskiej którą Marku jeszcze słabo znam
)
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-04-26, 10:06, w całości zmieniany 3 razy
Ta droga która podałem Keikan-owi jest właśnie taką widokową. W pewnym momencie roztacza się widok na cały zalew Czchowski, a wcześniej dopływ do zalewu.
Każdy przywozi to co uważa za stosowne. Jak macie to możecie jakieś stołeczki turystyczne no chyba że ktoś lubi na kocyku. Osiem sztuk mam.
Tutaj http://chomikuj.pl/marek160374/Daciaklub/prywatne są filmiki z dojazdu. Powinno się dać ściągnąć bez konta na chomiku. Hasło na klubdacii. Na trzecim filmie 11:47:27 trzeba skręcić w lewo i dojechać jakieś 50m.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2013-04-26, 11:14, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum