Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate2
Wysłany: 2013-04-26, 18:44 Renault Thalia - Awaria
Chłopaki mam pytanie, odmówiła mi posłuszeństwa moja Talka. Objawy lekko wprawiły mnie w osłupienie. Pierwszym z nich jest blokada gazu. Jadę i nagle mam automatyczny temopomat :P gorzej kiedy chcę zahamować, wtedy auto wyje niemiłosiernie. Tymczasowo pomaga wyłączenie silnika, czasami zmiana biegu. Ostatnio jednak zgasiłam silnik, wyjęłam kluczyk zamknęłam auto, a pod maską coś pracuje. Popatrzyłam z głupia na ręce, bo przez chwilę miałam wrażenie, że nie te kluczyki trzymam w dłoni, potem zajrzałam pod auto czy czasem nie stoje na jakimś wybiegu wentylacji, ale nie dźwięki dobiegały spod mojej maski. Wróciłam do auta ponownie uruchomiłam i zgasiłam i problem zniknął. Niestety prawdopodobnie tymczasowo. Oddalam autko do "specjalistów" odebrałam po wymianie przewodu paliwowego. Wróciłam z problemem. Pan postawił na przepustnicę (wymienił na używaną jakby się okazało że to nie to). Wróciłam na drugi dzień, Pan powiedział, że odda używaną i wstawi nową. Na moje zastrzeżenia, że to wcale nie musi być przepustnica jeżeli ta nie zadziałała, powiedział, że to tak proste auto, że nie może to być nic innego. To akurat argument z którym trudno się nie zgodzić, jak niemniej niedługo cena napraw może przekroczyć wartość auta, bo wymieniać różne rzeczy w aucie to ja sobie mogę nieskończenie... Czy coś wam mówią podobne objawy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum