Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-05-06, 15:22
-->Ouragan: Gratuluje, bardzo przydatna rzecz . Bardzo lubie szyberdachy, mam doswiadczenia z dwoch samochodow i w DD tez planuje... tylko nie wiem po jakim czasie od zakupu, bo w gre wchodza kwestie gwarancji oraz ew. dalszego oslabienia sztywnosci.
Szyber wchodzi przed belkę wzmacniającą więc problemu ze sztywnością nie ma. Tu jest największy problem z szybrami w Loganach bo przestrzeń pomiędzy belką a przednią krawędzią dachu jest szalenie wąska. Pasują najprawdopodobniej jedynie... 2 modele. Jeden WEBASTO New Holland 300 za 2,300 PLN za sam szyber Drugi to taki jak mój i mimo, że wąski to wszedł na minimetry. Oczywiście można kombinować przesuwając belkę wzmacniającą do tyłu ale to moim zdaniem za głęboka ingerencja w konstrukcję.
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-05-07, 20:57
-->Ouragan: Nie no, jak dla mnie ingerencja w belke zdecydowanie odpada.
Ty masz Logana, a w Dusterze byc moze jest nieco inaczej z miejscem na ew. szyberdach, czy nie??
A powiedz, jaki masz konkretnie model (oznacznie) szyberdachu i jakie ma wymiary?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum