Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Wysłany: 2013-05-15, 12:58 Cześć.
Witajcie :)
W kwietniu tego roku nabyłem drogą kupna nowego Logana w wersji Laurente z silnikiem 1.2 . Auto nabyłem w salonie Decar, a decyzja o jego wyborze była spontaniczna. Od jakiegoś czasu nosiłem się ze zmianą samochodu, gdyż mojego Peugeota 307 chciałem oddać synowi. Generalnie krążyłem wyobrem pomiędzy Kia Ceed, Citroenem C5, ewentualnie Peugeot 407. Oczywiście miało to być auto używane. Pewnego dnia syn zadzwonił do mnie że ma dla mnie ciekawą alternatywę w postaci właśnie Logana. Już jak wychodził pierwszy model Logana przymierzaliśmy się do niego, wtedy jednak wybraliśmy 4-letniego 307. Pomny doświadczeń niechętnie ale zgodziłem się na wizytę w salonie, mając w alternatywie wizytę w autokomisach niedaleko salonu. Po przybyciu do salonu i po krótkiej aczkolwiek treściwej rozmowie z dilerem, który wcześniej rozmawiał z synem, podjeliśmy z żoną decyzję o zakupie auta. Od momentu wejścia do salonu do momentu zapłacenia za auto minęły 2 godziny. Z racji tego iż był to piątek, a odbiór auta następował w środę, okres oczekiwania był okresem przemyśleń - czy ja dobrze robię? W środę wątpliwości ustały i od miesiąca wozi mnie mój nowy Logan. Narazie się zaprzyjaźniamy, jeszcze nie przejechaliśmy razem tysiąca kilometrów, ale coraz lepiej się ze sobą dogadujemy.
Na zdjęciu w załączniku ja i mój nowy Logan jeszcze w salonie
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-05-15, 13:26
Witaj w klubie
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Ja też mam mętlik w głowie w oczekiwaniu na Sandero Stepway. Autko mam odebrać za 2 tygodnie i mam nadzieje ze jak je dostanę to będzie to przyjaźń od pierwszego odpalenia:)
A tez myślałem o Kia Ceed lub o nowej Clio...kolega mnie pociesza ze jego tygodniowa Dacia Sandero to o niebo lepsze autko od poprzedniego Focusa...;)
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4
Rocznik: była 2011 - jest 2018
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 124 Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2013-05-15, 17:53
witaj - autko fajne i ten kolor też mi się podoba (fajnie też wyglądał nowy Logan w niebieskim kolorze - ale na nim będzie widać każdą rysę) - dzisiaj byłem na przeglądzie i oglądałem Logana - w środku jest skromnie ale wnętrze lepiej wygląda (jak dla mnie) jak w mojej DD - no i podoba mi się wygląd auta z przodu - moim zdaniem jest świetny
Model: Logan
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Wysłany: 2013-05-16, 08:27
Narazie pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Autko budzi spore zainteresowanie. Sporo osób zaczepia mnie i pyta się o auto. Jest napewno wolniejsze od 307-ki, ale za to dużo bardziej ekonomicze. Rażą niektóre detale wykonania, ale to przecież nie jest auto za 100000 :)
Mimo kilku detali które na początku troche mogą cie drażnić po przejściu z peugeota do dacii , napewno będziesz zadowolony :) Silnik 1.2 jest dobry lecz dość słaby, szkoda że nie masz 0.9 TCe. On jest znacznie bardziej dynamiczny i spala jeszcze mniej :) pozdro
Gratuluję nabytku - kurcze obecnie miałbym chyba dylemat (gdybym miał możliwość nabycia NOWEGO autka) w wyborze samochodu tej klasy. Każdy ma coś czego inny nie posiada - porównując peugeota, citroena i dacię - wszystkie w sedanie. Auta mają ciekawą linię - wyposażenie jak wiadomo to kwestia kasy choć jak mi się wydaje dacia dalej jednak będzie autkiem budżetowym i mam nadzieją że o tę właśnie klasę prostsze. Osobiście kupując obecnego używanego logana zastanawiałem się nad kią rio - padło jednak na dacię. Czy wybrałem dobrze? Czas pokaże. Na razie autko jeździ i wygląda zajefajnie. W twojej fajny jest zderzak ale jednak kanciatość przydała loganowi phI wiele uroku.
Radości z samochodu i przyjemności z jazdy.
Kurcze nie wiem ale czemu antena nie może być montowana w tylnej części dachu? Takie tam moje skrzywienie.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Witaj
Też kupiłem w Decar,cały zakup i papiery załatwiłem przez neta, auta nie widziałem na oczy.Dobra obsługa,i kontakt chyba p.Kowalski.Niech nam służą te rumuńskie rumaki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum