Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-05-20, 12:55
wojtek_pl napisał/a:
Cool ! O której na parkingu w Olkuszu ?
Tak 10:00-10:30 fajnie by się było pozbierać, żeby po wpół do ruszyć.
Niebieska linia - wjazd do klucz i obiad w restauracji OPOKA mieszczącej się w domu kultury i przejazd na Czubatkę.
Zielona linia - przejazd do Chechła.
Grill do uzgodnienia w sobotę pod carrefour-em. Czubatka czy Chechło. Osobiście to drugie. Może widok gorszy ale miejsce fajniejsze i proszę się nie sugerować moim zdaniem.
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-05-23, 08:06
Marku to jest bardzo dobra koncepcja.
Z moich pomysłów najbliższe do weryfikacji (czyli wstępnego samodzielnego przejechania) to:
DSD Bytom - jest tam bardzo ładny tor 4x4, który chyba nie jest płatny (sprawdzę jak pojadę. Jeździłem tam na rowerze i jest super).
Poruszana na tym forum Pogoria IV.
Oczywiście to na koniec dla 4x4, a muszę jeszcze sprawdzić pierwszą część trasy dla pozostałych użytkowników drakulek. Będzie dłuższa od pierwszego zlotu, bardziej wyboista, bo leśnymi duktami.
Wysłany: 2013-05-23, 09:04
Marek1603 napisał/a:
Oczywiście to na koniec dla 4x4, a muszę jeszcze sprawdzić pierwszą część trasy dla pozostałych użytkowników drakulek. Będzie dłuższa od pierwszego zlotu, bardziej wyboista, bo leśnymi duktami.
Użytkownik Hakama 4x4 przyjął aluzję do realizacji
A czy wiesz może jak z formalną możliwością wjazdu?
Czy to teren prywatny, czy państwowy? są opłaty, szlabany, zakazy, inne przeszkody lub utrudnienia?
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-05-23, 09:07, w całości zmieniany 2 razy
Użytkownik Hakama 4x4 przyjął aluzję do realizacji
Nie miałem takiego zamiaru ale dobrze będzie jak to sprawdzisz.
Hakama 4x4 napisał/a:
A czy wiesz może jak z formalną możliwością wjazdu?
Czy to teren prywatny, czy państwowy? są opłaty, szlabany, zakazy, inne przeszkody lub utrudnienia?
Nie ma problemu w tej chwili. Dawniej był tam zbiornik wodny i zakaz kąpieli ale po pożarze lasu pod Jaworznem helikopterami wybrali wodę, która już nie napłynęła. W ten prosty sposób zrobił się fajny tor OFF-ROAD.
Panowie P się za bardzo podobno nie czepiają bo jest to teren dawnej, dawnej opuszczonej piaskowni, która przeniosła się na drugą stronę torów w okolice Boru gdzie nie wolno jeździć. Tam właśnie się ściga gości ale za to organizowane są tam ogólnopolskie zawody OFF-ROAD od motocykli do ciężarówek.
Jak będziesz się tam wybierał to daj znać. Może przejedziemy całą trasę nawet.
Wysłany: 2013-05-23, 12:04
Bardzo się cieszymy Robin, że z nami będziesz
Marek oczywiście dam Ci znać odpowiednio wcześniej.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-05-23, 12:05, w całości zmieniany 1 raz
z żalem serca muszę się wypisać :( właśnie wróciłem z urazówki na szpitalnym SOR.
Zachciało mi się w moim wieku dbać o formę i zerwałem więzadła w barku..
Ręka na temblaku i nawet zmiana biegów sprawia ból :(
Wysłany: 2013-05-24, 06:51
Pogodą się nie martwcie. Nawet gdyby nam pokropiło to wilgotny piach ma lepszą nośność więc nie będzie tak kopny a poza tym jak nawet pokropi to tylko chwilowo i przelotnie.
Ja już się nie mogę doczekać jutra. Tyle Daciek w jednej kolumnie...
Szkoda Keiken, że Cię nie będzie. Liczyłem nie tylko na wspólną jazdę ale po Twoich postach bardzo chciałem też zobaczyć Twoją Dacię.
Napisz jak dojdziesz do siebie bo z Markiem myślimy już o następnej imprezie.
A dużo mamy użytkowników CB na zlocie oprócz mnie?
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-05-24, 06:51, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-05-24, 07:00
No właśnie tak pomyśłałem, że to nam bardzo ułatwi. Myślę, że odległości między nami nie będą duże, więc nie musimy być na środku pasma a ważne jest żeby się nikt nam nie wcinał. Zobaczymy co nam dobrze odbiera ale myślę, że mogą być w miarę skrajne kanały np. 39 - u mnie przeważnie jest pusty.
Szkoda Keiken, że Cię nie będzie. Liczyłem nie tylko na wspólną jazdę ale po Twoich postach bardzo chciałem też zobaczyć Twoją Dacię.
Napisz jak dojdziesz do siebie bo z Markiem myślimy już o następnej imprezie.
dzięki za miłe słowa.. na razie mam tydzień nie ruszać ręką..jeśli nie przejdzie po lekach - czeka mnie operacja :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum