Dzisiaj dzwoniłem do dwóch ASO we Wrocławiu. W żadnym nie mogli mi odpowiedzieć na pytanie odnośnie promocji "moje przeglądy". Zadzwoniłem jeszcze do innego ASO i to samo. Powiedzieli, że się zorientują i oddzwonią. Zaczynam podejrzewać, że to nie jest im na rękę i nie chcą tego podpisywać. Czy serwis jest na tym stratny?
Czytam temat i widzę, że koledzy już mieli przeglądy z "moje przeglądy". Mam dodatkowe pytanie: co będzie za rok? Czy znowu trzeba będzie zapłacić 299zł? W informacjach prawnych jest napisane:
"Czas trwania usług w ramach Umowy Serwisowej MOJE PRZEGLĄDY wynosi do 3 lata licząc od daty wydania samochodu".
Czyli tak jakby za rok też mam przegląd w ramach tej kwoty, którą wcześniej zapłaciłem(299). I analogicznie za następny rok(do 3 lat).
Nie wiem dokładnie jak to rozumieć.
Ja co prawda nie miałem takiej opcji, ale znalazłem filtr kabinowy i powietrza ze zniżką 25%. Ponieważ przegląd mam przy końcu maja skorzystałem z okazji aby je zakupić. Diler Adamowscy w Starogardzie Gdańskim bez problemu uznał te promocje.
co będzie za rok? Czy znowu trzeba będzie zapłacić 299zł? W informacjach prawnych jest napisane:
"Czas trwania usług w ramach Umowy Serwisowej MOJE PRZEGLĄDY wynosi do 3 lata licząc od daty wydania samochodu".
Czyli tak jakby za rok też mam przegląd w ramach tej kwoty, którą wcześniej zapłaciłem(299). I analogicznie za następny rok(do 3 lat).
Nie wiem dokładnie jak to rozumieć.
Jestem po pierwszym przeglądzie i korzystałem właśnie z umowy "Moje przeglądy". Jak już któryś z Kolegów wyżej nadmienił, umowa obowiązuje przez 3 lata lub 60 tys. km i objęte są nią czynności zawarte w Karcie Przeglądów. Oznacza to, że płacisz raz za umowę, a przez 3 lata rzeczy takie jak olej, filtr oleju i filtr kabinowy masz wymieniane gratis razem z robocizną. Właśnie z tego względu opłacało się taką opcję wykupić.
Nie podlegają darmowej wymianie części zużywające się normalnie w eksploatacji. Darmowa wymiana jest realizowana tylko w oparciu o to, co obowiązkowo musi być wymienione na podstawie Karty Przeglądów. I tak przez 3 lata lub 60 tys.km.
Ja jestem właśnie po przeglądzie w ramach tej umowy i nie płaciłem nic dodatkowo.
Jestem po pierwszym przeglądzie i korzystałem właśnie z umowy "Moje przeglądy". Jak już któryś z Kolegów wyżej nadmienił, umowa obowiązuje przez 3 lata lub 60 tys. km i objęte są nią czynności zawarte w Karcie Przeglądów. Oznacza to, że płacisz raz za umowę, a przez 3 lata rzeczy takie jak olej, filtr oleju i filtr kabinowy masz wymieniane gratis razem z robocizną. Właśnie z tego względu opłacało się taką opcję wykupić.
Nie podlegają darmowej wymianie części zużywające się normalnie w eksploatacji. Darmowa wymiana jest realizowana tylko w oparciu o to, co obowiązkowo musi być wymienione na podstawie Karty Przeglądów. I tak przez 3 lata lub 60 tys.km.
Ja jestem właśnie po przeglądzie w ramach tej umowy i nie płaciłem nic dodatkowo.
Dzięki za odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło. Warto wykupić tą opcję tylko muszę znaleźć dealera, który mi to umożliwi. Jak pisałem wcześnie we Wrocławiu żaden dealer mi nie był w stanie powiedzieć przez tel na czym to polega i jakie trzeba spełnić warunki. Będę ich męczył dalej bo promocja jest tylko do 30 czerwca.
Drukuj voucher ze strony, zabieraj do ASO Dacia i wykupuj. Ja jak kupowałem za 99 PLN to też głupa rżnęli, że muszą skonsultować i nie do końca wiedzą ble, ble...
Twoja prawo i tyle. A jak ktoś ma z tym problem to zrób tak jak ja tzn. zadzwoń na info Dacii opisz całą sytuację podając dane ASO i kolejnego dnia dealer sam dzwonił .
Drukuj voucher ze strony, zabieraj do ASO Dacia i wykupuj. Ja jak kupowałem za 99 PLN to też głupa rżnęli, że muszą skonsultować i nie do końca wiedzą ble, ble...
Twoja prawo i tyle. A jak ktoś ma z tym problem to zrób tak jak ja tzn. zadzwoń na info Dacii opisz całą sytuację podając dane ASO i kolejnego dnia dealer sam dzwonił .
Wczoraj dzwoniłem na info Dacii. Facet powiedział mi, że się nie łapię bo ta promocja obowiązuje tylko do 3 miesięcy od wydania auta. ja mam już niecałe 4:/ Da się to jakoś obejść czy już po ptokach?
Patrzyłem na informacje prawne i warunki objęcia ofertą i nic tam nie piszą o 3 miesiącach, przynajmniej jak wchodzę przez mojadacia.pl. Na mojerenault.pl jest napisane, że do 3 miesięcy. Tylko, że na mojerenault.pl w ofertach nie ma Dustera.
Ostatnio zmieniony przez drza 2013-05-28, 06:34, w całości zmieniany 1 raz
Zaczynam podejrzewać, że to nie jest im na rękę i nie chcą tego podpisywać. Czy serwis jest na tym stratny?
ASO nie jest na tym stratne, wręcz przeciwnie. Przedsiębiorca, jakim jest ASO/dealer (jak zwał, tak zwał) inkasuje od klienta/posiadacza Dacii kwotę podaną w ofercie (w moim przypadku 299 zł) i przez 3 lata robi w tej cenie kompletne przeglądy okresowe. Aby dealer/ASO nie był na tym stratny - bo za 299 zł z reguły to w żadnym ASO nie zrobi się nawet jednego przeglądu - jeden egzemplarz umowy serwisowej idzie do centrali Renault Polska i właśnie centrala rekompensuje dealerow/ASO różnicę pomiędzy ceną przeglądów, a ceną którą klient wyłożył za umowę "moje przeglądy".
Z tego względu ASO nawet zyskuje - zyskuje, bo ma klienta, który będzie przyjeżdżał przez 3 lata do ASO. Wprawdzie wg. umowy przegląd można zrobić w dowolnym ASO w Polsce, ale skoro już trafiło się na dealera/ASO, które jest:
a) blisko domu*
b) w którym rozumieli o co chodzi w "moich przeglądach"*
c) z którego klient jest w jakiś sposób zadowolony*
to dla klienta oznacza mniej więcej tyle, że "po co zmieniać coś co działa dobrze", a dla ASO/dealera, "fajnie mieć stałego klienta, bo kasa leci, a przy okazji przeglądu na którym zaoszczędził, może da się go skusić na jakieś akcesoria itp.".
Innymi słowy, nie rozumiem jak dziadowskie podejście do pracy/zysku/relacji z klientem mają te ASO, w których "nie chce im się" podpisać takiej umowy z posiadaczem Dacii.
dziś w serwisie mi przekazano że nie podpiszą ze mną umowy ponieważ vouczer jest ważny do 3 miesięcy od zakupy auta,dziwna sprawa nigdzie tego nie ma w umowie prawnej.
dziś w serwisie mi przekazano że nie podpiszą ze mną umowy ponieważ vouczer jest ważny do 3 miesięcy od zakupy auta,dziwna sprawa nigdzie tego nie ma w umowie prawnej.
To samo pisałem wcześniej. Nie ma nigdzie napisane, że 3 miesiące od zakupu auta. W tym przypadku Dacia przygrala z nami w kulki. Gdybym wiedział to szybciej bym załatwił moje przeglądy:-/
To samo pisałem wcześniej. Nie ma nigdzie napisane, że 3 miesiące od zakupu auta. W tym przypadku Dacia przygrala z nami w kulki. Gdybym wiedział to szybciej bym załatwił moje przeglądy:-/
mowicie o tym ???
Dokładnie o tym mówimy. nigdzie nie ma nic o 3 miesiącach.
Ja nie miałem żadnego problemu aby skorzystać z oferty podczas pierwszego przeglądu. Nowy samochód odebrałem 25.05.2012 r., a przegląd zrobiłem 20.05.2013 r. W jednym serwisie pan z obsługi nie wiedział o co chodzi. Odniosłem wrażenie, że po raz pierwszy zobaczył taki kupon. Obiecał zorientować się o co chodzi i oddzwonić - nie zadzwonił. Za to w serwisie w Zabrzu od razu wiedzieli o co chodzi i przedstawili mi jakie są zasady realizacji kuponu ,,moje przeglądy".
Ja nie miałem żadnego problemu aby skorzystać z oferty podczas pierwszego przeglądu. Nowy samochód odebrałem 25.05.2012 r., a przegląd zrobiłem 20.05.2013 r. W jednym serwisie pan z obsługi nie wiedział o co chodzi. Odniosłem wrażenie, że po raz pierwszy zobaczył taki kupon. Obiecał zorientować się o co chodzi i oddzwonić - nie zadzwonił. Za to w serwisie w Zabrzu od razu wiedzieli o co chodzi i przedstawili mi jakie są zasady realizacji kuponu ,,moje przeglądy".
Przedstawili ci jakie są zasady i nic nie mówili o 3 miesiącach od wydania auta?
Czyli mozna dalej probowac podpisac " moje przeglady" nawet jesli minely 3 miesiące od wydania auta. Jakbym miał aso na miejscu to bym poszedł i zapytał, a tak muszę jechać 50km. Jak komuś sie jeszcze uda to dajcie znać.
Ostatnio zmieniony przez drza 2013-05-31, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
dzisiaj na stronie moja dacia pokazal sie taki zapis: Informacje prawne:
Umowa Serwisowa MOJE PRZEGLĄDY może zostać zawarta w ciągu 3 miesięcy od daty wydania nowego samochodu klientowi i przed wykonaniem pierwszego przeglądu. Umowa Serwisowa może zostać zawarta jedynie w miejscu zakupienia samochodu. Czas trwania Umowy Serwisowej MOJE PRZEGLĄDY to 4 lata lub do osiągnięcia przebiegu 80 000 km licząc od daty wydania samochodu. Umowa Serwisowa MOJE PRZEGLĄDY obejmuje wymianę części zamiennych i obsługę serwisową zgodnie z programem przeglądów w okresie trwania umowy. Oferta dostępna tylko dla Stałych Klientów, zarejestrowanych na portalu Moja Dacia, którzy posiadają lub posiadali samochód marki Renault lub Dacia oraz spełniają pozostałe wymagania wymienione w sekcji ‘’Stały Klient’’ na portalu Moja Dacia. Oferta dotyczy wszystkich modeli.
czyli jasno wynika ze jak ktos kupi auto gdzie indziej to nie ma szans na podpisanie w innym aso jaks paranoja jak dla mnie :(
Nikt nie wspominał o żadnych 3 miesiącach. Istotną rzeczą był termin ważności kuponu. Ja miałem dokładnie taki sam jak BoloSr (do 30.06.2013r.).
Właśnie czytałem na stronie MOJA DACIA, że zostały zmienione zasady korzystania z programu moje przeglądy. Na szczęście załapałem się jeszcze na starych zasadach.
Ostatnio zmieniony przez Gwarek 2013-05-31, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Nikt nie wspominał o żadnych 3 miesiącach. Istotną rzeczą był termin ważności kuponu. Ja miałem dokładnie taki sam jak BoloSr (do 30.06.2013r.).
to super ze ci sie udalo mnie zastanawia czy mozna to zastosowac w momencie kiedy kupilem auto w miescie A a bede serwisowal w miescie B to jest dla mnie istotne
a jakie to sa te nowe zasady ???
ps wysalem maila do daci i zobaczym co odpisza
Chodzi mi o ten zapis - umowa Serwisowa może zostać zawarta jedynie w miejscu zakupienia samochodu. Ale mimo wszystko daj znać co odpiszą.
nie wiem czy to wogole jest zgodne z prawem toc co ich to obchodzi gdzie kupilem a gdzie bede serwisowal co to za polityka !!!
skoro aso chcialo mnie skroic na aucie to kupilem gdzie dali rabat a tu takie cos zrobili masakra jaks :( ale poczekamy i zobaczymy co i jak
Dzwoniłem do ASO, pani powiedziała, że dokładnie zorientuje sie o co chodzi i oddzowni ale spytała sie czy czasem nie minęły 3 miesiące od wydania samochodu..
Orientujecie się może jakie są te "pozostałe" wymagania dla stałego klienta? na mojadacia.pl nie widzę takiej zakładki jakoś specjalnie.
Ostatnio zmieniony przez husik 2013-06-01, 09:41, w całości zmieniany 1 raz
Mnie to guzik obchodzi że zmienili zasady mam wydrukowaną umowę ze strony dacia.pl gdzie jest jasno napisane jak mi odmówią narobię im obciachu i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum