Dywaniku spełniają swoją funkcję. Jedyną rzeczą do ktorej można się przyczepić to to że one nie są gumowe. Gumowane mają jedynie na środku taki kwadrat który widać na zdjęciach. Same maty wykonane są ze sztywnego materiału ni to plastyk ni to guma takie nie wiadomo co. Plus tego materiału to nawet pomimo tego że się wygina i zagniata to nie pęka. nawet pomimo wielokrotnego zagniatania w jednym miejscu.
Ogólnie przydają się w bagażniku. ułatwiają wsadzanie ciężkich rzeczy bo się oprze i przesuwa ;) dobra rzecz gdy ma się małe dziecko i wsadza zaśnieżony wózek do kufra ;)
Potwierdzam. Dywaniki firmy Rezaw są godne polecenia! Sam mam w DD, a kupiłem właśnie na podstawie opinii z forum i jestem bardzo zadowolony. Wszystko ładnie spasowane, miejsca na otwory do uchwytów dokładnie tam gdzie być powinny, tworzywo wytrzymałe (wożę w bagażniku dwa psy-jeden duży i z dużymi pazurami ) , wysokie ranty, więc nawet jak coś się wyleje to nic nie wycieka na wykładzinę i chyba najważniejsze tworzywo nie śmierdzi jak tanie czarne worki na śmieci!
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Dokładnie te same mam tylko u innego sprzedawcy kupowane. Chyba AutoVip. Tak jest tutaj http://www.phuvip.com/sklep/
Jedno co to ta guma anty poślizgowa się trochę ściera ale na tak intensywne użytkowanie jak u mnie to nie jest źle.
Mają tez chlapacze EXTREME. Nie oryginalne ale da się je fajnie dopasować.
Ja kupowałem tutaj i wszystko było oki, dywanik tej firmy jest super, nie śmierdzi gumą (często przewożę i przewoziłem całą zimę na nim wózek dziecięcy-piasek/błoto na kółkach, oraz dwa psy-każdego rodzaju zanieczyszczenia, co się do łap i sierści przyczepią) i nadal mam czysto i sucho w bagażniku, a pedantem nie jestem , z resztą był polecany na forum wielokrotnie.
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2013-06-07, 11:45, w całości zmieniany 1 raz
Też kupiłem w Rezaw Plast i sprawuje się bardzo dobrze. Jest łatwy w czyszczeniu, nie rysuje się i świetnie zabezpiecza bagażnik przy przewożeniu bagażu. Mogę polecić z czystym sumieniem.
Zbliża nam się sezon zimowy w związku z czym pora pomyśleć o przystosowaniu auta do tego sezonu.
Co myślicie o tych dywanikach: http://allegro.pl/dacia-s...3575081887.html
Czy ktoś z posiadaczy logana/sandero zaopatrzył się w te konketne dywaniki? Co o nich sądzicie?
Słyszałem że dywaniki z wysokimi rantami mają grubszą gumę i przez to niższych temp stają się strasznie sztywne przez co się ślizgają
Są to dywaniki produkowane przez REZAW-PLAST.
Mam osobiście ich dywaniki z wysokim rantem lecz w Dusterze i bardzo dobrze się sprawdzają.
Dopasowane są w 100% do wytłoczeń podłogi.
Co do grubości gumy. Nie są one ani Cienkie ani nad wyraz grubę. Są w sam raz.
Nie doświadczyłem ślizgania buta na nich.
A z drugiej strony ten wzór - kółeczek na tych dywanikiach mają powierzchnie antypoślizgową.
Szczerze - Polecam
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2013-10-03, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Kupiłem dedykowane dywaniki ,tył idealnie pasuje czego nie można powiedzieć o przodzie. Nie wiem czy tak ma wyglądać spasowanie dywaników dedykowanych ?, w jednym rogu dywaniki wystają ponad 2 cm co będzie powodować wylewaniem się wody gdyż rant od tej strony zrobił się prawie poziomy.
Czy dopasowanie przednich dywaników tej firmy w waszych mcv też tak wygląda ?.
http://allegro.pl/dywanik...3711538139.html
[img][/img]
Ostatnio zmieniony przez zorkadar 2013-11-15, 19:41, w całości zmieniany 9 razy
Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: 1.2 75 KM
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Wysłany: 2013-12-02, 12:53
Czy jakiekolwiek dywaniki gumowe "uniwersalne" nie sprawdzą się w Loganie 2013 ? Welurowy dywanik, który dostałem za free przy zakupie, po stronie kierowcy jest mniejszy niż pasażera. No są mocowane do podłogi.
Dywaniki bez mocowania bedą problemem ? We Fiacie Albea uzywałem uniwersalnych i jakoś nie wpadały pod pedały hamulca, sprzęgła...
Mam pytanie - czy tylko dywanik kierowcy jest normalnie mocowany w Loganie ? U mnie tak jest (welurowy). Nie bardzo wiem, jak go zdjąć w przypadku wymiany na gumowy. Nie ma śrubki jest tylko okrągła zatyczka.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-02-26, 19:14
ja kupiłem i od 2 lat użytkuję plastikową -
http://allegro.pl/dywanik...3957589750.html
Kosztowała mniej więcej tyle ile teraz. Ogólnie jestem zadowolony. Jest lekka i poręczna, łatwo się wyjmuje i czyści a wysokie ranty chronią wykładzinę bagażnika w razie transportu czegoś brudnego lub mokrego. Powierzchnia natryskana jest gumowymi, antypoślizgowymi kropelkami, które mają tendencję do ścierania i odpadania ale nie wpływa to specjalnie na jej użytkowania
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-02-26, 19:16, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum